bugün

1.000.000 sube sayısına ulasmıs kahveyle para basan gayri resmi darphane.
bursa carrefoura bir şubesini açmış olan işletmedir.
içinde Türk Kahvesi'nden başka her türlü kahvenin içilebileceği,kaza ile Türk Kahvesi istediğinizde ömrü Kolombiya kahve bahçelerinde geçmiş gibi bir eda ile süzülen 20'lik gençlerimizin yanınıza gelip tuhaf bir şekilde suratınıza baktığı
kahvehanedir.
bir de kadıköyde bunun kolpası bi cafe vardır. Adı starcubs dır.
açıldıgı gunden beri kahve bağımlısı olarak gittiğim filtre kahve haricinde hiçbişey içmediğim ancak fare gibi coğaldıklarından dolayı içkili halde bir daha gitmeyeceğim diyerek yemin ettiğim ve bir dahada gitmediğim adım başı görmekten bıktığım işin bokunu cıkarmış mekanlar zinciri
pahali yer.
''bizi sizler yarattınız'' imajını yansıtabilmek için bardağınıza keçeli kalemle *adınızı yazan bununla da yetinmeyip bas bas ''hede hanım'' ''hödö bey'' diye bağıran *bir kahve uğruna insanı canından bezdiren mekandır.
(bkz: yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı)
(bkz: kahve dünyası)
ulaştığı popülariteye aklımın ermediği mekan.ne var yani alt tarafı kahve içmeye gidiyorsunuz ne bu giyinmeler süslenmeler.ayrıca eşofmanlarla evden çıkıp gidebileceğiniz mesafede bile olsa gene de eşofmanla giderseniz bi tuhaf bakarlar buranın müdavimleri. (bkz: cassandra ortamlar)
turkiyeye ilk girdiği sıralarda 120.000 usd karşılığı franchising verirken artık tuzu kuru işletmeci kıvamına geçerek fiyatını 400.000 usd civarlarına yükselten gösteriş merakının dibine vurulan mekan.
Hayatında doğru dürüst kahve içmemişlerin salt cool görünmek , "ben de oradaydım."diyebilmek için gittikleri bir mekan.Çoğu kişi ne idiğini bilmediği bir kahve alır ve içemeden bırakır.Tipik Bursa mekanları gibi işlev değil, seyir önemlidir; Seyretmeye ve seyredilmeye gidilir.
özenti mekanı. *
white chocolate mocha' nın bir kez içilmesinden sonra hakkındaki yorumların değerini kaybettiği mekan.

(bkz: enfes)
bu kadar pahalıysa parası olmayan gitmesin, şikayet de etmesin dediğim, her türlü insanın kahvesini içtiği "cool" mekan. öğrenci olmama ve çok param olmamasına rağmen sırf beyaz çikolatalı mocha'sını sevdiğim için cebimdeki son 6 ytl'yi starbucks'a kazandırdığımı çok bilirim. fiyatların genele göre pahalı olduğu doğrudur ancak bence fiyat/kalite oranı uygundur. "starbucks'ta kahve içmiyorum çünkü fiyatlar çok pahalı. bi kahveye o kadar para veremem." demek ayrıdır; gidemediğin için bok atmak ayrıdır.
(bkz: hayatinda hic starbucks a gitmemis insan)
bagdat caddesinde 3 tanesi yetmezmiş gibi, ki yetmiyor, günün her saati dolu, 4.sü de acılan, kahve içilen fakat kapalı bölümünde sigara içilmeyen ve bu mantıgını çözemedigim, kahveci hedesi. illa dısarı oturmak zorunda kalıyosun.zaten starbucksta oldugun yetmezmis gibi bi de zorla dısarı oturtulup cadde tikileri izletiyorlar.. ama kahvelerinin hakkını da vermek lazım. çok güseldir.
(bkz: tiki toplama kampı)
caddede 4. sünü de hayırlısıyla açmış olan ve 2 km de 4 şubeyle hala kuyruk oluşmasını sağlayabilen bir mekandır. tüm tikiler buradadır. tikinin iisini kötüsünü stabucksta buluşabilirsiniz. bir de kadıköy de altıyol da şubesi bulunur. buradaki şube caddedekilere göre daha mütevazidir. hiç olmazsa çok sıkışma durumunda cmtrsi sabahı insanın bir peynirli puf alabileceği yerdir. cappucinosu çok çok kötüdür çünkü malzemeden çalmak amacıyla khve yerine son derece süt koyarlar. insan oraya bir kahve için vereceği parayla bir magnum kendisi yiyebileceği gibi yanındaki iki arkadaşına da magnum ısmarlayabilir. üstüne kalan 50 kuruşla da yoldan geçen çocuğu sevindirebilir.
yonjada gorebileceginiz her andon kafali tikinin interests'e eklemeyi adet ettigi kahve olusumu.
Starbucks, ABD'li kahve dükkanları zinciridir. Merkezi Seattle, Washington'dadır. Starbucks, adını Mobidik'teki Starbuck adlı karakterden alır ve simgesi bir sirendir
ilk Starbucks mağazası 1971 yılında öğretmen olan Jerry Baldwin ve Zev Siegel ile yazar olan Gordon Bowker tarafından açıldı. 1982 yılında yatırımcı Howard Schultz da ortaklığa katıldı ve italyan espresso barlarından etkilenerek 1985 yılında II Giornale kahve dükkanları zincirini kurdu. Birkaç yıl sonra Starbucks'ın ilk sahipleri Peet's Coffee and Tea mağazasını satın alınca Starbucks'ı Shultz'a devrettiler.

Böylece Shultz'un II Giornale kahve dükkanları, Starbucks adını alarak hizmet vermeye devam etti. Starbucks, ilk mağazalarını Vancouver, British Columbia ve Şikago, Illinois'de açtı. Starbucks'ın ABD dışındaki ilk mağazası 1996 yılında Tokyo, Japonya'da açıldı. Starbucks'ın 10,595 bölge ve 30 ülkede kahve dükkanları mevcuttur. Ağustos 2005 itibariyle Starbucks'ın dünyada toplam 5,712 kahve dükkanı vardır. Bunların 4,666'sı ABD'de, geri kalan 1,049'u da diğer ülkelerdedir.

Starbucks, 1992 yılında 165 adet olan mağazalarının sayısını 2003 yılının nisanında Seattle's Best Coffee ve Torrefazione Italia mağazalarını alarak 215'e çıkardı. Mayıs 2003'te Starbucks'ın dünya üzerindeki toplam mağaza sayısı 6,400'dü. Starbucks, 2003 yılı içerisinde Türkiye'deki ilk mağazasını da açtı.
genel olarak kendini kaybetmiş vatandaşlarımızın,eli yüzü düzgün veya rock çı tiplerin daha çok dikkat çektiği, tiki erkeklerin kız tavlama, tiki kzıların aranma mekanı olarak seçtiği enteresan cafe...
sıcak çikolatası berbat olan bir portakallı kahvesi bile bulunmayan yer!
tiki kıraathanesi. içilen kahvenin 40 yıl hatırı olmayan yer. kahve falı da bakmıyorlar.
istiklal Caddesine 2. dükkanını açmaya hazırlanan kahve şirketi
beyaz çikolatalı mocha içilesi mekan.