bugün

aynı gezegenin, aynı evrenin çocukları arasında bölücülüğün esas kaynağı olduğu düşünüldüğünde, bir ırk neden bir diğerinden üstün olsun sorusuna cevap alınamadığı düşünüldüğünde, hemen her milletin kanımca aynı bokun laciverdi olduğu düşünüldüğünde gayet mantıklı olan önermedir.

eklem: milliyetçiliği de sadece türk milliyetçiliği olarak algılayan insanlar.. insanlarımız..
Milliyetçiliği üstünlük taslama, kendinden olmayanı hor görmek olduğunu zanneden kişilerin hastalıklı düşüncelerinin ürünüdür.

Aileni de sevme öyleyse, diğerlerinden üstünlüğü var.
Dünya ülkelerinin en büyük sorunu.
ustun irk anlayışı; oysa zor . insan gelim pramitlerindeki siraya gore kendimizi gerceklestirmemiz gerekiyor fakat yapabilmek için oncelik yeme icme barinma gibi temel ihtiyaçlarini tam olarak gerceklestirmis olmasi gerekiyor. Üzgünüm, bu hastalik sarmal olan.
kavramlar arasında can çekişen yazar önermesi. bir kere her milliyetçilik ırkçılık değildir. çeyrek çepelek komünist beyinlerin her karşıt, altından kalkamadıkları fikre faşizm demesi ise ise gerçek hastalıktır. ayrıca; evini, çocuklarını koruma refleksine sahip her erkek ve kadın öyle ya da böyle biraz milliyetçidir. olmadığını zannetmek sadece bir yanılsamadır. sosyalizm, komünizm gibi ideolojiler ise küçük milletlerin milliyetçiliği sayılar bilir. çünkü onlar doğrudan milliyetçilik yaparak hayatta kalamazlar. insanın hayatta kalma güdüleri bunu mecbur kılar.
kuvvetle ihtimal topluluk tarafından aşağılanmış ve ezikliğini böyle ifade eden bir lowborn söylemi.
biz yapınca hastalık derler ama ingilterede, amerikada, fransada, almanyada kuyruğunu içine çekip gıkını çıkaramazlar.
(bkz: he yav he he)
atatürk'ten cevap: ben her şeyden evvel türk milliyetçisiyim. öyle doğdum öyle öleceğim.
Ölüyorum ulan!
(bkz: hastasıyız dede)
Hastalıksa bulaşıcırda. Umarım sana da bulaşır.
Bunu diyen insan yurtdışına gidip, oradakilerin Türklerden ne kadar nefret ettiğini görmemiş insandır kanımca. Ama avrupalıya laf yok özenmek var. Hey gidi hey..
yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, türkiye'nin kendi benliğine, milli geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek gereği öğretilmelidir.
mustafa kemal atatürk
tarih, insanlar ve milletler arasında hep milliyetin hakim olduğunu göstermiştir. özellikle bizim milletimiz milliyetini ihmal edişinin çok acı cezasını çekmiştir.
mustafa kemal atatürk
ulan türk milliyetçileri ırkçı mı? bölücülük milliyetçilikten mi çıkıyor? sen hastasın evlat hastasın.
keşke ülkede salgın çıksa
Atatürk'ün dediği gibi ben türk milliyetçisi olarak doğdum ve böyle öleceğim. Böyle güzel hastalığın da varsın tedavisi olmasın *mına koyim.
milliyetcilik dünyaya atılmış en büyük kazıktirrr.
Milliyetçilğe hastalık diyenlerin kendileri hastadır.