bugün
- gecenin şarkısı17
- rakının berbat bir içki olması25
- çocukluk travmaları14
- uludağ'ın kaderi12
- rusya nükleer güç kullanılır mı sorusu25
- etek giyersen tecavüzü hakedersin13
- mutluluğun formulü8
- doritoslu çiğ köfte12
- anın görüntüsü15
- güzel erkek isimleri19
- hayal dünyasında yaşamak10
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi24
- karınız için sözlüğü bırakır mısınız11
- true'nun yetkili olması9
- en etkili içki hangisi8
- homofobik yazarlar birliği10
- sözlük yazarlarının yapmayı en çok istediği meslek21
- hayatı seviyorum eylemleri21
- sözlük yazarlarının favori haber kanalı8
- utopyalarkralicesi8
- true ile utopyalarkralicesi11
- larisalisa öldü mü12
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf12
- true'nun ölmesi8
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın16
- sözlükte birbirine yakıştırdığınız yazarlar11
- sözlükteki ruh hastaları24
- true neden evlenemiyor9
- yazarların çektiği çiçek fotoğrafları11
- mantı8
- yazarların en sevdiği cem karaca şarkıları17
- nervio abla36
- akp belediyesinin 85 milyon liraya konser vermesi12
- en son ne yediniz13
- 1 milyon dolar'a ismet'in tırnaklarını yer misiniz8
- seküler yaşamın faşist bakış açısı15
- larisalisa17
- sabah ereksiyonu olamıyorum11
- yaşı geldiği halde evlenmeyen insan11
- kız kardeşini date'e hazırlayan abi22
- gece dışarıdan gelen hav hav hav sesleri11
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı30
- chatgpt ile yazarların görselleri14
- erkeklerin erkeklere taktığı kırıcı lakaplar13
- ellerim bos gonlum hos11
- kürdüm 5000 yıllık tarihim var var mı diyeceğin19
- amerika'nın icat ettiği bir şey söyleyin13
- insan olmaya ceyrek kala23
- doktorların hastalara sevgi göstermemesi8
- true'nin iki kadın arasında kalması16
kalblerdeki sevgi, nefrete dönüştüğünde, kırılan cam gibidir ki; artık onun kırığı, kaynaşamaz.
Paha biçilemez bir duygu ve Bir kız ismidir.
bu dünyada sevgi büyük ihtiyaç
herkes sevmeye sevilmeye muhtaç...
diye giden emel sayın şarkısına konu olmuş maneviyat.
herkes sevmeye sevilmeye muhtaç...
diye giden emel sayın şarkısına konu olmuş maneviyat.
Kelimelere dökülmesi çok zor olan, kıymetini yeni yeni anlamaya başladığım bir his. Açıklamayı nasıl yapsam eksik kalacak gibi hissediyorum. Böyle nasıl biliyor musun tam şurda bir şeyler uçuyor falan *
sevgi, “sana ihtiyacım var, seni seviyorum.” değildir. sevgi, “seni sevdiğim için, sana ihtiyacım var.”dır.
sevgi nedir ?
sevgi şudur dışarıya çıkıp 100 kişiye balık yiyip yemediğini sorsak ve tahminen 90 kişi balık yiyordur desek peki bu 90 kişiye neden balık yediğini de sorsak bu 90 kişi çok çok büyük ihtimalle çünkü balığı sevdiğim için diyecektir. burası önemli bu 90 kişi balığı sevdiği için önce tuttu sonra öldürdü pişirdi ve yedi işte bu bu balığı sevmek değildir bu kendini sevmektir sen balığı sevmiyosun sevgi böyle ince birşeydir sözlük ikili ilişkilerdede bu böyle senin zevklerini hangi kadın/erken tatmin edebilir bunu arıyoruz yani sonuç olarak yine kendimizi sevdiğimiz için kendimizi düşünerek hareket ediyoruz.
peki saf sevgi nedir diyenler olabilir onada şöyle bir örnekle açıklık getirmek istiyorum diyelimki cebinde son birkaç liran olsun ve açsın gidip kendine birşeyler aldın bunu köpekle veya kediyle veya herhangi birşeyle paylaşabiliyorsan sen gerçekten onu seviyorsundur sözlük.
sevgi şudur dışarıya çıkıp 100 kişiye balık yiyip yemediğini sorsak ve tahminen 90 kişi balık yiyordur desek peki bu 90 kişiye neden balık yediğini de sorsak bu 90 kişi çok çok büyük ihtimalle çünkü balığı sevdiğim için diyecektir. burası önemli bu 90 kişi balığı sevdiği için önce tuttu sonra öldürdü pişirdi ve yedi işte bu bu balığı sevmek değildir bu kendini sevmektir sen balığı sevmiyosun sevgi böyle ince birşeydir sözlük ikili ilişkilerdede bu böyle senin zevklerini hangi kadın/erken tatmin edebilir bunu arıyoruz yani sonuç olarak yine kendimizi sevdiğimiz için kendimizi düşünerek hareket ediyoruz.
peki saf sevgi nedir diyenler olabilir onada şöyle bir örnekle açıklık getirmek istiyorum diyelimki cebinde son birkaç liran olsun ve açsın gidip kendine birşeyler aldın bunu köpekle veya kediyle veya herhangi birşeyle paylaşabiliyorsan sen gerçekten onu seviyorsundur sözlük.
Çok garip bir duygudur. Bazı insanları hasta ediyor. Örneğin ben, hasta oldum sevdiğim için. Sevmek insana iyi gelmeli değil midir? Nedenini söyleyeyim: birini sevdiğinizde, gelecek belirlenmiş gibi gelir. Sanki tüm arzu akışı o kişide eritilir, haliyle tüm ihtimaller ortadan kalkar. Artık biri vardır ve o seviliyordur. Birini sevdiğinizde, geleceğin o ucu açık tatlı hali, hiçbir şeyin belirlenmemiş olmasının hoşluğu ortadan kalkar. Ve bu sizi boğmaya başlar. Hayata duyduğum o yoğun arzu, tek bir kişide sabitlendiği için, tüm olumsallıklar ortadan kalktığı için şarkılardan, filmlerden, kitaplardan zevk alamaz oldum. Ben insan değil, sevme ihtimalini arzuluyormuşum meğer. Ben birini sevemem.
ağaçları, ormanı koruyan şey. her yerde öyle yazıyor.
Emin olabilir miyiz gerçekten sevildiğimize? Birinin sevgisine güvenmek ya da birini gerçekten sevmek çok yüksekten uçmak değil midir? Ve çok yüksekten uçanlar çok yüksekten düşmezler mi? Ben korkuyorum. inandığım şeylerin yalan çıkmasından korkuyorum. Kanadı kırık kuş tanımlıyor beni. Uçmaktan korkuyorum ama uçmak istiyorum.
Bu zamanda ender bulunan duygu biçimidir.
ruhum ondan bi'haber.
sevgi de dedi ki;
ben her şeyin sebebiyim.
ben her şeyin sebebiyim.
çok hassas bir o kadar da keskin bir his.
sizi sevdiğinden emin olduğunuz tek kişi muhtemelen anneniz olacaktır. baba ve kardeşin sizi sevdiğini bilin ama emin olmayın. çocuklarınız da sizi sever ama keskin değil makul bir şekide. geriye kalanları düşünmeyin; fırsatını bulunca tekmeyi koyarlar...
sizi sevdiğinden emin olduğunuz tek kişi muhtemelen anneniz olacaktır. baba ve kardeşin sizi sevdiğini bilin ama emin olmayın. çocuklarınız da sizi sever ama keskin değil makul bir şekide. geriye kalanları düşünmeyin; fırsatını bulunca tekmeyi koyarlar...
yahya bin muaz şöyle bir tarif verir;
gerçek sevgi; iyilik gördüğünde artmayan, kötülük gördüğünde eksilmeyendir.
sevgiyi ticaret gibi gören, günümüz insanına bir ikazdır bu tarif! o sevgidir ki, asla eksilmez.
peki siz post modernizmin insanları, gerçek sevgiye vakıf mısınız?
gerçek sevgi; iyilik gördüğünde artmayan, kötülük gördüğünde eksilmeyendir.
sevgiyi ticaret gibi gören, günümüz insanına bir ikazdır bu tarif! o sevgidir ki, asla eksilmez.
peki siz post modernizmin insanları, gerçek sevgiye vakıf mısınız?
Hepimizin içinde zerre kadar dahi olsa bulunan güzel bir duygudur sevgi.
Sevgi neydi.cidden neydi.ben hayatımda ki insanları sevip sevmedigimi düşününce bir sonuca varamiyorum.seven insan ne hissederdi.sevmek kaybetmekten kormak mıydı.öyleyse ben hiç korkmuyorum.
"sana ihtiyacım var, çünkü seni seviyorum" mu ? yoksa
"seni seviyorum, çünkü sana ihtiyacım var" mı ?
"seni seviyorum, çünkü sana ihtiyacım var" mı ?
Sevgi bir tepki değildir. Eğer siz,
"Beni severseniz, ben de sizi severim"
diyorsanız bunun adına ticaret derler, alış veriş derler..
Sevmek karşılık beklememektir.
"Beni severseniz, ben de sizi severim"
diyorsanız bunun adına ticaret derler, alış veriş derler..
Sevmek karşılık beklememektir.
el ele fotoğraf çekip instagram storysinde "arım, balım, peteğim" tarzı salak salak cümleler eşliğinde paylaşmak değildir. bu kesin.
insana zayıflık mı katar yücelik mi.
Sevgi çok yönlüdür her şeye güzellik katar.
Sevgi çok yönlüdür her şeye güzellik katar.
ekmek gibidir. surekli tuketiriz. degerini bilmeyiz. evet.
Bazen bir isim olarak çıkar karşımıza.
Bir kelebek kadar narin,
Bir bebek kadar saf,
Kimilerinin kolay harcadığı,
Sır gibi saklanması gereken bir hazine kadar kıymetli.
Ekmek gibi, su gibi.
insanı ayakta tutan yegane his.
Bir kelebek kadar narin,
Bir bebek kadar saf,
Kimilerinin kolay harcadığı,
Sır gibi saklanması gereken bir hazine kadar kıymetli.
Ekmek gibi, su gibi.
insanı ayakta tutan yegane his.
güncel Önemli Başlıklar