bugün
- gecenin şarkısı20
- sözlüğün en zekalı erkeği8
- en son ne yediniz16
- evrim gerçekse neden ara form yok18
- aleyna tilki nin memeleri10
- sözlüğün en kültürlü kadın yazarı21
- anın görüntüsü17
- evrim teorisi saçmalıktır17
- iş hayatında yavşak tipleri sikme stratejileri13
- acıh da bağa vir'in ingilizcesi11
- truenun takip etmediği sözlük kızı16
- 14400 gayet yeterlidir16
- 62 kilonun altındaki sözlük kızları25
- işsizim kafayı yemek üzereyim19
- başka kime oy verecem alternatif yok ki38
- trump'ın grönland bize lazım demesi16
- cumhurbaşkanından akp belediyelerine 45er milyon14
- hala ak parti ye oy verecek olan insan16
- apo'ya küfür etsek ceza alır mıyız11
- ferdi vs müslüm vs orhan23
- libyada köle pazarında satılan insanlar21
- stepne denince akla hemen onu adı gelir8
- kıdem tazminatı tavanı10
- yuzırların küloları11
- aponun sikiyle gerdeğe girilmez16
- chp kazanırsa abdullah öcalan serbest kalacak13
- beklenen büyük istanbul depremi8
- bana bakın ulan develer8
- vampirov ile kahvehanede çay içmek10
- osman gökçek'in konunun muhatabı ben değlim demesi18
- şu an bütün yazarların işten kaytarması8
- wifii uydu alıcısı alırken nelere dikkat etmeliyiz11
- kıvılcım harika ertunç10
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl39
- gece atıştırmalık önerileri11
- nervio'ya ayakkabı öneriyoruz kampanyası28
- htş adalet bakanı şadi el veysi23
- yine emekliye müjde geldi10
- 2025 aile yılı8
- tff'nin yabancı var hakemi kararı40
- v a m p i r o v22
- freud türk olsa olabilecekler10
- iyi bir insan olmanın modern toplumdaki anlamı10
- 6 ocak 2025 sigaraya zam gelmesi13
- komedi filmi önerir misiniz lütfen14
- satılan koinin yükselmesi10
- abd çin'in teknolojik üstünlüğünü durduramıyor11
- oksijensizsu15
- erdoğan'ın sürekli ak parti kongrelerine gitmesi8
- abdullah öcalanın seks istemesi8
götünden element uydurma konusunda açılan yeni bir çığırdır.
birincisi hawking ateist değildir. ikincisi hawking 'tanrı vardır' dememiştir. hatta konuşmanın sonunda tanrının gereksiz olduğunu ifade etmiştir. zaten konu yeni değildir. ne oldu da birden havaya girdi ergenler ,anlayamadım. yeni gelin gibi sarılıverdiler amk.
peşin edit: eril bir deyim kullanmanın ezikliği ve utancını yaşamakla birlikte, durumu daha iyi ifade eden başka bir deyim gelmedi aklıma. şimdiden özür dilerim.
birincisi hawking ateist değildir. ikincisi hawking 'tanrı vardır' dememiştir. hatta konuşmanın sonunda tanrının gereksiz olduğunu ifade etmiştir. zaten konu yeni değildir. ne oldu da birden havaya girdi ergenler ,anlayamadım. yeni gelin gibi sarılıverdiler amk.
peşin edit: eril bir deyim kullanmanın ezikliği ve utancını yaşamakla birlikte, durumu daha iyi ifade eden başka bir deyim gelmedi aklıma. şimdiden özür dilerim.
allah ın zerre umrunda olmayan hadise. herif ne yaparsa kendine yapar aga yaratanın onun lutfuna ihtiyacı yoktur.
yıllardır ateist olan stephen hawking in evremin oluşumu bilimin gerçekliğine dayanır. Ama bu hiç bir şekilde bilim kurallarını koyan, ve onlarıda yaratan bir tanrı olmadığı anlamına gelmez demesidir .
"Öleceğini mi anladı acaba" diye düşünmeme sebep olan cümledir.
neyi değiştirecektir?
hatta kendisinin başlığında da yazdığımı burada da iletmek istiyorum;
söylemlerinin genelinde;
--spoiler--
tanrı var olabilir
--spoiler--
diyen bir kozmolog. kendisi bilimsel metodoloji olarak naturalizmi benimsediği için, doğa kanunlarını, doğal süreçlerle açıklama yolunu tercih eden biridir sadece.
iyi bir kozmolog olması, tanrı hakkındaki fikirlerimizi değiştirecek bir merhalede değildir.
--spoiler--
ama hawking dedi ki
--spoiler--
gibi bir yaklaşım cahilcedir. kendisinin tanrı'ya inanması ve ya reddetmesi, o'nu kabul etmesi herkes açısında hiçbir şey ifade etmiyor.
hawking'in açıklamalarıyla naturalist bakış açısını güçlendiren bir ateiste de, ''hawking allah'a inanıyormuş allah var!'' diyen bir inançlıya aynı oranda şaşırıyorum.
hawking'in inanıp inanmaması bir anlam kazandırmıyor hiçbir şeye.
söylemlerinin genelinde;
--spoiler--
tanrı var olabilir
--spoiler--
diyen bir kozmolog. kendisi bilimsel metodoloji olarak naturalizmi benimsediği için, doğa kanunlarını, doğal süreçlerle açıklama yolunu tercih eden biridir sadece.
iyi bir kozmolog olması, tanrı hakkındaki fikirlerimizi değiştirecek bir merhalede değildir.
--spoiler--
ama hawking dedi ki
--spoiler--
gibi bir yaklaşım cahilcedir. kendisinin tanrı'ya inanması ve ya reddetmesi, o'nu kabul etmesi herkes açısında hiçbir şey ifade etmiyor.
hawking'in açıklamalarıyla naturalist bakış açısını güçlendiren bir ateiste de, ''hawking allah'a inanıyormuş allah var!'' diyen bir inançlıya aynı oranda şaşırıyorum.
(bkz: who is stephen hawking)
tek bildiğim stephen hawking özel isim ve kişiler sorgulanırken '' kim'' kullanılır.
mesela hiç who is rabbit? dendiğini gördünüz mü? rabbit tavşandır ve özel değildir.
özel bir kişinin allah' ın varlığını tanımasıdır.
çıkardığım sonuç bu.
tek bildiğim stephen hawking özel isim ve kişiler sorgulanırken '' kim'' kullanılır.
mesela hiç who is rabbit? dendiğini gördünüz mü? rabbit tavşandır ve özel değildir.
özel bir kişinin allah' ın varlığını tanımasıdır.
çıkardığım sonuç bu.
amaç hawking allah var dedi diye vardırizlenimi oluşturmak değil . biz zaten allahın varlığına kayıtsız şartsız inanıyoruz. amaç ateistlerin hawking bile allahın varlığını kabul ettiğine göre, konu hakkında bir durup düşünmelerini sağlamaktır. allahın var olmadığını kanıtlamak adına götünden bilim uyduranlara bu fizikçi gereken cevabı vermiştir.
Ateistler tabiki her zaman yaptıkları şeyi yapacaklar, hawking in allahın varlığını kabul ettiğini inkar edecekler.
Ateistler tabiki her zaman yaptıkları şeyi yapacaklar, hawking in allahın varlığını kabul ettiğini inkar edecekler.
neyi değiştirecektir?
söylemlerinin genelinde;
--spoiler--
tanrı var olabilir
--spoiler--
--spoiler--
ama hawking dedi ki
--spoiler--
not: bu haberle alakalı benzer başlıklarda yazdığım yazıdır.
söylemlerinin genelinde;
--spoiler--
tanrı var olabilir
--spoiler--
--spoiler--
ama hawking dedi ki
--spoiler--
not: bu haberle alakalı benzer başlıklarda yazdığım yazıdır.
adam islamiyeti mi kabul etti denyo... hristiyanca iman tazeledi denilesi ve tepki verilesi iddia...
her atayiz bir gün Müslüman olacaktır.
ancak ırak televizyonunda dünyanın yuvarlak mı düz mü olduğunu tartışanların inanacağı ve çarpıtıp sevineceği durumdur.
kaynağa bakıyoruz: kanal 7.com, habervaktim... daha söze gerek yok.
kaynağa bakıyoruz: kanal 7.com, habervaktim... daha söze gerek yok.
ateistlerin hoşlanmayacağı olaydır.
Olacakları baştan söylüyorum.
hawking in ateist olmadığını idda edecekler,
hawking zaten inançlı biriydi diyecekler.
hawking in bu tür şeyleri her zaman söylediğini idda edecekler,
yani inkar politikalarına devam edeceklerdirç *
Olacakları baştan söylüyorum.
hawking in ateist olmadığını idda edecekler,
hawking zaten inançlı biriydi diyecekler.
hawking in bu tür şeyleri her zaman söylediğini idda edecekler,
yani inkar politikalarına devam edeceklerdirç *
uydurma deildir, şöyledir kendi ağzından:
the formation of the universe based on the reality of science., But this in no way, Science Rules, which does not mean that there is a God who created them and the ..."
türkçesi: evrenin oluşumu bilimin gerçeklerine dayanır, ancak bu bilim kuralları Tanrının olmadığını ve evreni yaratmadığını göstermez...
link:http://www.habermonitor.c...cepted-the-existen/51028/
the formation of the universe based on the reality of science., But this in no way, Science Rules, which does not mean that there is a God who created them and the ..."
türkçesi: evrenin oluşumu bilimin gerçeklerine dayanır, ancak bu bilim kuralları Tanrının olmadığını ve evreni yaratmadığını göstermez...
link:http://www.habermonitor.c...cepted-the-existen/51028/
etmemiştir. olabilir demiştir.
not: ateist değilim. abanmayın.
not: ateist değilim. abanmayın.
ulen adam felsefi bir mantık yürütüyor bizim dangalaklar da hobadanak atlıyor. yok allahın varlığını kabul etmişmiş.
bir kere allah genel bir kavram değildir. müslümanların tanrısının ismidir.
ne yani müslüman oldu yani hawking. hadi onu geçtim bu adam zaten ateist olarak tanımlamadı ki kendisini hiç bir zaman.
ve aksi yorumları da yaptı geçmişte tanrının olamayacağına dair. saygın ve gerçek bir bilim adamıdır kendisi. söylediğine bende katılıyorum bir materyalist olarak. aksi bir durum bilimsel olamaz.
(bkz: stephen hawking in yehova ın varlığını kabul etmesi)
bir kere allah genel bir kavram değildir. müslümanların tanrısının ismidir.
ne yani müslüman oldu yani hawking. hadi onu geçtim bu adam zaten ateist olarak tanımlamadı ki kendisini hiç bir zaman.
ve aksi yorumları da yaptı geçmişte tanrının olamayacağına dair. saygın ve gerçek bir bilim adamıdır kendisi. söylediğine bende katılıyorum bir materyalist olarak. aksi bir durum bilimsel olamaz.
(bkz: stephen hawking in yehova ın varlığını kabul etmesi)
gider ayak imana gelmiş lakin bir ata sözünü çürütmüş insan.. sağlam kafa sağlam vücutta bulunur...
adam önceden "tanrının varlığına gerek yok" demişti, şimdi "tanrının olmadığı anlamına gelmez" demiş. önceden de bir agnostik gibi konuşmuştu, şimdi de bir agnostik gibi konuşmuş. haber değeri bile taşımıyor yani aslında.
öncelikle olay haber7 haberidir
http://www.haber7.com/bil...varligini-kabul-etti?wr=1
bilinmesi gereken şudur hawking zaten genel itibariyle tanrı olayına nötr bakan bir insandır. olabilir de olmayabilir de bakış açısı vardır. bir nevi agnostik olduğunu söylemiştir ama bunu dinciler istediği taraftan anlıyor. zaten adam allah vardir diyip müslüman olmamış. tanrı bu kuralları düzenlemiş olabilir demiş. haber 7 yine çok acınası bir habere imza atmıştır.
haberin devamındaki bu yazı ise komedidir. " Hawking'in bu sözlerinin son yıllarda ortaya çıkan Evrim Teorisi'nin yanlış olduğunun kanıtlanması ve Kuran'da 1400 yıl önce bildirilen bilimsel konuların aynen bulunması ile doğrudan ilgisi olduğu değerlendirmesi yapılıyor."
evrim teorisi yanlış olması? ne zaman kanıtlandı yahu? niye haberimiz yok? kuranda bilimsel konuların aynen bulunması peki? hangi bilimsel konular? hawking bundan sonra eline kuranı alıp öyle mi bilim dünyasına devam edecek?
gülmek isteyenler haber sitesine girip alttaki yorumları okuyabilir.
son olarak şu karikatür ile yazımı sonlandırıyım: http://dl.dropbox.com/u/3...stephen-hawking-namaz.jpg
http://www.haber7.com/bil...varligini-kabul-etti?wr=1
bilinmesi gereken şudur hawking zaten genel itibariyle tanrı olayına nötr bakan bir insandır. olabilir de olmayabilir de bakış açısı vardır. bir nevi agnostik olduğunu söylemiştir ama bunu dinciler istediği taraftan anlıyor. zaten adam allah vardir diyip müslüman olmamış. tanrı bu kuralları düzenlemiş olabilir demiş. haber 7 yine çok acınası bir habere imza atmıştır.
haberin devamındaki bu yazı ise komedidir. " Hawking'in bu sözlerinin son yıllarda ortaya çıkan Evrim Teorisi'nin yanlış olduğunun kanıtlanması ve Kuran'da 1400 yıl önce bildirilen bilimsel konuların aynen bulunması ile doğrudan ilgisi olduğu değerlendirmesi yapılıyor."
evrim teorisi yanlış olması? ne zaman kanıtlandı yahu? niye haberimiz yok? kuranda bilimsel konuların aynen bulunması peki? hangi bilimsel konular? hawking bundan sonra eline kuranı alıp öyle mi bilim dünyasına devam edecek?
gülmek isteyenler haber sitesine girip alttaki yorumları okuyabilir.
son olarak şu karikatür ile yazımı sonlandırıyım: http://dl.dropbox.com/u/3...stephen-hawking-namaz.jpg
çok bilen çok yanılır ne doğru bi sözmüş, ulan atomdan çık yola koca evrene kadar acaip bi düzen var, böyle bi sistemin tesadüfi olduğuna inanmak bir boeing 737'in milyarlarca yıl içinde tesadüfi olarak havada dolaşan toz bulutları ile oluşacağına inanmak gibi bi durum. Bu kadarı yetmez hawking yola devam seni islama bekliyoruz.
Hawking in ateist olmadığını idda edenler görüyorum. onlara aşşağıdaki videoyu izlemelerini, hawking in evrenin nasıl oluştuğunu anlattığına dikkat etmelerini istiyorum video bittikten sonra aşağıdaki ayeti tekrar okumalarını istiyorum. allah bize hawking in anlattıklarını 1400 yıl önce anlatmamışmı?
http://www.youtube.com/watch?v=JvEb3b-w17gt=24m40s
21/30 inkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?
http://www.youtube.com/watch?v=JvEb3b-w17gt=24m40s
21/30 inkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?
the flying spaghetti monster'ın varlığını çok daha önce kabul ettiğinden, bu söylediği müslümanların anladığı anlama gelmiyor, uyandırayım dedim. *
(#18358596) Yani bunun tanrılı versiyonuna girilen entry nin sunulmuş hali.
--spoiler--
haberi okuyup da hala buna böyle inananlara şaşırmamak mümkün değil. ama şu kesin ki"tanrının olmadığı anlamına gelmez" cümlesi "tanrı var" şeklinde algılandığında, bu cümlenin kulaktan beyne gidene kadar sağlam bir evrim geçirdiği muhtemel. sanırım bu cümleden bunu anlayanlar gibi zeka tasarrufu yaparak bahsettiğim olayın evrime kanıt olduğunu söylemek çıkar en fazla.
sonuç itibari ile stephen hawking'in bahsettiği durum da carl sagan ın geçmişte söylediği şu söz "kanıtın yokluğu, yokluğunun kanıtı değildir" sözü ile paralelliği ortada ki bu var demek anlamına da gelmez.
--spoiler--
--spoiler--
haberi okuyup da hala buna böyle inananlara şaşırmamak mümkün değil. ama şu kesin ki"tanrının olmadığı anlamına gelmez" cümlesi "tanrı var" şeklinde algılandığında, bu cümlenin kulaktan beyne gidene kadar sağlam bir evrim geçirdiği muhtemel. sanırım bu cümleden bunu anlayanlar gibi zeka tasarrufu yaparak bahsettiğim olayın evrime kanıt olduğunu söylemek çıkar en fazla.
sonuç itibari ile stephen hawking'in bahsettiği durum da carl sagan ın geçmişte söylediği şu söz "kanıtın yokluğu, yokluğunun kanıtı değildir" sözü ile paralelliği ortada ki bu var demek anlamına da gelmez.
--spoiler--
Müslüman olmadıktan sonra hayal dünyasında oluşturduğu yaratıcının kendisine ne faydası var ki?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar