bugün
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması22
- kanka olmak istediğiniz yazarlar24
- anın görüntüsü12
- yazarların kendilerini tanımlama şekli11
- realite manipülasyonu23
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı14
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir20
- chatgpt10
- kadınların katlandığı eziyetler15
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- zeynep bastık'ın beyaz külodu16
- belediye konserleri yasaklansın10
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey33
- yazarların romantiklik seviyesi21
- müslüman diye hamas'ı savunmak22
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke22
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- nerede o eski yazarlar12
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- reis deyince akla ilk gelen23
- günün sözü9
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- victor osimhen8
- eskiamaeksikbiri21
- b12 takviyesi10
- gecenin şarkısı9
- yazarların en çok sevdiği aylar23
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır20
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- şalgam suyu10
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları20
- sokakta görülen kediye naber lan demek9
simit ayran şöleni olurdu her son ders sinifta.
yoldayken ezan okunan nesildir. bir ramazan iftarı yolda açtım lan. evet.
ilk oruç tuttuğum zamana denk gelir. son tenefüste alınan simit son derste ezanın okunmasıyla birlikte bir güzel mideye indirilirdi.
evi yakınsa koşarak eve gidip iftarını yapıp gelen, saatini biraz geri alıp son derse geç giren hocam benim saatim geç kalmış diyen nesildir.
Karanlıkta servisini arayan nesildir.
vizeye finale oruçlu girip iftarını sınavın ortasında bir yudum suyla yapanı da vardır.
yardimlasmayi, dayanismayi en sevmedigi arkadasiyla bile uygulamis nesildir. Parasi olmayanla simit, ayran paylasilir. Yine de erzagi olmayan kalirsa hoca hepsine erzak alir kantinden. En son iftar duasi yaptirir ve o curcunanin, huzurun tadi paylasilir. Ne gunlerdi be sozluk...
orucunu okul servisinde açan efsanevi neslin bir versiyonudur.
81-82-83-84-85-86 neslidir... belki 87'de olabilir içlerinde. ben 85 model olanlardanım. saat 16:30 da iftar yaptığımızı bilirim. herkes evden getirirdi bir şeyler.
doksanlı yıllarda doğmuş nesildir. öğretmen izin verir, açarsınız orucunuzu. hatta diğer arkadaşlarınızla paylaşırsınız.
ilkokul altıncı sınıftayım o zamanlar. sene 2001 falan olmalı. son tenefüs okulun karşısından 300000 tl ye (şimdinin 30 krş u) tavuk döner alırdık. son ders işlenmez oruç açılırdı. hey gidi günler hey.
benim nesilimdi(93). 4-5.sınıfta birbirinden özenip oruç tutan 1 sınıf dolusu öğrenci, son ders olduğunda sular ve ekmek arası birşeylerle sınıfa girerdi. ezan okunurdu ve öğretmen dahil herkes yemeğe başlardı. derste yemek yasaktı evet. ama hocada o küçücük çocukların aç susuz durmasına katlanamıyordu.
90 nesli bu olayı yaşamıştır. hatta nedense aklıma okulda 2002 dünya kupasını izlediğimiz zamanları da getirmiştir.
Bizdik o muhteŞem nesil biz. Herkes ve herŞey daha gÜzeldi be sÖzlÜk. Vay be.. HÜzÜnlendim şimdi...
90 lı yıllarda çocukluğunu yaşayan nesildir.
saat 4 te ezan okunurdu bee!
iyi ki o dönem yaşamışım çocukluğumu.
saat 4 te ezan okunurdu bee!
iyi ki o dönem yaşamışım çocukluğumu.
çocukluğun dolu dolu yaşandığı en mükemmel dönemlerdi 90'lar ve oruc çoğu zaman okulda açılırdı.
her geçen gün bir önceki günü aratıyor arkadaş.
orucunu askerde açan efsanevi nesil ile aynı duyguları paylaşmıştır.
okulda oruç açmadım da, bozmuşluğum vardır.
küçüktüm. heves ettim tutmaya. sonra dayanamadım bozdum. çok da iradeliyimdir ama demek kişilik o zaman oturmamıştı.
küçüktüm. heves ettim tutmaya. sonra dayanamadım bozdum. çok da iradeliyimdir ama demek kişilik o zaman oturmamıştı.
havanın kararmasına yakın mütevellid okunan akşam ezanıyla simidi, ayranı, keki, poğaçası, şalgamı, meyve suyu, kolası, bisküvisi, krakeri vs. ile orucunu açan efsanevi nesildi. okuldan hemen sonraya denk geldiği dönemlerde koşarak açılırdı da. ilkokulda sabahçı öğlenci dönemi olduğu vakitlerdi. lisede ise hatırlıyorum yine okul zamanına denk gelmişti, hatta oruçlu oruçlu beden dersinde maç yapıp haşatımın çıktığı "suuu.." diye inlediğimi bile biliyorum. şimdi ise tatile denk geldiği için böyle güzel atraksiyonlar maalesef yaşayamıyoruz. gerçi bi kaç yıl sonra yine okul zamanına denk gelecek, fakat sınav, final derken inşallah tutabileceğiz.
ilk tenefüste açıyorsa o kadar da muhteşem değildir...
çoğu zaman biskrem ve suyla orucunu açan nesil.
benim ilkokula yeni başladığım seneye denk gelir. daha doğrusu ikinci sınıf.
rahmetli ilkokul öğretmenim son derste falan bizi üst sınıf öğrencilerine bırakır gider orucunu açardı.
uyduruyor da olabilirim ama hatırlıyorum böyle bir şey.
hava karanlık oluyordu, kıştı.
rahmetli ilkokul öğretmenim son derste falan bizi üst sınıf öğrencilerine bırakır gider orucunu açardı.
uyduruyor da olabilirim ama hatırlıyorum böyle bir şey.
hava karanlık oluyordu, kıştı.
öğretmenlerin ısrarla tutmayın demesine rağmen orucunu tutup, çubuk krakerle oruç açan nesildir. öğretmen ders anlatırken, çaktırmadan birer birer yenirdi. hele üstüne sigara.. yuh amk anılar karıştı.
iki koca dersi iftarla kaytarırdık, pastalar, börekler getirilirdi, meyve kabuklarıyla savaşlar yapılırdı, güzel günlerdi.
güncel Önemli Başlıklar