bugün

zamanın en iyi golcülerden birisiydi patrick kluivert. barcelona maçlarına ne zaman baksam bu herifin golleri vardı. kendisi rivaldo ile iyi uyum sağlamıştı.
2002 dünya kupasının ardından ekürisi rivaldo'yla birlikte takımı barcelona'dan şutlanarak kariyeri bitmiş, şu sıralarda emekliliğinin tadını çıkaran hollandalı usta ayak.
şu sıralar teknik direktörlüğe adım atmış eski süper forvet. avustralyada bir takım çalıştırmaya başlamıştır.
fenerbahçeli bir defans oyuncusuna -mustafa doğan sanırım- dünyada en beğendiğin, karşısında en zorlandığın forvet kim diye sorduklarına verdiği cevaptır. çok farklı bir tarzı olduğunu, tutulmasının çok zor olduğunu söylemişti.
fifa 2001'de çok seksi hareketlere sahip olan bir futbolcu. zamanında barcelona'da oynardı. overmars döneminden galiba. bu adamın adı da deniz yıldızı gibi bir pokemon vardı ona benziyor. *
iyi bir teknik direktör olmasını beklediğim efsane futbolcu. (bkz: ne de olsa hollanda ekolü)
Barcelonanin Real Madrid in golgesinde kaldigi yillardaki Barcanin forveti, o gittikten sonra Barca dunyanin en iyi takimi oldu.
http://twitter.com/#!/Jam.../status/78860980003676161

kendisi twente nin altyapısının başına geçmiştir.

edit: bunu eksileyen arkadaş hangi kafayla yaşıyosun anlamadım ki.
türkiye de futbol oynamadan futbolu bırakmasından dolayı fotomaç gazetesi binasında bayraklar yarıya indirilmiştir.
türk takımlarının her sezon ısrarla transfer etmek istedikleri ama bir türlü transfer etmeyi başaramadıkları ünlü hollandalı futbolcudur.
playstation 1'de bu barcelona forvet hattında larsson, kluiver, ronaldinho vardı. geriden de davids gelirdi. aman allahım, aman yarabbim yoktu böyle bir zevk.
fifa 98de az gol atmadım kendisiye.
türkiyede isminin anılmadığı takım kalmadı galiba.
bir david villa değil.
benim izleyebildiğim forvetler içinde en sevdiklerimdendi. çok farklı bir stili vardı. bir röportajda mustafa doğan' ın karşısında en zorlandığınız oyuncu kimdi sorusuna verdiği cevaptır. mustafa doğan, kluivert' in çok güçlü olduğunu ve çok farklı bir tarzı olduğunu söylemişti.
çocukluğumun efsane futbolcusu, dünya gözüyle bi izleyemedik gitti.
(bkz: başkanım beni al)
boynunda sallanan kolyesi ve fırsatçılığı ile bir döneme damgasını vurmuş olan hollandalı forvet.
her sene beşiktaş a gelmesi ile nam salan zamanın klas forveti.
ilkokulda yaptığımız maçlarda gol atınca 'pati kılayvıııırt,patttiii kılayvıırt' diye sevinirdim. ne günlerdi be.
barcelona'da marc overmars-guardiola-luis enrique-rivaldo ile beraber total futbol havaları estirmiş, kendisinden yıllar sonra bordo-mavi formayı giyecek samuel eto'o'yu müjdelemiştir.
şık kafa vuruşlarına hayran olduğum futbolcuydu kendisi. ayrıca ender bir yakışıklı zencidir.
hollanda gençlik ve spor bakanı. hollanda'nın siyahi 2. bakanı.
çok farklı bir tarzı olan muhteşem forvet oyuncusu. real madrid taraftarı olsam da her zaman hayranlık duymuşumdur bu adama. bir röportajda mustafa doğan, kendisine sorulan 'seni en çok zorlayan oyuncu kimdi' sorusuna karşılık onun adını vermiş ve eklemiştir; ''kimseye benzemeyen çok farklı bir tarzı vardı''
tabii ki kafa golleri de iyidir ama onu asıl özel yapan bence ayak içini muhteşem kullanmasıdır.
cuba gooding jr'ın kayıp kardeşi.
yeteneğini isteksizlik ve istikrarsızlıkla köreltmiş, bir zamanın önemli forveti, şimdinin hollanda milli takımı asistan menajeri.
özlenilen forvettir..