bugün

nokia'nın ürettiği eski telefonlardan bir tanesidir. su geçirmezdir. ayrıca ortadan ikiye ayrılabildiği gibi, oldukça sağlam bir telefondur.
odanın bir ucundan diğer bir ucuna atılsa bile asla kırılmayacak bir telefondur nokia 5210. sonuç odanın metrekaresine göre de değişmez, her halükarda telefonunuz ucuz yırtılır bu durumdan.
garip bir sağlamlığı vardır, siz kırmak parçalamak istersiniz ama o ne su geçirir ne de kırılıp ortadan ikiye ayrılır.
vallahi özledim be, 2002 senesinde almıştım mavi olanını 300 milyon tl gibin bir şeye. 2003 senesinde yerini nokia 3650 alana dek 1 yıl görev yaptı. sinirlendim mi duvarlardan duvara vururdum gönül rahatlığıyla, yere koyup frikik kullanırdım daha da sinirlenirsem, bir şeycikler olmazdı mavişime.

dönemin labunyaları nokia 8850 hatta sonradan, nokia 8910'larına gelen aramayı cevaplarken bile nitrogliserine yaklaşır gibi yaklaşırdı "aman yavaş, aman çizildi, aman ezildi, aman gitti" deyu, bizse gayet mağara adamı gibi telefon kullanmanın keyfine vardık o dönem, abel xavier galatasaray'da oynuyordu. telefon hem karizmatikti, hem de ağzına sıçmak serbestti yani. telefonda multimedya çağı sonunu getirmese halen kullanırdım.

gel gör ki enteresan bir şekilde dolabın içinde nedensiz intihar ederek bizi hüzüne boğdu, çalışmıyor 6 senedir, naaşı bizimle ancak. bence gsm tarihinin en şahaneler şahanesi tasarımlarından birine sahiptir. yakın zamanda internetten varsa mint condition versiyonlarından birisini alıp kullanmayı bile düşündüm, derken nokia e52 aldım evet. 5210'u sevin...
bundan 7 yıl önce turuncusunu kullandığım kullanışlı telefondur. sportif bir havası vardır ama artık istenilse de bulunamaz.
bozulmayan telefondur.
Amcamın çocuklarında vardı erkek olanda mavi kız olanda kırmızıya çalan rengi vardı. Ekranı turuncuydu diye hatırlıyorum. Dil seçeneğini değiştirdiğim için bana vermiyorlardı telefonlarını ama görünümü güzeldi.
En sağlam telefon,
Kullanıcıları bilir.
Cep telefonu tarihinin ilk su gecirmeyen telefonu.
bu telefonda termometre özelliği vardı, bekleme modundayken tuşunu açıp ilk iş olarak menüden termotreyi açarak sıcaklığa baktığınızda normal değere yakın sonuç veriyordu. telefonu aktif kullanıp ya da şarja takıldıktan sonra termometresine baktığınızda yüksek sonuçlar veriyordu. ölçüm doğruydu belki ama dış ortam sıcaklığı değil telefonun ısısını belirtiyordu.

diğer bir konu da 5210 tasarım, kullanım ve şıklık olarak döneminde nokianın en çok satan modeli olan 3310 u geçebilecek potansiyele sahip iken bunu başaramamıştır. gerek rakip firmalar, gerekse nokianın piyasaya değişik modellerde yeni telefonları hızlı sürmesi bir nevi 5210 u gölgelemiştir.

en dikkat çeken özelliği, bilindiği üzere dış kabının telefonun orta yerinden ikiye ayrılmasıdır. yine devamında önceden de belirtiği üzere çok sağlam dış kabı mevcut olan 5210 vurmaya, çarpmaya, ezilmeye, düşmeye ve aklınıza gelebilecek bu tür melankolik durumlara verilen tepkilerden başarıyla çıkmaktaydı.