bugün

(bkz: o son birayı içmemek)
alkol olayının bokunu çıkarmanın bir sonucudur. bira içtiğin kadar kola da içseydin, son kolayı içemezdin.

biraya yada içkiye bok atma boşuna. ölçünü bilmezsen son bardak suyu bile içemezsin.
ne amaçla içildiği önemlidir. şahsen ben alkolü eğlenmek-eğlence için tüketirim, istediğim kadar da tüketirim, sarhoş mu olacağım olayım, dağıtmış mı olacağım olayım amaçta bu değil mi zaten ?

lakin şu da var; sohbet için, davet için, ambiyans için tüketilen içkiler de ölçülü olmakta fayda var.
çok içildiğine işarettir.
karizmayı ufakta olsa azaltır.
valla sonuçta kusma hissi uyanmaya başlamışsa, son derece akıllıca bir davranıştır.

doğrudur, karizmayı biraz çizdirir, ancak birahanenin ortasına hörkkkk diye kusmak, karizmayı çizdirmeyip direkt batıracağından, zararın neresinden dönsen kardır, mantığıyla, efendi gibi etraftakilere "ben bunu bitiremeyeceğim aga" denmesi gerekir.

ayrıeten tavsiyedir, eğer "kusma" hissi uyanmışsa,ya mekandan mutlaka çıkılmalı - çünkü kusma hissi büyük ihtimalle geçmez ve siz mutlaka kusarsınız- ağaçlık çimenlik bir yer aranmalı, ya da derhal mekanın tuvaletine gidip kafa klozetin içine sarkıtılmalı ve kusana kadar öylece beklenmelidir.

sevgiliyle falan çıkılmışsa ve sevgilinin üstünde pahalı bir kıyafet falan varsa, ve siz o kıyafetin üstüne kusarsanız,o kılık ne kadar yıkanırsa yıkansın iflah olmayacaktır. sevgilinizden her zaman fırça yersiniz, o konu hiçbir zaman unutulmaz.

bunu bilin ve "son birayı içememenin" mide faaliyetlerinin tehlikeli bir gidiş yolunu tutturduğunu bilin, ve o son birayı kesinlikle içmeyin. ya da başka insanların olduğu bir ortamda içmeyin, yalnızsanız, evdeyseniz ve konuyu "gurur" yaptıysanız için. sonuçta ertesi sabah kendi kusmuklarınızı hiç olmazsa kendiniz temizler, karizmayı korumuş olursunuz.
Parası verildiyse, midem ağzıma da gelse içerim.
adettendir son bira şişede yarım bırakılır.