bugün

bir çeşit meze
haşlanmış kurufasulye,haşlanmış yumurta,sirke maydanoz başka ne var bilmiyorum.antalya'da birde tahin koyuyorlar harika oluyor.köfte piyaz harika bir ikili oluyor
köfteyle harbiden gider..
Aslı farçadır, soğan anlamına gelir.
malzemeler:

2 bardak* kuru fasulye, bi bardak* tahin, 3-4 yemek kasigi sirke, iki tane yesil biber, iki tane sogan, bi tane de limondan su, pul biber ve tuz.

hazirlanis:

aksamdan fasülye ıslatılır.
tercihen sabah veyahut öğle vakti, ıslatılmış fasülyeler haşlanır.
soganlar ve yesil biberler kiyilir. tum malzemeler karistirilir ve uzeri maydanozlanip servis edilir.
leyla ile mecnun,tahir ile zühre,rakı-balık,vodka-vişne gibi ruh ikizlerinin şahı olan, köfteyi köfte yapan piyaz...her lezzetli köftenin arkasında,bol sirkeli,limonlu ve soğanlı bir piyaz vardır * ))
karnınız açsa, çok paranız da yoksa alın bi porsiyon köfte, dayanın ekmeğe. yanında közlenmiş soğan da verirlerse adam akıllı doyurun karnınızı.
tahinlisi makbuldur. antalya disinda herhangi bir ilde piyaz yerseniz, saman yemis gibi hissedersiniz kendinizi...

(bkz: antalyalilarin tahin takintisi)
köftenin kankası lezzetli ve kokulu şey.
yaz ramazanında ihmal edilmemesi gereken yiyecek. bol limonla soğuk soğuk mis gibi olur.

deyiş: canımızı istettin lan diyenlere, iftara az kaldı bişey olmaz derim.
argoda çıkar sağlamak için övmek ya da pofpoflamak için kullanılan kelime. piyazlamak yani götünü kaldırmak.
malzemeyi karıştırırken mutlaka içine kuru nane eklenmelidir. tazesini denemedim, ama bak o da güzel olabilir.
yumurta ve tahinsiz olmaz.
aksu'da yenir.
köfte'nin yanında güzel giden meze.
Nohutlada yapılır ve güzel olur.
antalya'da yemeden, yedim denilmemesi gereken. adeta bir aşk ve özlenen...
tahin sossuz yenince bir tat alınamayan mukemmel meze. köftenin kankasıdır.
"her şey iyi güzel de o haşlanmış yumurta parçası ne alaka abiler" diye sordurtan leziz yiyecek.
köfte-piyaz ikilisinde geride kalmasına üzüldüğüm yiyecek. bence piyazın ayrı bi kültürü var. az piyaz, çok ekmek, pişmiş soğan üçlüsü de mükemmel bi öğrenci yemeğidir hocam.
basıcaksın pul biberi, limonu. bir de herkes bilmez ama pişmiş soğanın içerisine koyucaksın piyazı.arkadaşımın bana kazandırdığı en güzel şeydir piyazı soğan içine koyup yeme fikri. yanında da ayran.oyş ki ne oyş.

edit=antalyadaysanız bence en güzel piyaz erdeç de yenir.nüfus müdürlüğünün arkasındadır yeri.isteyenlere koordinatları verilir, hatta adımı verin ekstra pişmiş soğan ve tatlı da alabilirsiniz üstüne he eheh.
Icine kuru nane, kekik, pul biber ve karabiberin cok yakistigi leziz meze. Haslanmis fasulye yerine haslanmis patatesle yapilmis hali daha lezizdir.
gece yenildiği vakit midenizde volkanik harekat başlatır.
köfte ile eşsiz uyumu olan meze.
edit: kadıköy de mekan tavsiyesi olanlar pm.
köftenin aşkıdır. hastasıyız abi.

bir de alternatif arayanlar için nar ekşisiyle antakya usulü de çok bomba olur.
Sırf ana yemek olarak bile yenebilir.
Köfte piyaz muhtesem ikili. Buyuk adada kofte&piyaz diye bir kofteci var carsida hemen mutlaka deneyin derim. Ada anilarim depresti bak simdi aksam aksam.