bugün

dini olandan ayırma.
(bkz: sekulerizm)
Laik duruma getirme, dinden bağımsızlaştırma.
(tdk sözlük)
yüzyıllık, yüzyılda bir olan manasında bir sıfat ayrıca.
(bkz: tdk sözlüğü)
teokrasi yerine seküler bir devlet biçiminin tercih edilmesi, savunulmasıdır. Aslında dinlerin büyük bir kısmının, devlet kavramı açısından siyasi nitelikleri yoktur. Yine büyük bir kısmı ise, siyasi nitelikleri, devlet kavramı açısından olsun olmasın, seküler ve demokratik devlet ve toplum anlayışları ile uzlaşmış durumdadırlar. Birçok din ise temelde seküler bir devlet idaresini idareten onaylamakta ve tarihsel süreçte bunun örneklerini göstermektedir. Her ne kadar teokratiklik olarak tanımlanamasa da sekülerizminden, yasa ve hukuk konularında ayrılan çeşitli dini inanç ve mezhepler bulunmaktadır. Bunlar devlet idaresinin sekülerliğini benimserken, yargısal ve hukuki temeller açısından dinin de bir kaynak teşkil etmesini savunurlar. Yani bir çeşit yarı-dini toplum biçimi modelidir. **.
Sekülarizm Batıdan alınmış bir kavramdır. Latincesi "saccularis"dir. "Dünyaya, içinde yaşanılan zamana ait olan, dine, kiliseye bağlı ve bağımlı olmayan, hayatla sınırlı olan" anlamlarına gelmektedir. Toplumun ahlâk standartlarının dine ve dinlere göre değil, günlük hayata göre düzenlemesinde dinin etkisini dışlamak ve dinî değer yargılarına bağlı kalmaksızın hüküm vererek sonuca ulaşmak anlamlarına gelir.
Felsefi bir açıdan, seküler devletlerin dogmatik bir inanç değil de nedensellik ve deneysellik üzerine kurulu olduğu, somut ve bilimsel temellere dayandığı kavramı ve düzenidir.
Dünyevi olanı belirtir. Dünyanın nesnel halinin göz önünde tutulması demektir.
dünyevilik, materyelizm gibi olgularla hayata anlam katmaktır. aptallıktır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sek%C3%BCler_devlet

yobazlarımıza göre dünyanın çoğu sapkın.

Boko haram sapkın değil

Işid sapkın değil

öso sapkın değil

iran sapkın değil..

uzar gider...
Seküler, dinden bağımsız, dinî ya da ruhanî olmayan; manastır düzeninin bir parçası olmayan.
sek sek oynayan kızların türettiği aptalca bir kelime gibi.
laikliğin katı haline bürünen kişiler için kullanılan bir sıfat. şöyle ki: seküler kişi laiktir fakat her laik seküler değildir. yani seküler kişi din ve devlet ayrışımı konusunda laike göre daha radikal veya başka bir deyişle yine bu hususta laik kişi seküler kişinin yanında biraz daha ılımlıdır diyebiliriz. genelde herhangi bir inanışa tabi olmayanların kendileri için kullandığı bir tabirdir.
ehl-i dünya.