bugün

nargile içerken başınıza gelebilecek en kötü olay kesinlikle gülmektir. Siz dumanı içinize çekerken bir arkadaşınızın yapacağı şerefsizlikle gülmeye başlarsanız işte o zaman ciğerlerinizden ağzınıza kadar bir yanmayla baş etmek zorunda kalırsınız. Öksürme krizi de cabası.

Kavunlusu pek hoştur fakat her yerde güzeli bulunmadığı için risk almak gerekir. Aşırı sıcak havada hiç bir nargile türünü tavsiye etmiyorum çünkü nargilenin verdiği bir çarpma var zaten,bunun üzerine de güneşin fenalaştırıcı etkisi geldiğinde gayet rahatsız bir durum oluşuyor.

istanbul'da yaşıyorum fakat 1 kere bile tophanede içmedim o yüzden o mekanlar hakkında pek bir bilgim yok.

ilk kez içiyorsanız ilk sipsinizi saklayın derim. Güzel bir hatıra olur.
bünyeye baş ağrısı yapmasına rağmen vazgeçilemeyen mükemmel hede... *
Arkadaşlarla birlikte nerde olunursa olunsun uzun muhabbetlerin vazgeçilmezidir.Elmalısı tercihimdir.
Üst üste sürekli içtiğinizde yaptığı o kafa da ayrı bir güzeldir.
yanında türk kahvesi ile nefis olur.
birlikte fotoğraf çektirilip, facebook'a koyulması gereken nesneler katagorisinde gitardan sonra gelen nesne.
hava sıcak ya da fazla nemli olmadığı takdirde kavunlu iyidir.
hayatında bir sigara bile içmeyen birinin nargile içip içip 'hani çarpmıyor' demesi sonucu ayağa kalkması ile bayılmasına sonuç veren olgu.*
sade içildiğinde insanın metobolizmasını mahveden bir dumanlı içecektir.
(bkz: çorlulu ali paşa medresesi)
boğazda kuruluk, baş dönmesi ve mide yanmasını göz ardı edersek aromasına bağlı olarak içimi hoş eğlencesi bol içtikten sonra neden içtim dedirten şey.
içe çekmeden etrafı duman altı yapan, ağızda bir tat bırakan tütün kömür ikilisi.
iran'daki kadınların artık bulunduğu ortama giremeyeceği zıkkım. dikkat! kadının bulunduğu ortama nargile değil, nargilenin bulunduğu ortama kadın giremiyor.
yemek ağır kaçmışsa üstüne içilmemesi gerekendir.
5-6 yıldır içerim ilk kez midemi böyle allak bullak ettiğini, terlettiğini nerdeyse zorlasam kusacağım hale getirdiğini gördüm her zamanki gibi içtim sorun nerde anlamadım.
mis gibi kokar ama acayip zararlıdır bi efsaneye göre elli sigaraya bedeldir.
hayatımda hiç sigara içmemiş birisi olarak** arkadaşlara özenip ilk nargilemi içtim geçenlerde... insan bu muymuş ulen iyip 3-4 kez çekince kafada bir ağırlık yapıyor ki sormayın. nargile sigaradan kat be kat zararlıymış ama şöyle de bir şey var ki: sigarayı her yerde bulabilirsin ama nargile içmek için bir kafeye gitmek zorundasın. eğer ortam insanı değilsen her gün kafeye gitmezsin ve nargile içmezsin.
en önemli organını hiç tereddütsüz ağzıma aldığım makina. * *
(bkz: çok deli nargile hazırlarım)
(bkz: çok deli de içerim)
sigaradan daha zararlıdır. ancak her gün kafeye gidip içilmediğinden bir o kadar da masumdur.
ortama mis gibi kokular yayan lakin çok zararlı olan, keyif verici ürünlerden biridir.
Topraktan üretilmiş lüle:
lüle'yi doldururken içme tarzına göre dolduracaksın, dumanı bol olsun istiyorsan seyrek ve yaprak yaprak nefes alacak şekilde doldurmalısın lüle'yi.
kafe sahibiysen ve fazla para kazanmak istiyorsan sıkı ve nefessiz dolduracaksın ki tütün kısa sürede boğulsun ve duman yerine karbonmonoksit gelsin ciğerlere.

meşe ağacından elde edilen güzel bir kömür:
Kömür önemlidir. meşe ağacından elde edilmiş kömür olmazsa ısı dengesini koruyamazsın.

Nargile Tütünü:
tütünü yaprak yaprak açarak sereceksin ama düzenli sereceksin rasgele atılmaz lüleye. alttaki deliklerden tütünden çıkan duman suyla buluşup soğuyacak ve duman artacak. tütünün yanmasını kolaylaştırmak için özenle seçilmeli içelecek tütün

şişe: şişe sağlam ve kırık olmasın yeter

ser: ser'in şişeye takıldığı yerden kesinlikle hava kaçmamalı. gerekirse iyice sarılmalı..

marpuç(hortum): marpuç çok kaliteli ve kesinlikle sağlam olmalı. soğuyan duman toriçelli kanunlarına göre marpuça gider, duman bu oğlum en ufak delik bile bulsa kaçar gider o yüzden dikkatli olunmalı marpuç'un sere takıldığı yuva iyice sarılmalı marpuç'un içi duman geçişine elverişli olacak şekilde arada sırada temizlenmeli.

son olarak hamiyet yüceses gramafonda takılı olmalı o kadar.
aromalı tütünler bir yana tömbekisi bir yanadır. bi çok yere gidip istediginizde daha önce içip içmediginiz sorulabilir. haddinden fazla agırdır ama tam bir zevk kaynagıdır. imkanınız varsa el fakirin 5 elmasını yada kavun karpuzunu tatmanızı tavsiye ederim.

tanım : günde en az 1 kafa içtigim şey.
istanbul beyazıt semtindeki çorlulu ali paşa medresesi, nargilenin ortamını ve tadını uygun fiyatla tatma olanağı sunar.
eğer ev arkadaşınız 150 liralık sağlam bir nargile getirdiyse ve günde en az 2 kafa yapıyorsanız belli bir süre sonra sigara gibi bağımlılık yapabilir ve içmeden duramayabilirsiniz.

bunun yanında evinizden misafir eksik olmuyosa ve her gören ''aga hadi yap ta içelim'' diye ısrar ediyosa duman altı olmuşsunuzdur benden söylemesi.

herkes farklı tatlar sever nargile yanında ama benim favorim kısa parlament ve fıçı bira, çok tatlı oluyo vesselam.
yaklaşık 1000km yol boyunca kırılmasın diye elimde taşıdığım, evimin en güzel şeylerinden biridir nargile.
sevilesidir kesinlikle.
(bkz: fedo cafe)
içindeki suya herhangi bir içki katıldığından şüphe ettiren alışkanlık.