bugün

Şehit ?

Hani şu alkol alırken vefat eden şehitler mi ?

Kimin şehid olup olmadığını ancak allah bilir.

Ancak halep ordaysa arşın burda !! Ölçün.
şehit falan değillerdir, insanlar harcanıyor boşuna algı operasyonu yaratmayın.
Sabah akşam islamla dalga geçip hakaret edenlerin, terör olayında alkol alırken hayatını kaybedenleri sehid mertebesine ulaştırmaya çalışması enteresan.
Devlet teröre kurban giden herkesi aynı kefeye koymak zorunda.

Teröre kurban gidenin dili dini ırkı önemsiz.
kimin şehit olup olmadığını yalnızca allah bilir. ancak ben şehidin anlamını allah yolunda ölen müslüman olarak biliyordum. her terör saldırısına kurban gidene şehit denmesi saçma. şehitlik allah katında bi maneviyattan ziyade insanların rütbe gibi dağıttığı bir şey oldu. o şehit bu şehit demenin lüzmu yok.
Kişilerin terör olaylarında hayatını kaybetmesi elbette üzücü ve talihsiz bir olay. Eğlenirken vefat etmesi veya ibadet ederken vefat etmesinde benim açımdan hiçbir fark yok.
Daha önceki girilerimden de bu anlaşılabilir. Fakat hepimiz biliyoruz ki sehidlik başka birşey.

Ayrıca bir homoseksuelin gelip kişilere sapık diye hakaret etmesi müthiş bir ironi olsa gerek.
Ülkeyi bu hale getirip, milleti böyle kutuplaştiranlara kafam girsin.
madımakta insan yakanlar, kafa kesenler bile şehid sayılırken. malum şahıs ve yandaşları için ölenlerin bile vip şehit sayıldığı bir ortamda hayatını kaybeden 35 kişiye şehit diyerek hakaret edilmemelidir. eminim içki içiyor diye ölenleri bile ötekileştirecek kadar aşağılık bir güruhun şehitleriyle aynı ortamda olmayı bile istemezlerdi.
ben de çalışırsam belki peygamber olurum. laf salatası yapmayın, şehidin anlamını önce öğrenin, kendi kendinize birilerini şehit ilan edemeyeceğinizi de bilin. benim gencecik mehmetçiğimle, gece klübünde saldırıya uğrayıp ölen aynı değildir.
iç iç kudur kudur. biz malız ya evde içiyoz. al işte ta ta ta öldün çık.

şaka bi yana arkadaşım çoğu yabancıymış, zamanında cephede bize kurşun sıkan adiler benim için şehit değil bi bok olamaz.

zaten adamlar ne şehit ne gazi içerken ölmüş niyazi.

vatan uğruna savaşanlara müslüman olması halinde şehit denir imiş.
ki müslüman olmak esastır zira muhammedin peygamber olduğuna inanmayınca islama göre boku bokuna ölüyon.
çok da bi numarası yoktur şahadet getirdin müslüman oldun öldün şehitsin.

islam saçma bana ne arabın dininden ben tengriciyim dedin cephede öldün nenana.

şunu anlatmaya çalışıyorum, uğruna öleceğin şey vatandır, ailedir, şereftir.

sana ne dedikleri önemli değildir.
bunlar eğlence uğruna öldü.
terör kurbanı olmaları bunları hiçbir şey yapmaz.

ailelerine sabır diliyorum.
şehitlerdir ama televizyon kanallarında bunu göremezsiniz. neden mi şehitler bir terör saldırısı olduğu için yani bir suçları yokken sadece eğlendikleri için öldürüldüğünden. yok eğleniyorlar, alkol alıyorlar, sevişiyorlar diye şehit demicek olan insanlara sadece soruyorum birkac hafta önce iki hafta arayla terör saldırısı oldu biri sadece maç sonrası güvenliği sağlamak için olan polislere yani orda ülkeyi korumuyor o an ve o polislerin alkol kullanıp kullanmadığına gibi şeylere bakmadınız özel hayatlarına ve diğer saldırı da askerlere onlar da ülkeyi korurken ölmedi aksine eğlenmek, gezmek için dışarı çıkmışlardı belki alkol alıcaklardı ki bu normal. şimdi geliyim anlatmak istediğime, bu eğlenen insanların ölümüne şehitlik demeyenler diğerlerine de demesin. kimin ülkesine insanlığa ve dinine katkısının fazla olduğunu bilemezsiniz. o yüzden bu insanlar da bir terör saldırısı sonucu şehit olmuşlardır.
Şimdi benim yazılanlardan anladığım kadarı ile içki içerse şehit olmuyor bu arkadaş.

Araştırmaya inandım ve gördüm ki 3 çeşit şehit varmış

Şehid-i kamil, Şehid-i uhrevi, Şehid-i dünyevi. Çıkardığım sonuç şu, eğer müslüman, herhangi bir kişi tarafından öldürülüyor ise bu üç şehit mertebesinden birine tabii tutuluyor. Yani müslüman kardeşim madem şehitlikle alakalı bir fikrin yok, o zaman şu şehit bu değil diye ölen insanları kategorize etme.

Sorun içki içen insanı kafir olarak görmenizde. içki içen insan günahkar bir müslüman olabilir, kafir de olabilir. Bunu sen bilemezsin. O yüzden çok bilmiş gibi burada ya şunlar şehit bunlar değil diye atıp tutma lütfen. Unutma, orada ölen insan. insan.

Şehitliği tam anlamayan müslüman kardeşim açıp okuyabilirsin.
Kaynak : https://sorularlaislamiye...an-ve-bogulan-sehit-midir

not : agnostik bir bireyim.
o zaman 15 temmuzda ölenler de şehit değil. demokrasi uğruna savaşan adama şehit mi denir? islamda demokrasi mi var yarrağm? derim adama... ikiyüzlülük yapmayın. bir kerede noel yerine çocuk tecavüzcülerine ses çıkarın.
Ulkenin vatandasi olmus alkol alirken diyor gelmis buraya bos muhabbet yapiyor. Neden mi oldu o insanlar bole zihniyetler oldugu icin. Sanane amk senin irzina mi geciyor alkol alinca gelip camii mi tariyor insan mi olduruyor.
Ölen kişilerin arkasından konuşulması çok çirkin ancak her ölenede şehit denmez dağda teröristle savaşan askerle burda ölenlerin aynı mertebede olması tabiki beklenemez ama günümüzde her ölene şehit dendiginden bu makamında anlamı kalmadı.
türkiyede şehitlik dini bir terimden ziyade devletin halkı avutmasıdır.
Ölülere sevinen bu mk adamlarına imkan versinler, yabancı bi manita yapabilse mesela ve cebine para koyabilse cok değil bir gün o hayato yaşadıktan sonra her gün Reina ya eğlenmeye gitmezse bende hiç bisey bilmiyorum. Olay tamamen kıskançlık.
Not: Alkol almam Reina ya hiç gitmedim, çok güzel ot içerim ve muslumanim.
15 Temmuz diye şehit oluyorsa reina diye de olabilir...
Ne ölenler şehiddir, ne kalanlar gazi. Şehidlik islami bir terimdir nokta
Arkadaşlar tamam hepimiz üzülüyoruz bu hain saldırıda vefat eden insanlara ama şehit oldukları da söylenemez yapmayın lütfen. Sehitlik vatanını korurken veya vatani görevini yerine getirirken vefat eden insanlara verilen bir mertebedir. Simdi bu entrye eksiyi basacaksınız ama istediğiniz kadar basın. Şehadet bu kadar kolay bi mertebe degil.
Şehitlik bir mertebeden çok malum hükumetin ihmaliyle canını veren halka verilir oldu. Arkadaşlarında dediği gibi bir nevi rütbe oldu.

Zaten alkol alıyorlardı iyi oldu kafası zaten apayrı vahşilik. ister içer ister içmez arkadaşım kendi dışında kimseye zararı yoksa sana eleştirme hakkı bile düşmez. Hükumetin ihmallerini insanlar canlarıyla veriyor. Sözde 25.000 polis istanbul'da görevdeydi herifler uzun namlulu silahla cadde boyu sıka sıka devam ettiler. hani nerede güvenlik, tedbir?
Bazı allaha inanmayıp, inanmadığı allahın şehitlik mertebesine bu kadar takmak takılmak da ayrı ironi.
iyi de aklı başında herkes son on senedir çoğu olayda şehitlik diye bir şey olmadığını ve insanlarımızın harcandığını, hesap soracak kimsenin olmadığını görüyor zaten tartışmaya kapalı bir konu, tartışma diye bir şey yok. ahmak oğlu ahmaklar yine ortalığı velveleye vermiş. illa her şeyi uzun uzun bilal'e anlatır gibi mi anlatmak gerekiyor? bir cümlelik şeyi, yüz cümlede mi yazalım? ne kadar çok meraklısınız hükümet propagandasının herkes için işlemesine, varsın şehit olsun, konumuz bu mu ya da kapandı mı? hepsi arap ütopyası cennete gittiler, oldu mu?
biz diyoruz türk milleti kendini mal yerine koydurtmasın, biraz akıllansın. olaylardan ders alsın, hakkını arasın. çomarlara sırf muhalefet olmak için çomarlaşmayın. önce doğrunun ve gerçekçiliğin yanında olun. şehit denilse ne olur, denilmese ne olur?
Allah rahmet eylesin. Tecavüz veya vatan hainliği yapmamış kimse ölmeyi haketmez.