bugün
- anın görüntüsü16
- rakının berbat bir içki olması26
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf13
- gecenin şarkısı17
- çocukluk travmaları14
- uludağ'ın kaderi12
- rusya nükleer güç kullanılır mı sorusu25
- etek giyersen tecavüzü hakedersin13
- mutluluğun formulü8
- doritoslu çiğ köfte12
- güzel erkek isimleri19
- hayal dünyasında yaşamak10
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi24
- karınız için sözlüğü bırakır mısınız11
- true'nun yetkili olması9
- en etkili içki hangisi8
- homofobik yazarlar birliği10
- sözlük yazarlarının yapmayı en çok istediği meslek21
- hayatı seviyorum eylemleri21
- sözlük yazarlarının favori haber kanalı8
- utopyalarkralicesi8
- true ile utopyalarkralicesi11
- larisalisa öldü mü12
- true'nun ölmesi8
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın16
- sözlükte birbirine yakıştırdığınız yazarlar11
- sözlükteki ruh hastaları24
- true neden evlenemiyor9
- yazarların çektiği çiçek fotoğrafları11
- mantı8
- yazarların en sevdiği cem karaca şarkıları17
- nervio abla36
- akp belediyesinin 85 milyon liraya konser vermesi12
- en son ne yediniz13
- 1 milyon dolar'a ismet'in tırnaklarını yer misiniz8
- seküler yaşamın faşist bakış açısı15
- larisalisa17
- sabah ereksiyonu olamıyorum11
- yaşı geldiği halde evlenmeyen insan11
- kız kardeşini date'e hazırlayan abi22
- gece dışarıdan gelen hav hav hav sesleri11
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı30
- chatgpt ile yazarların görselleri14
- erkeklerin erkeklere taktığı kırıcı lakaplar13
- ellerim bos gonlum hos11
- kürdüm 5000 yıllık tarihim var var mı diyeceğin19
- amerika'nın icat ettiği bir şey söyleyin13
- insan olmaya ceyrek kala23
- doktorların hastalara sevgi göstermemesi8
- true'nin iki kadın arasında kalması16
kemalist müslümanların sabrını kim taşırıyor merak konusu olan sorunsal.
(bkz: msülüman vs müslüman)
müslümanlıkla ilgisi olmayan sapık tarikatlerin mensuplarının asıl müslümanlara saldırmak için uydurdukları herzedir.
akıllara kemalistler müslüman değil mi sorusunu getiren hededir.
ciddiye alıp yorum yazdığım bir başlık olacak.
öncelikle "kemalist zihniyet"i sevmem. neden? çok katı kurallara sahip, bilmem akıllarındaki şeyden çıkamayan kişileri var. öncelikle başörtüsüne karşılar, bir bireyin eğitim hakkı kurallar ile kısıtlanıyorsa, kural ne olursa olsun yanlıştır. neyse. konumuz kemalist zihniyet değil..
kemalist zihniyeti sevmem ama sevdiğim ve dünya görüşünü kemalizm olarak belirleyen arkadaşlar var. severim de kendilerini. kendileri çok güzel teselli verir bir kere. derdini iyi konuşabilirsin. "siktiret yaa" derken bile yazım üslubundan anlarsın. zaten birisinden kemalist diye nefret etmem, aforoz da etmem. hele de müslümansa!.
insana insan olduğu için değer vermek budur işte.
ki çoğunluğu müslümandır da bu arkadaşların..
sadece sorun şurada:
bir topluluk, cemaat diyelim direk olarak..
cemaat eleştirilerinde ellerindeki kaynaklar sadece kendi kaynakları,
mesela hiç düşünmeden, kritisize etmeden çat diye sapkın tarikat diyebiliyorlar.
müslüman insanlara iftira atabiliyorlar. çok şahit oldum. bir dini lidere ağıza alınmayacak şeyler söyleyebiliyorlar. bunlar olmamalı. müslümanlığın gıybeti yasakladığını geçtim, etik olarak çok yanlış bir şey zaten.
müslümanlar ile işleri yok, kendileri müslüman anasını satim! neden müslümanlar ile işleri olsun!..
öncelikle "kemalist zihniyet"i sevmem. neden? çok katı kurallara sahip, bilmem akıllarındaki şeyden çıkamayan kişileri var. öncelikle başörtüsüne karşılar, bir bireyin eğitim hakkı kurallar ile kısıtlanıyorsa, kural ne olursa olsun yanlıştır. neyse. konumuz kemalist zihniyet değil..
kemalist zihniyeti sevmem ama sevdiğim ve dünya görüşünü kemalizm olarak belirleyen arkadaşlar var. severim de kendilerini. kendileri çok güzel teselli verir bir kere. derdini iyi konuşabilirsin. "siktiret yaa" derken bile yazım üslubundan anlarsın. zaten birisinden kemalist diye nefret etmem, aforoz da etmem. hele de müslümansa!.
insana insan olduğu için değer vermek budur işte.
ki çoğunluğu müslümandır da bu arkadaşların..
sadece sorun şurada:
bir topluluk, cemaat diyelim direk olarak..
cemaat eleştirilerinde ellerindeki kaynaklar sadece kendi kaynakları,
mesela hiç düşünmeden, kritisize etmeden çat diye sapkın tarikat diyebiliyorlar.
müslüman insanlara iftira atabiliyorlar. çok şahit oldum. bir dini lidere ağıza alınmayacak şeyler söyleyebiliyorlar. bunlar olmamalı. müslümanlığın gıybeti yasakladığını geçtim, etik olarak çok yanlış bir şey zaten.
müslümanlar ile işleri yok, kendileri müslüman anasını satim! neden müslümanlar ile işleri olsun!..
sabrın taşsın da defol git bu ülkeden cehennneme kadar yolun var denilesi ve bu ülkenin başına bela olan yobazların eleştirdiği zihniyettir.
müslümanların sabrını taşıran kemalist zihniyet, camilere dokunmamış, kimsenin ibadetine karışmamış üstelik de ülkeyi ingiliz mandasına sokturmamış bir zihniyettir. adama "senin o taşan sabrın, ne yaptığını bilmiyor" derler. "din elden gidiyor" sözü taaa 200 yıldır -osmanlı´nın son dönemleri de dahil olmak üzre- oltaya takılan yemdir- buradaki balıkçı egemen güçler, oltaya takılması istenen de müslümanlardır. "kemalist" denilenler o oltaya takılmayan müslümanlardır. diğerleri de nam-ı değer sazanlardır. iyi ki halen bu başlığın altına yazanların içinde o oltaya takılmadıkları belli asil insanlar yazmakta ve bizi mutlu etmektedirler.
(bkz: hoşt)
camileri ahır yapmak, kamusal alan yasakçılığı getirmek, üniversitelere başörtüsü yasağı ve kuran kurslarına yaş sınırlaması gibi uygulamalarla müslümanların sabrını taşırma olayıdır.
kemalistlik ile atatürkçülü bir birine karıştırır bu ziniyet.
kemalistlik ile atatürkçülü bir birine karıştırır bu ziniyet.
am beyinli yazar söylemidir. yıllardır yoktu bu rahatsızlığınız. yıllardır kimse giremiyordu türban ile üniversiteye. şimdi mi akıllandınız diye sormak isterim. ama doğru evrim diye bir şey var zaman geçtikçe bunlarında beyni gelişiyor.
bir takım otistik güruhun yorum yapmaması gereken konu. yıllardır söyleyemiyorduk tabi, çünkü bir medyamız yoktu bizim. hep kapatıldı, sansürlendi vs vs.
sizi salak güruh sizi. az bilgi çok laf ve zulüm. hep bunlardan faydalandınız.
sizi salak güruh sizi. az bilgi çok laf ve zulüm. hep bunlardan faydalandınız.
şurada taze değinilmiştir;
(bkz: akatlar da namaz kılmak vs çarşamba da içki içmek/#13175901)
ve fakat müslümanın sabrı öyle kolayına atmayasıdır yanlış bilmiyorsam "birbirlerine hak'kı ve sabrı tavsiye edenler" hasene(güzellik) ile müjdelenir, milleti galeyana getirme çabası içinde olanlara da hoş bakılmaz diye biliyorum ama...
(bkz: akatlar da namaz kılmak vs çarşamba da içki içmek/#13175901)
ve fakat müslümanın sabrı öyle kolayına atmayasıdır yanlış bilmiyorsam "birbirlerine hak'kı ve sabrı tavsiye edenler" hasene(güzellik) ile müjdelenir, milleti galeyana getirme çabası içinde olanlara da hoş bakılmaz diye biliyorum ama...
müslümanların sabrı -ne sabırmış kardeşim- hiçbir zaman taşmayacağı için, hak etmedikleri bir şeyi yapmayan zihniyettir.
(çok mu hümanistim lan bugün?)
(çok mu hümanistim lan bugün?)
kemalist zihniyetin içeriğine hiç girmeyeceğim fakat kemalist zihniyet; türkiye topraklarında çıkar amaçlı kullanılan fakat kesinlikle uygulanmayan bir düşünce olduğu için, bir şekilde yıkılmasını daha doğrusu tamamen kaldırılmasına sıcak bakmaktayım.
kendisine kemalist diyen insanlar, bu düşünceyi oyun hamuru gibi evirip çevirip kafalarına göre istediği şekilde yorumlamaktadırlar...
örneğin öyle bir hale getirdiler ki kemalizm oldu din düşmanlığı, aslında özünde dine hoşgörülü de diyemem ya, neyse...
bide kemalizm ve cumhuriyetçilik bayrağını elinde taşıyanlar, halkı en çok hor görenler ve ezenler olunca doğal olarak müslümanların sabrı bir yerde taşıyor.
bence geçmişteki ideolojiler, felsefeler ve fikir demetleri ile yaşamaya çalışmak, onları yıkılamaz bir tabu gibi görmek; geri kalmış ve yoz bir zihniyet örneğinden başka birşey değildir...
dünya sürekli değişiyor, bu yüzden değişime her zaman açık olunmalıdır.
kendisine kemalist diyen insanlar, bu düşünceyi oyun hamuru gibi evirip çevirip kafalarına göre istediği şekilde yorumlamaktadırlar...
örneğin öyle bir hale getirdiler ki kemalizm oldu din düşmanlığı, aslında özünde dine hoşgörülü de diyemem ya, neyse...
bide kemalizm ve cumhuriyetçilik bayrağını elinde taşıyanlar, halkı en çok hor görenler ve ezenler olunca doğal olarak müslümanların sabrı bir yerde taşıyor.
bence geçmişteki ideolojiler, felsefeler ve fikir demetleri ile yaşamaya çalışmak, onları yıkılamaz bir tabu gibi görmek; geri kalmış ve yoz bir zihniyet örneğinden başka birşey değildir...
dünya sürekli değişiyor, bu yüzden değişime her zaman açık olunmalıdır.
buradan tüm kemalistlere seslenemiyorum. çünkü çok sağlam ve akılcı kemalist arkadaşlarım var. ama burada meselenin özünden kopan, beni yaftalayan, mustafa kemal i anlamamış güruhu eleştirmemi, mustafa kemal i eleştirmiş gibi algılayan çok salak bir güruh var. ve beni tayyipciiii diye arkandan taş atarak kovalamak isteyenler, gerçekten sikimde bile değilsiniz. ben mal adamlarla tartışamam.
güncel Önemli Başlıklar