bugün

pavlov'un et verip verip, sonra da zille kandırdığı biçare köpektir. ****
pavlov un klasik koşullanma yoluyla öğrenme modelini ortaya sürmesinde büyük katkı sağlayan köpektir.
pavlov önce zil çalıp ardından köpeğe et verir *. sonra köpek her zil sesine salya salgılamaya başlar *. ardından etin geleceği zili ayırt etmeye başlar *. daha sonra zil çalar ama et verilmez *. ve yeniden zilin arkasından et verilmeye başlanır *.
nakaratı ile "helal olsun bu adama yaa" dedirtmiştir bana.başka kim "Sil adımı baştan yaz kalbine,baş harfi büyük olsun." diyebilir ki.. (bkz: sagopa kajmer) (bkz: ubermensch)
psikolojide ivan pavlov'un yaptığı şartlı refleksle ilgili bi deney.
pavlov denen şahsiyet hayvanlar üzerinde deneyler yapan biridir. bu anlamda en yakınındaki hayvanı olan itiyle beraber bir çok deney yapmışlar ve dostlukları muhabbetleri itin ölümü arpadan olana kadar devam etmiştir. en önemli deneyleri eğitim öğretim alanında olmuştur
köpek pavlov u ısırır, pavlov bağırır.
köpek pavlov u ısıracakmış gibi yapar ama ısırmaz, pavlov gene bağırır.
köpek tekrar pavlovu ısırır, pavlov bağırır.

daha sonra köpek her hamle yaptıkça, pavlov bağırır. böylece köpek pavlov a şartlı reflex kazandırmış olur.

köpeğin intikamı.
pavlon köpeğe eti verir agzından salya akmasını beklerken
-allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin.
+konuştun lan..
pavlov insanı yüzünden hayatını yaşayamamış hayvancıktır. ne köpekler, ne fareler, ne maymunlar harcanmıştır böyle işlere heeey hey! bir rahat bırak hayvanı gitsin getirsin terliklerini, gazeteni, bir keyif yap. yok! ille de zil çalacağım! nur içinde yatsınlar.
bir de aklıma şartlı refleks olayından dolayı ilhan irem'in şarkısı geldi, buyrun sözleri, köpeğinizi adam gibi severken dinlersiniz. tüm karabaşlara armağan olsun. (bkz: şartlı refleks)
(bkz: nezihin iti)
bkz (#366607)
pavlov'un, davranışlarına bakarak insan davranışlarını açıklamaya çalıştığı köpek.
pavlov'un köpeği, erikson'un temel sayıltıları, piaget'in gelişim psikolojisi, kolberg'in ahlak gelişim kuramı vb... hepsi de bir öğretmen adayının kafasını şişiren, gereksiz strese sokan, sırf mecbur olunduğu için öğrenildiğinden bir gıcıklık hissi uyandıran şeylerdir. pavlov'un köpeği ise en sinir bozucu olandır. o köpeği de pavlov'u da gidip boğmak istersiniz.
köpekler arasında geçen konuşma:
- ya şu pavlov'a iyi ki şartlı refleks kazandırdık.
- neden?
- baksana, her zil çaldığında bize yemek getiriyor.
en acınası köpektir **
Yanaklarında delikler olan zavallı köpek. "Pavlov kendi elleriyle delmiş" derdi hocamız.
deney manyagı olan köpektir..

- a.q cocugu yine zili çalıyor..ne var lan!!
- asistan niye gelmiyor bu köpek kapıya!
- seni de asistanını da...ziktirin gidin lan!!
(bkz: koşullu uyaran)*
(bkz: koşulsuz uyaran)*

(bkz: denek)
bir sagopa kajmer şahaseri. * *

Hiçbir kuvvet engel olamamıştı bana ve dilime zincir vurabilir mi kralınız da gelse, Sago'nun argolarına takılı kalacak her kulak, tüm yalanların bir giysi giymiş, varlığın içimde yılların tuhaflığında seyreden bir adamı önüme koydu, son suçum mu, Son kararım gitsin oldu, hoşçakal dünüm, kağıt yalanla doldu, önüme kondu, mazilerde kazının gereği yoktu, afacan uyudu, Bir yudum su hasretiyle yazıyorum bu mektubu, bu zoraki yaptırımların bilinci eledi umudun birini, diğeri nerede bulamaz oldum, yıpran kolpa ruhum, anlamımdın ne oldun, kendi davalarında hakim oldun, elimden seyrelen bir kumsun, sen de tarih oldun, tekerrüründen korkar oldum, son vedanın adını elveda koydum, gözlerimi oydum,
motiflerini işledim, yürek adınla eş değer ki, bildiğim tek şiirsin, anlamın derin, aklımda kal, kör topal hayallerin sonunda gözlerimde bir güneş var, DNA larımı insanoğlu bozdu sanırım burda bir sorun var, her halükar da içimi kemiren bir teselli var, misalli bir takım oyunlarım ve körpe bir canım var, yar bana var, dile kolay kalbe zor gelen sükunetim dar, darmadağan armağanım, kaos karmalarındayım, karmakarışıklaşmaktayım, neyseki ayaktayım, ritimler kolondan süzüldükçe ataklardayım, bu Sago bayım, ben Sagopayım.

(Nakarat)
Sil adımı baştan yaz kalbine, baş harfi büyük olsun, yeniden küfret, geçmişi hadım ettik olmadı, ben suyun oldum bardak dolmadı

Kanatlarım olsun istedim ben ama hiç uçamadım, kanadım oldu denedim yerin dibine çakıldım, ama nedense masalı dinlemiştim, hazmı zordu, çabalamıştım oysa, çıtamı aştıktan sonra yükseklik korkusuyla savaştım ve aşkın tepe noktalarına ulaşabilme lüksü güvene bağlı bir dönekle karşılaş, bilki suçunun avukatı, çok suçlu tanıdım hepsi konusunda haklıydı, umut çocuklarımı bugünlere getirebilmem uzun zaman aldı ve berduş halim arbedemde yumruklarımı sıvazladı kazalardan salim çıktım, kendim yazdım paranoyaklık kitabını artık hiç mi hiç de hatrın kalmadı, tekmelerdim dağları, kalbime yuvarlandı taşları, gözlerim olan bitenle yüz göz olalı geçti kısa bir zaman dilimi, elimi koluma bağlayan bu tacizar bu borcu bir şekilde ödemeli, deneyimin adı Sago, aç mı Pavlov'un köpekleri, cehennemde yaşadığım için cennet hakkımdır, sadakatsizlik intikamla barışır, sus, kırıştır, halin kalp atışlarımı hızlandırmaktadır, ortam paçozunun gözü daim arkandadır, söyle kim babandır, Elini tutsun, rap sapandır hedefi bulsun, yenigün uykudan kalktı mahmur gözleri yorgun bitch.
sayesinde şartlı refleksin bulunduğu köpektir.

Deneyler bu ünü pavlov'u aşan köpekler üzerinde yapılmış ve deneyin sonuçları tüm insanlığa mal etmiştir. ee doğrudur da.
ama bu deneyle bir şey daha kanıtlandı. hepimiz temelde biraz hayvanız.
pavlov'un deneylerinden sonra psikopat olarak hayatına devam etmiş olduğunu düşündüğüm köpektir.
pavlov' dan daha meshur olmus kopektir. pavlov denen allahsizin yaptigi onca eziyetten sonra ilahi adalet yerini bulacakti elbet.
pnater emel o zaman yaşasaydı bu garibanı kurtarırdı hem de bizi kurtarırdı. pavlov bu deneyi yaptın da ne oldu köpek salya çıkarıyor evet sonuç ne?
sagopa kajmer'in bir şarkısına adını verdiği köpeklerdir..not:şarkının adı "pavlov'un köpekleri"
hayvan hakları savunucularının hayvani bir anlarına denk gelip savunmadıkları köpektir.
resmen salak muamelesi görmüş zavallı it.
enfes bi nakarata sahip kajmer şarkısı.