bugün

british american tobacco nun yenilenmiş sigalarından biri. kavrulmuş tütün ve yeni paket. winston kıvamında bir sigara.
60'ların doktor sigarası.
turkiye'deki bok gibi olan sigaradir. onun yerine maltepe için daha iyi.
kaçak sigarayı bıraktıran sigaradır. günde 1 paket'in üzerinde brillant - united - 2005 üçlüsünden herhangi birini içen beni, 2 günde bir pakete düşürmüştür.

tadı güzeldir. izmarit'i kaçağın yada winston'unki gibi kötü bir tat bırakmaz. içilesidir.
orijinalinin üstüne sigara tanımam fakat türkiye de satılanları iyi değildir.
Az önce 2011 çıkışlı paketini açtığım sigara. Şarap gibi şerefsizim, yıllandıkça güzelleşmiş.
yurtdışında pakedinin içinde bir tane esrarlı sigara bulunduğu ve adını bundan aldığı iddia edilen sigara markası. bu yüzden lucky strike diyorlarmış yani.
atamızın içtiği bir sigara olamayacağı için 5 para etmeyecek mamül.
kırmızısı candır.
orijinalini bulduğum an sevgilim camel soft u bırakacağım efsane sigara. orijinalinden sadece 1 paket faydalanabildim internetten 60 dolara satın almıştım ondan sonra alamadım. bir gün kavuşacağız bebeğim. dünyanın en güzel sigarasıdır, o içtiğim 1 paketi hiç bir şeye değişmem.
Mentolunu daha çok tercih edilen biem sigaradır.
Türkiyede olanı bok gibi ancak yurtdışından getirileni taş gibi olan sigara.
siyah olanı mükemmeldir.
tırt bir sigaradır.
sigara markası.

kendisi hakkında tek bilgim sadece ismidir. o bilgi de şuradan gelmektedir.

görsel
yaptığı bir pazar araştırması kapsamında, bir otel konferans salonunda biz deneklere sigara deneterek fikirlerimize başvuran, 2 saatte 40 lira kazandıran firma.
sigaraların kalitesi ya da ismi hakkında bir sürü rivayet var ama ben ondan bahsetmeyeceğim. bahsedeceğim şey amblemi, yani paketin üzerindeki yuvarlak kırmızı şey.

burada görüldüğü gibi;
http://galeri.uludagsozlu...om/r/lucky-strike-142258/

ilk rivayet bunun japon bayrağını simgelemesi.
japon bayrağını bilmeyecek kadar cahiller burdan bakabilir;
http://www.onlinetercuman...bayragi/japonya_buyuk.gif

malumunuz atom bombası atıldıktan sonra amerika bayram kutlar gibi kutlamıştı bu zalimliği, halk sokaklara dökülmüştü, çılgınlar gibi sevindiler o kadar japonu öldürdük diye. şirket de bu gibi bir saçmalıktan esinlenerek yapılan atom bombası saldırısını lucky strike; yani şanslı vuruş olarak isimlendirip bir de japon bayrağı koyuyur.

ha doğrudur, gerçektir bilemem adı üzerinde rivayet. bana da saçma bir komplo teorisi olarak geldi ama paylaşmak istedim.

sigarası ise eskiden kaçak aldığımız soft paket olarak harikaydı. geçenlerde alayım dedim bayiiden. içilmeyecek kadar berbattı.
içimi fena değildir, ancak kıbrıs'tan kaçak olarak gelen lucky strike bir başkadır.
gerçek hikayesini yazayım da götten atmayı bırakın.

bu sigarayı üreten firma deposunda yangın çıkar. depo yarıya kadar yanar. zarar büyüktür. firma son bir hamle ile yangından kurtulan tütünleri basıp piyasaya sürer. satış patlaması olur. sebebi tütün koku çeker yangın sırasındaki tüm isi çekmiştir. bu yüzden adı lucky strike dir.

tadı yumuşaktır. (bkz: roasted) boğazı yakmaz.

buradaki lucky tat farkı her sigaraya mecbur konulan türk tütünü yüzünden. ve evet bok gibi.

dağılın şimdi.
Amerikalı pop rock grubu Maroon 5'ın dördüncü stüdyo albümü Overexposed'dan bir şarkı.
içmek için can attıran sigaradır.
Winston'dan sonraki favorimdir. En son fiyatı 7.5 liraydı son zamla 8 olmuş olabilir. Mentollüsü güzeldir. Mentolü ağır değil. Her türlü gideri var bu bebeğin.
lucky strike(mentollü) yegâne grip sigarasıdır.
iyidir iyi.
türkiye'de üretileni çakma muratti gibi olan asırlık sigara markası.

yine de idare ediyoruz ne yapalım.
(bkz: heavy strike to the lungs)