bugün

çatıları kitaptan ve hocanın tahtaya çizdikleri kadarıyla öğrenmek zorunda kaldıklarından olabilir.
herkes pratikte zayıf kaldıklarını yazmış ancak istekli olan birey kendi evinde dahil küçük takımlar alarak bir şeyler ile uğraşır. bu kişiden kişiye değişir. ayrıca teknoloji fakültesi ile bunun önüne geçilecek gibi duruyor çünkü teoriden çok pratik ağırlıklı bir eğitim var bu fakültelerde.
Yanlış önermedir.

Arkadaşların bir çoğu elektronikten, makinelerden efendime söyleyeyim bilgisayardan bahsetmiş ancak bir ziraat mühendisi olarak kendimize de pay çıkarmak isterim. Yorgan yastık kemirirdin yorgan yastık. içmeye süt, yemeye ekmek bulamadın. Ha ilaç niyetine çoluk çoğuğuna litresi 20 liraya alırdın sütü belki ama eti yumurtayım rüyanda görür proteinsizlikten kendini sikerdin.
Hala mühendislerin bir işe yaradığını düşünenler var. işte bu ülke bu yüzden ilerlemiyor.
görsel
makine mühendisiyim, yurtdışı şantiye ve borsacıyım *

hayatımda mesleğimin çok işe yaradığını gördüğümü söyleyebilirim.
(bkz: #34757665)
Çoğu çok fazla işe yaramaz doğrudur. Ama işe yarayan az bir kısmı vardır ki çok iş yapar ve ülkeyi kalkındırır.

Not: mühendisim.
Kime gore?
Neye gore?
yanlıştır. perde takan mühendisler görülmüştür.
(bkz: mühendislik içeren eşya kullanmıyoruz kampanyası)
yakında beklenen kampanyadır.evlerden ırak
Ben de bir mühendis öğrencisi olarak söyleyebilirim ki; okulda sadece teorik eğitim veriliyor. Uygulamayı ise tecrübesiz insanların yanında kendi çabalarınla öğrene biliyorsun. Durum böyle olunca hep aynı kalemden çıkmış şiirler gibi oluyorsun.
Bir işe yarasalardı ülke bu duruma gelmezdi.
Üretecek bir eğitim vermiyorlar demek ki adamlara da onlar da bir şey üretemiyor.

Bizde tek yapılan şey bilgiyi ezberletmek. Ezberle nasıl bir yaratıcı insan yetiştirebilirsin ki.

Herkes okul bitince muhtemelen sudan çıkmış balığa döner.
gençler ne kadar da hazırcısınız.

aldığımız eğitim üretmemize fırsat vermiyormuş, ondan böyleymişizler havada uçuşuyor.

Üşengeçim, beceriksizim, oturup çalışmak yerine önüme gelsin diye bekliyorum demiyorlar da bunu okulda göstermiyorlar diyor.

Ulan hangi birini okulda öğretsinler size. Oturup bir zahmet aratın öğrenmek istediğiniz şeyi.

Hangi bilgiyi arattınız da bulamadınız, hangi konuda yardım istediniz de ön ayak olmadılar.

Üniversite eğitimi öğrenmenin mantığını gösterir. ilkokuldan beri hocanın söylediğini deftere yazıp sınavda sadece onlara bakan bünyeler için ağır geliyor o yüzden iş hayatı.

Zahmet olacak ama, aldığınız/alacağınız parayı hak etmek için biraz o güzel popolarınızı kaldırın da etrafınıza bir bakın.

Kız peşinde, sözlük peşinde koşacağınıza iki fuara gidin, bir sigara paketinizden vazgeçip piyasadaki son durumu öğreneceğiniz bir iş dergisi alın, bir çılgınlık yapıp dil öğrenin. Üniversitelerinizin üye olduğu dergilere bir bakın, sadece türkiye’de değil, dünya’da alanınızda ne gibi çalışmalar yapılıyor, ne üzerine patent alınıyor öğrenin.

Ha lafım sadece mühendislere değil elbette.

Her iş kolu sizin gibi üşengeçlerle doluyken, biz daha çok konuşuruz bu konuları.

Sonra dolar çok yükseldi yha.

edit: sümüklü mühendisler durumdan rahatsız.
yatırımcı iradesi olmadan mühendis bir şey yapamaz. para gerekiyor, şirket gerekiyor, devlet teşviki gerekiyor bu işlerde. kamyon üretebiliyor iken neden otomobil üretemiyoruz? beceriksizliğimizden mi? hayır. yatırımcıların isteksizliğinden. telefon üretiyoruz, bilgisayar üretiyoruz, televizyon üretiyoruz, beyaz eşya konusunda çok iyiyiz mesela. yetmez ama evetçiyim bu konuda. daha da gelişmeli teknolojimiz. mesela telefon ve bilgisayar için sistem yazılımı yazabilmeliyiz. bununla birlikte her işletim sistemine uyumluluk modu olan ofis programlarını yazabilmeliyiz. hal hazırda autocad'in muadili netcad isimli tamamen yerli programımız mevcuttur. işlemcimizi, görüntüleme teknolojimizi üretebilmeliyiz. ancak ticaretçi iradesi lazım bu konuda. koç'a git, sabancı'ya git, la olum bi boka yaramıyorsunuz dersen anlarım. ama mühendislerimize çamur atmayın lütfen, daha geçenlerde kağıt gibi bükülebilir şeffaf güneş enerjisi paneli icat etti o mühendisler. izmir dokuz eylül üniversitesi'nden bahsediyorum. kanser tedavi ve protez konusunda yurt dışına bağımlı olmadan geliştirdiğimiz teknolojilerimiz var. görmezden gelip insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
....diye söyleniyordu çaycı hüseyin.
Türkiye'de 183 tane üniversite var ve bunların %96 sında elektrik-elektronik müh. makine müh. gıda müh. var bu durum bizi olumsuz etkiliyor, rekabeti arttırıyor, ve sınavda barajı geçenin mühendis olmasına neden oluyor.
Bu yüzden şirketler seçkin üni. lerden eleman almaya calısıyorlar.
Adam gibi bir tek üretim yok sorsan mühendisiz biz derler hem sıkıcı hem boş tipler geneli yokluktan duvara tırmanma halinde. Evet.
Beni tanıdılar beyler, siz kaçın.
Elhamdülillah örümcek adam değiliz.

üretimde de bir almanya değiliz ama sanayimize laf yok. Siz de yerin dibine soktunuz mühendisleri, evet.
Beceriye göre değil sınava göre oldukları içindir :/
Sınava göre alındıkları için başarısız demiş sığırın biri. He canım iki haneli iq ile seni mühendis yapmaları gerekirdi. Bu ülkenin belki de tek adil şeyi o sınav onu da şu geyikten kurtaramadık.

Not: sebebi ülkenin teknik bilgi birikiminin henüz yeterli seviyede olmamasıdır. Almanların 200 yıldır üstünde çalıştıkları motoru 2 günde yapamazsınız. Yoksa bu ülkenin zeki insanlarının çoğu tıp ve bazı mühendislik bölümlerinde okumaktadırlar.
Kalitesiz mühendislik eğitimi ve geliş(e)memekte olan sanayiden dolayıdır.
Şu ülkede bir halt yemeden para kazanıyorlar. Evet.