bugün

bir rivayete göre mojo jojo yu da profesör yaratmıştır. bir yerde powerpuff larla kardeştir.
(bkz: bunu açan maymun bile olamaz)
powerpuff girls' ün final bölümünde en efsane çıkışı yapmış karakter.

--spoiler--

serinin baş düşmanı maymuncuk, aslında iyidir. final bölümünde, altı sezon boyunca tutmayan planları sonunda tutmuş ve dünyanın kontrolünü ele geçirmiştir. sonra gitmiş bu gücüyle küresel ısınmayı, savaşları durdurmuş, bütün hastalıklara çare bulmuş, balinaları kurtarmış ... bir de herkese bedava köpek yavrusu vermiştir. gerçi sonunda sonsuz dünya barışının sıkıcı olduğuna karar verir, bu arada kendilerine bir iş kalmayan powerpuff girls de sıkılmıştır. mojo jojo tekrar kötülüğe başlar, kızlar günü kurtarır.

--spoiler--
beyni kafasından taşan kader kurbanı.
powerpuff girls deki en azılı düşmanlardan bir tanesidir. profesör tarafından yaratılmıştır ve profesörü çok sever ama powerpuff girls gelince pabucunun dama atıldığını düşünerek intikam almak üzere kötü olmayı seçer.
Dizideki baş kötü ve en zeki kahramandır. Gerçek adı Jojo'dur ve Powerpuff Girls doğmadan önce profesörün beceriksiz laboratuvar asistanı maymunudur. Kızların oluştuğu patlamadan etkilenerek evrim geçirmiş ve çok ileri seviyede bir beyne sahip olmuştur. Daha sonra profesörün sevgisini kazanmak için kendini geliştirse de profesörün onu dışlaması nedeniyle kızlardan nefret eder ve onları yok etmeye karar verir. Çoğu kez çok korkutucu, manyak bir tiplemeye sahiptir. Dünyayı birçok kötü gibi ele geçirmeye ve tek başına yönetirken profesörü de yanına almayı tasarlar. Aslında amacı dünyayı daha iyi bir yer yapmaktır. Ancak yanlış tutum ve davranışları onun yanlış anlaşılmasına yol açmıştır. Kızları hep küçük gördüğü için onlara hep yenilmeye mahkûm olmuştur. Asıl olan bu tutumunu Forced Kin adlı bölümde dünyayı kurtarmakta kızların yanında yer alırken ve 10. yıl özel bölümünde de dünyayı ilk önce kurtaran olmasıyla görmüşüzdür. Ancak barış ortamından sıkılarak tekrar kötü olmuştur ve kızlar onu her zamanki gibi yenmiştir.
zekam ve kendimi begenmisligim yuzunden arkadaslarimin bana taktigi lakap.
Piçliğin tanımıydı ya.
Kafatasi yok la bunun bi kere gormustum beyni direk sapkanin altinda.