bugün

Makine Mühendislerinin çalışma alanları toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek olan malzeme ve aletlerin tasarım, yapım ve kontrolü konularını kapsar. Bu malzeme ve aletler nanomalzemelerden çelik ve akıllı malzemelere, mikro motordan, mekatronik otonom-hareketli robotlara ve 5-eksenli CNC tezgahlarına kadar değişen boyutlarda çeşitlilik gösterir. Bu malzeme ve aletler otomotiv, uzay bilim, tarım, gıda, tekstil, enerji, tıp, bilgisayar ve imalat gibi değişik sektörlerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Makine Mühendisliği öğrencileri öğrenimleri süresince mekanik, dinamik, termodinamik, akışkanlar mekaniği, ısı transferi, malzeme, bilgisayar destekli modelleme, tasarım ve otomasyon konularının temel prensiplerini öğrenir ve uygularlar. Alan seçmeli ve serbest seçmeli derslerden bazılarını mekatronik ve robotik, malzeme ve üretim, hesaplamalı mekanik ve makine mühendisliği tasarım konularından birinde alarak uzmanlaşmak mümkündür.
gidin işletme okuyun. daha faydasını görürsünüz. ya da okumayın rakip elemek lazım.
olumsuz yorum yapmayın la ne güzel hedef belirledim kendime
zaman zaman kaldırım mühendisliği ile karıştırılan meslektir.
meslekten bir abiniz olarak diyorum ki ; bu mesleği sever ve bir şeyler öğrenme gayretinde olursanız 5 yıl neredeyse bedava gibi çalışır, 5 yıldan sonra ayda 5000 dolara para demezsiiniz. böyle düşünmez ve sadece diploma almak için okursanız buacağınız en iyi iş bankalarda bonkoda çalışmak olur. tercih sizin tabii ki !
No woman no problem...
Bir boka yaramayan mühendislik dalı.
Makine parçaları temin ederken ürünün garantisi ve uyumluluğu çok önemli. Biz bu konuda çok araştırma yaptık.
Ürünleri temin ettiğimiz ve memnun kaldığımız firma bilgisini bırakıyorum.
kaynak:https://www.hidrosil.com.tr/
Mimarlık ile yan yanaysa sorun olmaz.
sıç bakalım !..
Üniversitede bir bölüm.
inci sözlükten fırlamış arkadaş.
Okudum.
okuyan veya okumuş bir arkadaş var mıdır ?
çukurova üniversitesi tavsiye ederim.
meslektaşları ajdar'dır işte gerisini siz hesap edin.

imza mühendisliğidir türkiye'de.
mühendislik sorunlarının %99’u 4 işlemle hallediliyorsa orası türkiyedir..

ve mühendis değildir..

üzgünüm..
görsel
her üniversitede durum farklıdır. Ders isimleri kodları vs. Fizik 1 sana temel fiziği öğretir dinamik ise koryolis ivmesi denilen ivmenin bambaşka boyutlarıyla uğraştırır. Her bir aldığın ders bir sonrakinin temeli şeklinde ilerler aradaki bağlantısını kurabilirsen.. Mukavemet temeli öğretir makina elemanları bu bilgiler tasarımda hangi sırada ve nasıl kullanacağını öğretir.
imza mühendisliğidir o sonuçta Almanya'da yaşamıyoruz.
şimdi malum, mühendisliklerin hepsi matematik fizik.
tabi matematiğin de seviyeleri var.
mühendisliklerin en babası matematikte, 4 işlemden ileri gitmez. yeter yani, 4 işlem.
hadi ufak bir pay bırakalım, %99 u diyelim.
yani mühendislik sorunlarının %99 u 4 işlemle halledilir. yani ilkokul seviyesi.
peki neden zor denir, mühendisliklere? çünkü mühendislik problemleri birbirine bağlı pek çok küçük sorunun bir arada olduğu problemlerdir. genel bakmayı bilmezsen o ufak problemlerin arasında kaybolursun.
ayrıca, bu sorunları hangi yöntemlerle çözebilecğin konusu tamamen yetenek ve sonrada tecrübe ile ilgilidir. pek çok formülü bilirsin ama o sorunda o formül uygulanır mı onu kestiremezsin.
bu yüzden ana mühendislik olan makina mühendisliğine zor derler ama alakası yoktur.
ilkokul hadi bilemedin iyi bir ortaokul bilgisi ile pek çok sorun çözülür.

ayrıca şunu da ekliyim. dünyada tek bir mühendislik vardır. onun adı da mekanik, alışılmış adıyla makina mühendisliğidir çünkü dünya da gördüğünüz her tür teknik konu, tıp ve elektronik ve kimya dahil olmak üzere mekaniktir. sadece malzeme değişir. bazen insan kası olur. bazen moleküller olur ama aralarındaki tüm bağlantı ve sorun mekaniktir.
astronomi bile uzay cisimlerinin birbirini çekmesiyle ilgilidir ki o çekim kuvveti, bir mekanik sistemde gözle görünür bağlantı parçaları ile sağlanırken gök cisimleri arasında o bağlantı parçalarının yerini çekim kuvvetleri almıştır.

bu anlattıklarımı hakkaten az da olsa anlıyor daha da önemlisi hak veriyorsanız, mühendissiniz ya da zamanla olacaksınızdır.
sadece aptalların okuduğu bölümdür..

ya sen hayırdır?
Türkiye de değeri bilinmese de çok önemli bir meslektir . fiziğin temel prensiplerini ve malzeme teknolojilerini kullanarak mekanik sistemlerin tasarım, analiz, imalat ve bakımı ile ilgili çalışmalar yapan ve fiziksel olay ve durumları matematiksel olarak modellemek suretiyle problemlere analitik çözümler sunabilen mühendislik bölümüdür.
Çogunun Asgari ücretten bi tık yukarı paraya sanayide akşama kadar ege sallıycagı bölüm acı ama gerçek.
makina, makina!

ya da girasunlu gibi söylemek gerekirse, maşın mühendisliği.
eski popülerliği ve itibarı kalmamıştır. maaşları öğretmen maaşı gibidir, istisnalar hariç.