bugün

spor sitelerinde çok abartılan futbolcu.on manşetin beşinde mesut özil.gına geldi artık.
http://spor.mynet.com/hab...campaign=home_spor_link_1

helal olsun mesut özil'e .

içinde türkiye nefreti olan bazı almancılar gibi* sırf cebini doldurmak adına türkiyeye gelip paranın en bol sıfırlısını cebine indirip* sonra da "türklüğümü hissedemiyorum" dememiş en azından.

anlayana sivrisinek saz anlamayana eşşek osuruğu az.
kendini alman hisseden futbolcu. başarılı falan olmasını istemiyorum. banane lan elin almanından.
milli maçın saati yaklaştıkça bu yaz hayran olduğumuz adamlıktan çıkıp vatan hainine çevirilmiş olan.

hayır tamam iyiyiz hoşuz da abartmasak her şeyi. ne yazın o adam için ölmeye gerek vardı ne de şimdi mesut'tan daha iyi almanca bilenler var, daha iyi araba kullananlar var falan gibi futbol dışı anlamsız kıyaslamalar yapmaya. bırakınız, aurelio kitler olur biter maçta almanyadaki türk'ü, türkiye'deki brezilyalı durdurur hak yerini bulur.

hiç duyuyor muyuz marco aurelio brezilyada vatan haini ilan edildi gibi haberler? demek ki oluyor bu. telaş yapmayın.
kimse bosuna almanya'da ispanya'da izleyipte gururlanmasın. mesut bizden degildir artık.
burası brezilya, hollanda gibi rahat bir ulke degil.
edit: bravo lan yavsak, beni haklı cıkardın.
ulan adam real madrid'de top oynuyor, bizim ss lazio'lu genclik adamin turkcesiyle alay ediyor. real madrid diyorum kardesim, yani is bitmis mesut galip gelmis bu hayat denen oyunda. kim takar senin rahatsiz ülkeni.
mesut vasat bir futbolcu olsaydıda alman milli takımını seçseydi bu kadar olay olur muydu? vatan haini muamelesi yapılır mıydı çocuğa tartışılır. milliyetçilik değilde menfaatçilik bunlar.
üstüne haklı olarak fazlaca gidilen kürt asıllı futbolcu.

profesyonel mesleğini zaten yurt dışında icra eden bir birey olarak, -en azından- milli takımlar bazında türkiye'de de icra ederek insanların takdirini kazanmaktansa, yine yurt dışında bir milli takımda oynayarak bu fırsatı tepmiş ve haklı tepkiler görmüştür.

haklı yanları yok mudur? elbette ki vardır. belki türkiye'deki kürt sorununa atfen türkiye milli takımını reddetmiştir. yurt dışında, hele ki almanya'da yaşayan bir kürdün türkiye'ye karşı milli bir sorumluluk hissiyatı olmaması doğal karşılanabilir.
Kulüp bazında Real Madrid takımında top koşturan, Türk asıllı Almanya milli takım oyuncusu.
ispanyol diario sport gazetesinde yapılan bir yoruma göre, mesut özil'in başarılı olma sırrı onun öne çıkmış pörtlek gözlerinde yatıyor.

o gözler sayesinde tıpkı bukalemun gibi sahada olup biteni 270 derecelik bir bakış açısı ile takip edebiliyor.
mesut bizden değil diye sövenler tüm yabancı futbolculara aynı muameleyi mi yapıyolar merak etmekteyim. adam almanya ordusuna katılıp türk askerine karşı mı savaşıyor? futbol lan bu. ne abartıyosunuz. podolski alman milli takımında oynuyor ama polonyada herkes ona kahraman gözüyle bakıyor. böyle sikindirik tartışmalar anca bizde olur zaten. isviçre milli takımını seçen bir sürü türk var, mesutun reale gitmesi mi battı bu millete? adam vasat bir takımda oynasa diğerleri gibi, kimsenin umrunda olmayacak vatan millet. kendinize gelin lan biraz.
alman milli takımını seçti diye üzerinde anlamsız yaygara koparılan futbolcu. sanki türk milli takımını seçenler, alman milli takımını seçselerdi oynayabilecekler miydi ? bugün hamit, halit, yıldıray vs alman milli takımını seçmiş olsalardı kaç maç çağırılacaklardı acaba ? bu adam onlardan daha yeteneklidir, alman milli takımında banko oynayacağını gördüğü için de orayı seçmiştir haliyle. futbolu milli mesele yapmanın bir anlamı yoktur, adı milli takım da olsa, spordur nihayetinde.
kendisi bildiğin almandır yahu. isimle türk olunmaz kardeşim. nedir bu türkleştirme çabası. orada büyüyüp oranın ekmeğini yemiş. bazı türklerin ise, kendisinin başarısının sanki biz türk milletinin başarısı olarak göstermesi yok mu, insanı çıldırtır cinstendir efenim.
hiç te şeyimizde olmayan adam.
almanya'da doğup, büyümüş, orda yaşamış, orda okula gidip, eğitim almış, orda futbola merak sarmış ve oranın sağladığı imkanlar sayesinde bugünlere gelmiş bir adama "neden kendini türk hissetmiyosun lan ?!" diye suçlayan insanların çokluğunu göstermiş adam.

adamın, en doğal hakkı alman milli takımında oynamak. haaa, bu adam türkiye'de yetişmiş, türkiye'nin emek verdiği bir kişi olur, sonra gider "yok yeaa ben kendimi papua yeni gineli hissediyorum. orda oynayacağım" derse, o zaman çıkışmaya bir nebze hakkın olur. ama bu ne ya? rahat bırakın şu adamı artık. savaş değil, futbol, oyun, spor bu. derdimiz imanımız mesut özil'in milli takımda oynamaması olmuş. nasıl bir mahalle baskısı bu?!

gelen onca saçma tepkiden sonra diyorum ki;
iyi yapmış, bu tepkilerden sonra hiç değilse verdiği karardan pişmanlık duymayacağını anlamış olur.
top kendisinde olunca yuhlanan oyuncu. çok türk varmış statta demekki. herkes yuhluyor lan. üzüldüğüm kişidir. yuhlanmaması gerekir. adam türk değil alman.
yuhlanarak daha da çok gaza gelebilecek kapasitede oyuncu. seyirci kime gaz verdiğine dikkat etsin.
hayko cepkin e olan benzerliğiyle dikkat çeker.
acı vatan alamanya' da ''60 bin türk tarafından ıslıklanan ilk türk asıllı alman'' olarak kayıtlara geçmiştir. *
birilerinin dediği gibi karadeniz'li falan değildir. doğma büyüme alman'dır bu adam. ırkı türk olabilir ; önemli olan kendi tercihidir. ıslıklanması da mantıksızdır daha fazla gaze gelmektedir. almanlar nuri şahin'i ıslıklıyor mu bir dikkat edin ?
bu adama verilen önemin yarısı nuri şahin'e verilseydi keşke.
8 ekim 2010 almanya türkiye maçı'nda attığı gol sonrası sevinmemesinin sebebinin, alabileceği tepkilerden çekinmesi değil, içinden diğer zamanlarda attığı goller sonrasındaki gibi sevinmenin gelmemesi olduğuna inandığım yetenekli futbolcu.
8 ekim 2010 almanya türkiye maçı'nda attığı gol sonrası bizlere buruk sevinçin kısa metraj filmini izletmiştir.
ucuz milliyetçilik yapmanın alemi yoktur. zamanında takip etmemiş, milli takım için istememişiz, almanya da o'na kucak açmış. o da görevini yerine getiriyor.
türkiye'ye attığı golün ardından gayet mütevazi bir şekilde sevinmiştir. ıslıklayanlara kol hareketi yapmasını bekliyordum açıkçası.
'mesut' gibi güzel bir türk ismini haketmeyen alman futbolcu.

kendisi türk değildir, babası türk olabilir ama kendisi almandır.

edit: eksileyenlere bakınca anladım meğer ne çok mesut özil varmış aramızda...