bugün

her ne kadar osmanlı'nın son dönemlerini hatırlamak istemesekte osmanlı devleti büyük bir türk devletidir.tarihte yerini almış ve yıkılmıştır.libya denilen yerde bu büyük devletin 350 küsür yıl yönettiği bir vilayetidir.

osmanlı devleti islam'ı yaymak,sınırları genişletmek büyük bir cihan imparatorluğu olmak için burayı fethetmiştir.ki bana göre libya ne tam olarak arap toprağı ne de tam olarak italyan toprağıdır.libya'yı bugüne kadar yöneten en uzun süreli devlet bir türk devletidir.buradan ne demek istediğimi çıkartın işte.

halkı müslümandır.buraya hristiyan haçlı ordularının girmesine izin vermek son derece yanlıştır.türkiye birleşmiş milletlerdeki prestiji en iyi olan müslüman devletse libya'ya müdahale eden devletlere katılması gerekmektedir.ırak'ta yaşananları hepimiz biliyoruz,ırak'ın bir benzerinin yaşanmaması için orada olabilecek kıyıma dur diyebilecek tek ülke türkiye.

özetin özetini de yazayım.müslüman halkı olan bir bölgenin haksızlığa uğramaması adına bölgeye gelecek o birliklerde türk birliğinin de bayrağı olmalı.ırak'ın benzerini yaşamamak için.
zaten kaddafinin açıklamasına göre türkiyenin elçi olmasını istiyor.ama kaddafi verdiği sözleri tutmadığı için bu işin sonucu ne olur bilemiyorum.arap dünyası türkiyeyi abileri olarak görüyorlar.
duygusal olarak belki ama geleceğe yönelik bir adım olarak dünya'nın en aptalca gerekliliğidir.

başta şunu bilmek gerekir; libya, bir tunus veya bir pakistan değil!

libya'ya yapılacak her müdahale bize borç, masraf, gözyaşı ve bilimum ceset olarak geri dönecektir.

tunus ve pakistan (hatta bayrağında ay-yıldız olan çoğu ülke) türkiye'nin içinde bulunduğu bir olguda, önyargı ile hareket etmez. durumun vehametini algılar ve yardımcı olacak şekilde hareket eder. ortak bir payda bulunur ve geleceğe yönelik planlarda yapılabilir. bu %50 ihtimal ile refahat yada para olarak geri dönecektir. (sen mutlu, ben mutlu yaşasın kardeşlik)

ama söz konusu libya ise alayını tanımaz. kendi dil ve köken olarak aynı komşularıyla bile geçinemeyen bir ülke.
söz konusu osmanlıcılık ise osmanlıyı amerika ile bir tutan tek müslüman ülke.
söz konusu ümmetçilikse, diğer arap ülkelerinin içinde en sivri milliyetçi ve en düşük ümmetçi ülkedir.

bir de şu var; türkiye bir amerika değil!
amerika her yere kesin bir çıkar için müdahale eder. ya petrolüne göz koymuştur, ya doğalgazına, ya altınına, ya gümüşüne ya suyuna, yada başka birşeyine.
amerika'nın müdahale tekniğide farklıdır.
amerika bir yere girer; ''asarım ulaan! keserim ulaan! alayınızı s*kerim ulaaan!'' diyerek sindirir. canı istediği yerde katliam yapar. canı istediği yerde tecavüz olayları gerçekleştirir. o yüzden bütün müdahaleleri başarılıdır.

türkiye ise dostane müdahalesi ile götünde patlayan iyi niyetini alır ve gider.