bugün

hayatında asilik nedir bilmemiş,görmemişlerce asi olmakla suçlanan oyuncu..

bunlara emre gibilerini vereceksin tapsınlar amk..
Kapatın gözlerinizi yılın en berbat esprisi geliyor. Selçuk inan'dı sizde inanın.
Arda Turan'dan sonra en iyi türk futbolcu. fakat önü pek parlak değildir. Sebebi ise türk olmasıdır.
Futbolu bizde bırakmasını istediğim ilk ve tek oyuncudur. Yıllardır dedemden Metin Oktay'ı, babamdan Popescu'yu, Hagi'yi dinledim. ilerde ben de çocuklarıma Selçuk inan'ı anlatacağım inşallah. Yürüyedur aslan parçası.
Barcelona orta sahasına koysan sırıtmaz dedirten futbolcudur.*
görsel
Estonya maçına da yedek başlamasının nedeninin, Abdullah Avcı'ya soyunma odasında "Oynatmayacaksan beni niye çağırdın?" demesi olduğu düşünülen, başarılı ama yedek milli oyuncu.

http://www.rsfmradio.com/...aksan-beni-niye-cagirdin/
--- spoiler ---

reporter: i want to talk about, galatasaray's most important player selçuk inan, even though he hasn't got any experience about champions league, he is the key player for turkish club. did you take any special precaution to stop him?

ferguson : precaution? i am not sure. wow. it's hard to say this. actually i don't know, i really don't know how to stop him. but i'm still working on it. i know he is very important player for galatasaray. i know his talents. i genuinely believe he is the one of best player in his position in the world. and to manage like this kind of player, it's really hard. you’re talking about a really big character in a top football club. and the job of the manager is to get the best out of them, and fatih terim do this excellent. yes i am afraid of him if we can not stop him, it's not going to be end of the world for us. as i said before, i am still working on it. but i am not envious. i’ve got some great players now. i have trust them. they will stop him. but nobody can do it on their own. it’s about the team. if you are not a team, you can not success anything, i can give the leadership and the direction but the team has to gel. that means keeping them together.

reporter: but you know he is not a part of his national team and he is so sad because of this, have you got any idea about this. why is selcuk inan not playing with turkey on 2014 fifa world cup qualification?

ferguson: i don't know. i can't know everything. what, i am look like a god? i can only say one thing about this situation, you know what? i don't care international football. why does selçuk inan care? it's ridiculous. do you know that? ryan giggs never played in world cup. let me explain the topic. if maradona was born in luxemburg he’d never have played in a world cup –but he’d still have been the best player in the world. in club football you get to put the best players in the world together. that is real justice. that's the reason i don't care it.

--- spoiler ---
abdullah avcı'dan sonra fatih terim'in de oynatmadığı orta saha oyuncusu. old trafford'ta nasıl oynamaz bu adam fatih hoca?!
19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçında vasatı geçemeyen oyuncu.
Az biraz etkili olsa galatasaray oradan puanla ayrılırdı.
maçtaki etkisizliğinin tek sebebi melodur

arkayı bir türlü toparlayamadı ki selçuk ileri hamle yapabilsin

ama her ne şekilde olursa olsun o kafası kaleye girmeyi çok haketti arkadaş..
henüz öyle dünya çapında olmadığı bugün bir kez daha görülmüş futbolcudur.1-2 sene bu platformlarda oynaması gerekiyor.ş.ligi seviyesi için henüz yeterli değil.
Melo'nun takıma geç katılmasının cezasını çekmiştir. Fizik gücü yeterli olmadığı için ön liberoluğun hakkını veremeyen sevgili meloya yardımcı olması sebebiyle ofansta eksik kalmıştır ve topu ileriye taşıma görevini daha çok hamit üstlenmiştir. ilk dakikalardaki telaşı görülmeye değerdi doğrusu. Ancak iyi toparlamıştır. En teknik türk futbolcusudur. Canımızdır. Gelsin vericem
neden eleştirildiğini bir türlü anlamadığım futbolcu.

bu adamı eleştirebilmeniz için biraz futbol bilmeniz gerekir, sonra futbol üzerindeki sistemleri sonra da bu oyuncunun oynadığı takımın sistemini sonra da bu oyuncunun oynadığı takımdaki futbolcuları iyi analiz etmeniz gerekir.

eğer bunların bir tanesini bile bilmiyorsanız "ehehe overated yeaaa" diye sızlanırsınız.

anlatayım ama ben...

1- galatasaray'ın oyun sisteminin en temel özelliği orta saha ve forvet hattının birbiriyle yakın oynamasıdır, forvet oyuncularının orta saha oyuncuları kadar koşması, mücadele etmesi, geriden gelip top alması gerekir. bakınız umut elmander ikilisi. "umut'un ne işi var yeaaa" diyenlere umut'un ne işe yaradığını burada anlatmak için götümü yırtmıştım, şimdi anlaşılıyor...

2- şimdi sistemi anladığınıza göre, umut'un oyundan çıkmasıyla orta sahaya yük bindiğini gerizekalı olmayan her insanın anlaması gerekir. orta sahaya yük bindi mi? bindi. hemde rakip manchester united.

3- orta sahaya binen yükü kim kaldıracak? selçuk inan ve felipe melo. melo'nun durumunu gördünüz mü maçta? zaten formsuz, maç eksiği var ve yineliyorum, rakip manchester united. dolayısıyla melo'nun açıklarını birinin kapatması gerekiyor, o kişi kim? selçuk inan.

4- şimdi ilk üç maddeyi okuduktan sonra ve üçüncü kez "rakip manchester united" dedikten sonra, bu selçuk inan nasıl kendi topunu oynayacak ağalar beyler? adam bildiğiniz klasik süpürücü ön libero gibi oynadı. oynaması gerekiyordu, öyle oynamazsa manu dakikada 2 kez kalemize gelirdi. okey?

devam edeyim mi? daha amrabat'ın geri dönemeyişleri ve özellikle ilk yarıda amrabat'ın açıklarını selçuk'un nasıl kapattığını söyleyeyim mi? o açık kapandı yine yetmedi, hakan balta malum... hoca bu sefer amrabat'la hamit'i yer değiştirmek zorunda kaldı, neden? bu sefer orta saha açılmıştı selçuk inan'ın yokluğundan...

ben bu kadar anlatıyorum ama karşımdaki insanların bu eleştirileri ne amaçla yaptığını gayet iyi biliyorum, amaç değersiz kılmak, amaç zedelemek, öyle kolay harcayamazsınız böyle adamları, o pis, o leş kokan ağızlarınızla, o samimiyetsiz klavyelerinizle yapamazsınız, biri çıkar, haddini bildirir, tek kelime edemezsiniz.
topa oyunun büyük bölümünde kendi takımı sahip olmazsa iş yapamayacak futbolcu. en azından şu anki durumuyla böyle. kendisini daha çok geliştirmesi gerek. galatasaray manu ya karşı oyunu forse edemediği için selçuk etkisiz kaldı bugün. orta sahası fiziki açıdan iyi olan, pres yapan, alan daraltan takımlara karşı türkiye liginde oynadığı oyunu avrupada sergileyemez bu haliyle. gereksiz yere fazla şişirilmesi ve taraftarlarınca hiç eleştirilmemesi de kendisi açısından bir diğer handikap.
19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçında selçuk'u eleştiren adam aslında onu hiç anlamamıştır. bu adam manchester ortasahasına karşı tek başına hem hücum, hem savunma yapabilecek biri olsaydı zaten manisa'dan galatasaray'a, galtasaray'dan da barcelona'ya gitmiş olurdu çoktan. ama bu kariyer onun barcelona'da oynayamayacağını göstermiyor tabiki.

senin partnerin adam kaçırıyorsa, alanını savunamıyorsa, hatalı müdehalelerle bütün savunma oyuncularını zor duruma sokuyorsa, sen de sahada işini yapamazsın.

ama o yine de bu maçtan ders çıkartacak bir oyuncudur.
Kafayla gol atmasına pek şahit olmasak ta manchester maçında hamit in güzel ortasına usta işi bir kafa vuruşu ile gole çok yaklaşmış orta saha oyuncusu. Genel olarak maçta biraz durgundu ama ilk şampiyonlar ligi maçı olduğu için heyecanlı olmasına şaşırmamak lazım. içeride ki braga maçında asistlerine devam etmesini bekliyoruz.
ligdeki en iyi yerli oyuncu. beşiktaş yönetimi elmander ile selçuk'u almak için galatasaray'ın kapısını çalmalı, battı balık yan gider. şaka bir yana galatasaray'ın son yıllarda yaptığı en iyi transferdir. adam iki sezondur tam gaz oynuyor...
şampiyonlar liginde galatasaray formasıyla oynadığı iki maçta da kayıpları oynayan futbolcu.her aldığı topu el bombası gibi hemen aktardı,hemen ayağından çıkardı.ve bu iki maçı izleyen her mantıklı insanın görebileceği üzere türkiye çapında gerçekten bir stardır,kalitedir,markadır.ancak dünya starı olması için uluslararası arenada kendini biraz göstermesi gerekiyor.biraz daha inisiyatif alması gerek.
avrupa da hala kendini gösteremeyen futbolcu.

peşinen edit; bu entriyi bana yedirmesi dileğiyle.
fernandes'in yanında anca garnitür olur.

ama selçuk iyi topçudur.
top aldığı zaman hemen en yakınındaki adama pas atıp toptan kurtulmayı düşünen oyuncu. topu alıp dikine oynama yok bu sene bu adamda. ileri pas atacağı zamanda gözü burak yılmaz'da daima. onu göremezse ileri doğru pas atma gayreti de yok amk.
son braga maçında da Abdullah Avcı'yı haklı çıkartan futbolcudur.
Kornerleri ve serbest vuruşları niye atmadığını anlayamadığım oyuncu.
acaba ayağı mı yamuldu dedirten futbolcu.geçen senenin duran top ustası, topu bu sene daha korner atmaya gücü yetmeyen emre çolak'a bırakıyorsa sebebini öğrenmemiz gerekir.