lisans bölümlerinde o dalın temel bilgileri öğretildiğinden üniversite hocalarının, laboratuarlarının ve üniversitenin bilime katkılarının hiç bir önemi yoktur.
belki 500 yıllık newton fiziği, 200 yıllık mekanik, 2000 yıllık hukuk kurallarını öğrenirsin.
o yüzden kimse yok oraya giricem yok buraya giricem diye uğraşmasın. sevdiğiniz bir bölümü seçin ve neresi olursa olsun gidin bitirin.
önemli olan ondan sonrasıdır.
Katılmadığım önermedir. Kişinin, üniversite Olmaması gereken yerde üniversite okuyup okumamasının bir önemi yoktur. Sonrasında daha büyük sıkıntı çekecektir. Gençleri yanlış yönlendirmeyiniz.
Şimdi harwırd olsa kötü mü olur yani ?
Bak şuraya ciddili bir şey yazdım cıvıtma ortamı lastik don*
Bende ciddili sordum. Oksfort, harvırt bunlar kötü mü ? Yani Yozgat'ta okumakla eşdeğer mi ?
Üniversiteye giriş sınavı saçmalığı bir kalksa, bir de eğitimde ülke sınırları kalksa, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış olur ve herkes yeteneklerine göre mesleklere yönlendirilirdi.

Türkiye'de bir mühendis olabilmek için sınavda ilk 300.000 e girmek yeterli, şu rezilliğe bak amk. Ben ilk 100.000 içerisine girerek kazandım mühendisliği, okuyabileceğim en iyi mühendislik üniversite kombinasyonu istanbul üniversitesi metalurji ve malzeme mühendisliğiydi o yıllarda. Düşün bak seviyenin düşüklüğüne bak, olabilecek en iyi üniversite istanbul üniversitesi, ne odtü ne itü, ne ytü, ne boğaziçi.

Ama şimdi millet sınır tanımıyor, türkiye'de kazanamıyor mu? Parayı bastırıp yurtdışına gidiyor sonra göçmen yasasından faydalanıp en iyi üniversiteye geçiş yapıyor, saçmasapan işler nerede fırsat eşitliği?

Zaten benim girdiğim yıllar da dahil ki bence her yıl biz duymasak da dağıtılan sorular sayesinde altyapısı olmayan, zekasız nice insanlar ne biçim bölümlerde üniversitelerde okuyor. Nerede fırsat eşitliği?

Bana eğitim meğitim anlatmayın. Hepiniz yalancısınız, yapmasanız da göz yumduğunuz için hepiniz sahtekârsınız.!
ben olayı anlattım. dedim ki bin yıllık bilgileri öğrenirsin cünkü lisans bölümlerinin süresi ancak temel bilgileri vermeye yeter.
bu bilgiler oksfortta da aynıdır, hakkaride de.
bu durum lisansüstünde bile değişmez.
bak doktorada öyle değildir. doktora da lablar, hocalar çok önemlidir.
Lisans eğitimi, alanın temel bilgilerinden ibaret olsaydı üniversiteye gitmeye de gerek yok o zaman bu bakış açısına göre.
Şunu anlayabilirim; lisans eğitimi gereksiz bir rekabet alanına sahip dersin, anlaşılır ama üniversitenin sunacağı network, kültürel gelişim, araştırma imkanları vs göz ardı edilemez.
O yüzden güzel üniversitelere ihtiyacımız var, mahalle arasındaki üniversitelere değil. 'Neresi olursa olsun gidin bitirin.' ifadesi doğru gelmiyor bana. O yüzden diyorum ki gençleri yanlış yönlendirmeyin.
Dedenin hafıza gitmiş.
Dedenin yaşta artık önemi yok tabi de yeni mezunken önemi çok. Bir itü odtü mezunlarına bakın bir de sik sok mezunlarına. Farkı göremiyorsanız bayağı bir malsınız.
Aynı bölümün boğaziçinde olanıyla tuncelide olanı arasında 500 üzerinden 350 puan fark vardır yav aynı olur mu hiç. Ayrıca iş hayatınızda işverenler de öncelikle itibarlı üniversiteden mezun olanları seçecektir, kpssde de iyi üniversite mezunları tokatlayacaktır. Üniversite seçimi bölüm seçiminden de önemlidir gelecek açısından.
Üçbüyükşehir + 3-5 büyükşehir dışında tıp hariç üni. Okunmaz. Geçelim.