bugün

buz konulacağı genelde unutularak, su buza yer kalmayacak şekilde doldurulacağından, önce buz konması daha makbuldur.
Rakıya önce buz konulur, sonradan su ilave edilir.
önce buz koyarsan anason kristalleşir, yarrak gibi olur.
Ergen sorusu.
Rakı bi kere soğuk olmalı.
Derecesi iyi ayarlı...
Sonra gözlerden süzülen yaşlar misali akıtacaksın soğuk suyu rakıya.
Buz ister at ister atma...
Rakı su oranı önemli...

Not. içki içmiyorum. Kültürüm geniş genşler ...
Rakıya buz konmaz arkadaşlar. Koyarsanız buz zamanla eriyeceğinden her içmenizde farklı tat alırsınız.

Dolayısıyla cevabı sadece su olan başlık.

Not: şalgam suyu ile içiniz.
içtikten sonra sapıtmayın da ne koyarsanız koyun.
rakıya buz konulmaması önerilir. koyulacak suyun soğuk olması önerilir. bu rakının tadını bozar.
Ülkenin derdine bak . Su aq. Buz konmaz koyabilirsiniz ayıp bişi değildir.
buz koyulur biraz beklenir bardak soguduktan sonra buz alinir raki su konur.
rakıya önce su konur koçum.

bi de rakıya aslında buz konmaz. suya konur, ama rakıya buz koyacaksan, daha az su ilave etmen lazım, yoksa rakı zikindirik olur, buzlar eriyince.
hiç farketmez, içim zevkinizle alakalı..
genelde servis edilen su da pek bi soğuk! olmadığı için buz atmak zorunda kalıyorsunuz..
soğuk olacak hocam başka bir çaremiz yok..
rakı, soğuk suyla içilir. soğuk su dediysek de, rakının anasonunu donduracak kadar soğuk su değil elbet. soğuk fakat göt donduran değil. rakının buzla içilmemesinin sebebi şudur:

buz, distile içkileri şoklar ve bozar. özellikle içeriğini anason oluşturan rakı gibi içkilerin yapısına aykırı düşer. en başta buz gibi olan ama dakikalar geçtikçe ılıyan ve buz eridikçe sulanan rakının ne tadı kalır, ne de tuzu. buz eridikçe denge bozulur. rakı sulanmaya başlar ve aroması kaçar. naçizane önerim olarak rakı, soğuk su katılarak içilir. (bu ne adaptır ne de kural. bu, degüstatörlerin önerisi ve yılların süfehalarının tercihidir)

ek bilgi: rakı, 500 küsur yıldır bu topraklarda içilen enfes bir içki*. zamanla kendi edebiyatını oluşturmuş, kurallar belirlemiş, tüm içkilerin aksine kendine uygun lezzetler belirlemiş bir içki. yemeğe göre içki tercih edilirken, rakıda bu durum tamamen ters düşer. rakıya uygun lezzet belirlenir. rakının sofrası vardır. "sen ne anlatıyon birader?" dediğinizi duyar gibiyim. canım kardeşim, sana kadehten örnek vereceğim. rakı neden buzsuz içilir, bunu aklım erdiğince açıklayacağım. dedim ya, rakı, 500 küsur yıldır bu topraklarda. eskiden arak denilen yani manası terlemeyle elde edilen bu içki küçük kadehlerde servis edilir ve içilirdi. çünkü ısısı düşmesin diye bu şekilde servis edilirdi. ne zamanki buz kültürü hayatımıza girdi, kadehler de büyüdü. kadehler bülbül ağzıydı, bade kadehi oldu. leylek boynu diye farklı bir çeşidi oluştu derken, yüksük kadehi geldi. şudur budur derken de, günümüz rakı kadehi oluştu.
dileyen kısa bir araştırma yapsın. yazdığım tüm kadeh çeşitleri küçüktür. içine katılan rakı ısınmasın diye servis edilen mini mini kadeh türleridir. zira rakı, soğuk içildiği takdirde lezzetlenen bir içkidir. işbu sebeple, meyhane kültürüne buz üretimi girince kadehler de palazlanmış ve "rakı buzla içilir abi" kültürü oluşmuş. tam aksine, rakı soğuk suyla içilir. buz eridikçe cıvıyan ve lezzeti kaçan rakıdan bir sik olmaz.