bugün
- gecenin şarkısı11
- liseden sonra günyüzü görmemek17
- dinsiz olmak15
- atatürk'ü görünce ağlayanlara allah akıl versin17
- herkesin atatürkçü olması23
- dubai çikolatası44
- iremga da ki ga'nın anlamı22
- kötü davranan erkoya aşık olma sendromu15
- sokak kedisi için para harcayan gerizekalı90
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz43
- bir trans ile kanka olur musunuz18
- evlenmenin amacı nedir sorunsalı25
- şeytandan bile daha kötü insanlar14
- turşu yeme perileri14
- bir sözlük kızının çoraplarını hediye olarak almak10
- uludağ sözlükte hiç kötü insan olmaması12
- sözlük yazarlarının çayları13
- esenyurt belediye başkanının gözaltına alınması31
- yiyip yiyip kilo alamamak10
- 194 hafta sonra mesaj atan kız18
- anahtar parti19
- bir parfüme 15 bin lira veren ekşici16
- anın görüntüsü17
- bik bik'in tapılası ayakları10
- ben onu adam ederim diyen kız15
- yürümekten keyif alınan caddeler11
- kelimelik12
- playstation 5 pro fiyatları11
- yazarlar ülkeyi yönetse yapacakları işler18
- kadınların konuşmasının yasaklanması12
- tuvaleti temiz bırakmamak15
- queen ravennaya alınabilecek hediyeler8
- mehmet şimşek12
- görücü usulü evlenmek19
- g s'i ermeni uşağıdır11
- queen ravenna'nın halloween bayramını kutlamak14
- stres azaltıcı basit aktiviteler19
- diyete başlamak15
- peşini bırakmayan eski sevgili9
- ela gözlü yazarlar birliği15
- 7 yıl kumarhanede çalıştım soruları alayım36
- kuresel10
- sana ateşli geceler yaşatacağım diyen kız17
- osmanlı bir hanım olmak13
- billie eilish'in sahnede yaptığı hareket9
- sözlükteki şişko kadınlar10
- 28 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı27
- kombiyi açan sözlük yazarları9
- dünyanın yaşı11
- 65 yaşındaki sözlük abazanı14
--spoiler--
erdal: hocam bir şey sorabilir miyim?
herkese normal yumurta verdiğiniz de bize niye böyle kocaman bir şey verdiniz?
hoca : ne kadar büyük bir sorumluluk aldığınızı anlamanız için.
erdal: allah allah ya. biz niye böyle alıyoruz? yumurtaya bak ya. at yımırtası mıdır nedir? verdiğiniz şeye bak ya.!
--spoiler--
erdal baggal yine yarmıştır.
erdal: hocam bir şey sorabilir miyim?
herkese normal yumurta verdiğiniz de bize niye böyle kocaman bir şey verdiniz?
hoca : ne kadar büyük bir sorumluluk aldığınızı anlamanız için.
erdal: allah allah ya. biz niye böyle alıyoruz? yumurtaya bak ya. at yımırtası mıdır nedir? verdiğiniz şeye bak ya.!
--spoiler--
erdal baggal yine yarmıştır.
77.bölümüyle uzun bir aradan sonra çok iyi güldürmüştür.
Açıkcası 76.bölümü beğenmemiştim ama dün yayımlanan 77.bölüm harikaydı.
Hele erdal bakkal'ın yüzük sahnesi ve ameliyatla parmağının kesildiği sahneden dolayı gözlerimden yaşlar aktı gülmekten , Gözlüğüm bulanıklaştı yaştan , ağzım ağrıdı gülmekten , nefesim daraldı la.
2-3 dakika gözüm kapalı izlemek zorunda kaldım gözlerimdeki yaşlardan dolayı.
Kahkahalarım mahalleden duyulmuştur mk.
Açıkcası 76.bölümü beğenmemiştim ama dün yayımlanan 77.bölüm harikaydı.
Hele erdal bakkal'ın yüzük sahnesi ve ameliyatla parmağının kesildiği sahneden dolayı gözlerimden yaşlar aktı gülmekten , Gözlüğüm bulanıklaştı yaştan , ağzım ağrıdı gülmekten , nefesim daraldı la.
2-3 dakika gözüm kapalı izlemek zorunda kaldım gözlerimdeki yaşlardan dolayı.
Kahkahalarım mahalleden duyulmuştur mk.
Dünkü bölümüyle çocuk gelişimine yeni bi boyut kazandırmış izlenilesi dizidir.
baba sevgisini ne güzel anlattın be ıskender baba , oğluna kırgın olsa dahi oğlunu düşünen bir baba. Adam sağlam oynuyor, bu dizinin tutmasının bir sebebi de bize bizim ailemizi , çevremizi anlatması. Mahallenin iyi ama işsiz çocukları , gözü paradan başka birşey görmeyen cimri ve egoist bir bakkal , kim darda kalsa yardım eden genleri baya karışık bir ismail abi , altyazı sayesinde koptuğumuz nurten yengenin yeğeni , akıl dağıtan aksakallı dede, yaşlılarımızın yeme huylarını anlatan cakma sakalllı dede ve diziye yeni giren dosto dede* .
Kısacası bizi bize anlatan dizi , göndermeleri de iyi yapıyorlar.
Kısacası bizi bize anlatan dizi , göndermeleri de iyi yapıyorlar.
68.bölümden sonra ciddi ciddi toparlardı her karakter yerine oturdu mecnun o aylak dönemlerine döndü ismail abi yine iş peşine düştü yavuz 60-68 arası olan o gereksiz eylül ile aşk muhabbetlerini bitirip hırsızlığa geri döndü iskender baba desen taksisine döndü eylül o kezban halleri bıraktı yeni dipnot; yeni gelen nisan çok taş lan... (bkz: nisan kağıt makas)
Postmodern bakış açısıyla beni her hafta kendine aşık eden dizi. Bir de işler güçler var o da ayrı bir fenadır.
yavaş yavaş kendini tekrarlamaya başlayan dizi.
trt nin fenomen dizisidir, imdb puanıyla en iyi 10 dizi arasındadır.
77. bölüme dair olan biten için*;
-- kronolojik sıraya göredir ve yer yer subjektifdir --
mecnun'un leyla'nın yanına çöp dökerkenki haliyle gideceğini sanıyorum çoğumuz daha ilk saniyeden anlamış olmakla beraber evvelden bir güldük. ya da ben geç izlediğim için herkesten ayrı güldüm bilemedim şimdi.
ismail abi'nin ceplerinden çıkan şekerler tebessüme sebepti. ayrıca apple olayı da ayrı güzeldi elmanın dokunmatik olup büyümesi falan.
mecnun'un ''niye yüzük takmıyosunuz'' sorusuna bahane bulamayınca etin ateşpahası olmasından dolayı yiyemeyenler güruhunun bahanesiyle ''biz vejeteryanız'' demesi de iyiydi. bu da hala bizden olduklarını gösterir. güzel güzel.
eylül'ün ismet abi diye kendinden bahsedildiğini sanmasının ardından ismail abi'nin ''çok da güzel kız ama biliyon mu'' demesiyle ''sen gördün mü kızı?'' diye sorarken suratında oluşan mimikler ciğerime oturdu resmen. yavuz'un yaptığı hiç yakışmadı. ne zamandır değineyim diyorum unutuyorum bunu. sen öyle bi insan mıydın yavuz? bilemedim ben şimdi. baktın akıl kayması var uzaklaşsana diğerinden. olmadı eylül'den. tamam kızın sesi harbiden amfi yutmuş gibi basslı falan çoğoş ama eylül'e yapılır mıydı bu? tamam normal şartlarda çok uyumlu olabilirsiniz şu diğeriyle hatta tarzı tavırları falan da cidden on numero. ama eylül varken yakışmadı yavuz. uğruna onca şey yaptığın eylül varken, olmadı...
leyla'nın iş yerinde mecnun'un yürüyen sandalyeyle yaptığı hareketler ve leyla'nın anne stili ''oğluum!'' demesi pahabiçilemezdi.
ierdal abi'nin bebek bakım kursunda bebeği kendine benzetmesine diyecek kelam bulamıyorum. arkadaş o bıyıklar o usta kepi o kaşlar nedir ya. sevdi bi de onu ahah.
mecnun'un düşünce balonundan yansıyan görüntülerden elinde tavuk butla dönmesi iyi bir ayrıntıydı. o da metin amcaya yar oldu zaten.
bebek bakım kursunda at yumurtası dehşeti!
eylün'ün kılık değiştirip bıyık takmış hali ne tatlı lan öyle. yavuz takiptesin ayık ol! fakat o da ney lan? yavuz'un ''bu kadını tanıyo musun?'' diye barmene gösterdiği kendi çiziktirik çöp kadını neymiş öyle ya ahahha.
vay ben böyle düzenin. iskerder babayı bu hale getirenler utansın. adam haklı abi. askerlik mi şoförlük mü?!
ismail abi'nin acıktım deyince ierdal baggalın tedirginliği gerçekten iyi bir baba olacağına delalet. ve yumurtanın bırakıldıktan sonra '':S'' oluşu... şu junior ierdal da doğsa bi artık ya.
tekrardan yavuz'a gelecek olursak; o ellerin kaşınsın kaşınsın da ellerindeki eldiven çıkmasın senin. çıkartama kal öyle. kahvenin camından bakan eylül'e yandığım kadar yanamadım başka drama bu sefer. akabinde direk psikolojik olarak birer ''anı'' olarak görülen zamanları hatırlaması burktu attı. hediye verdiği bıyığı da takmak nerelere nasip oldu deeğ mi eylül? hayat işte. attı kız nitekim.
mecnun'un babasının adının iskender olması ve dedesinin adının ali nazik olması bir beni acıktırmadı diye düşünmekteyim.
ayrıca o kahkahalar nasıl sinir bozucudur arkadaş. nasıl kahkahadır o lan. ağzına soy ağacını kökünden sok o denli. ağaca yazık yok vazgeçtim...
sonralara doğru iskender baba gelince mecnun'un kahkahadan ıkınmaya geçişi ve yavuz'un sesten çıkartması güzel düşünülmüş. ıkınmak güzeldir sonlara doğru.
malum diğeri olan ay götüm nisan kişisi ''ben öyle bi insan mıyım?'' deyince suratında oluşan ifadeye uhu dökeyim senin yavuz.
ve yine bir yer yarılsa da içeri girsem klasiği... fakat dostoyekski yeniden yeraltına dönmüş. adama ne yaptılarsa artık... rahat vermediler adama. kalk dodo dedem sen bize gel gözünü seveyim ya...
leyla'nın burjuva yavşaklara deli çıkması da yerinde oldu. denk gelirse kimilerinin kulaklarına küpe olsun.
aman durma yavuz yarış yarış! bırak kalsın nisan mıdır nedir. allahın sahte üç günlük baharı. eylül iyiydi nisan nereden çıktı arkadaş ya...
aha beşiktaş feda tişörtü! en azından biri verebilmiş... aldırma iskender baboli accık ütüyle genişletirsen olur o sana eheh.
verdi eylül sonunda istifasını. buradan yavuz'a bir avuç kına yollamak istemekteyim. nisana sokuyum, eylüllere bi şey olmasın vesselam...
-- bölüme dair özlü gözlü sözler --
''kırık mandal yayı.'' iskender baba.
''erdal tuttuğun takım jeneriklik gol yesin de her seyrettiğinde kahrol e mi!'' iskender baba.
''kızım sana bi şey söyliyim mi; hayatta ne yap yap hep ayakta kal. hep dik dur... gün gelir de düşersen, önce sen düşersin sonra milletin diline düşersin sonra da gözden düşersin. kimse başarılarını yaptığın iyilikleri falan hatırlamaz biliyo musun. en yakınındaki tekmeyi kor önce, anladın mı beni?'' iskender baba.
''ama ne kadar farklı olurlarsa olsunlar hepsi aynı ormana aittir.'' dede.
''üç baş parmaklı şimbilli ierdal.'' ismail abi.
''aile bir insan için çok önemlidir. acını sevincini hüznünü paylaştığın insanlardır ailen. yanında olduğun, ayrı kalınca özlediğin, acısını acın gibi hissettiklerindir ailen. seni en çok mutlu eden ve seni en çok üzebilecek kişilerdir ailen. beş parmağın beşi de bir değilken bizlerin de aynı olması beklenemez. ama ne kadar farklı olursak olalım, hepimiz aynı ormana aitiz ve hepimiz bu ormanın çocuklarıyız...''* mecnun.
yeni sisteme de şöyle bir parmak atmışlardır;
iskender baba: suluk mu taktın sen?
ierdal abi: evet
iskender baba: neden sebep?
ierdal abi: çünkü oğlumu okula yazdırdım
iskerder baba: doğmamış çocuğu?
ierdal abi: evet çünkü benim oğlum herkesten önde olmalı iskender! eğitim önemli!
iskerder baba: ya bi nefes alsaydı zaten en çok 66 ayı var onu bari huzurlu geçirseydi...
Ayrıca şöyle de bir caps yapmışımdır elceğizleriminen;
görsel
velhasıl böyle de bir bölüm olmuştur. peki ben manyak mıyım bu kadar detay yapıyorum? evet var bir sakatlık. saygılar...
mecnun'un leyla'nın yanına çöp dökerkenki haliyle gideceğini sanıyorum çoğumuz daha ilk saniyeden anlamış olmakla beraber evvelden bir güldük. ya da ben geç izlediğim için herkesten ayrı güldüm bilemedim şimdi.
ismail abi'nin ceplerinden çıkan şekerler tebessüme sebepti. ayrıca apple olayı da ayrı güzeldi elmanın dokunmatik olup büyümesi falan.
mecnun'un ''niye yüzük takmıyosunuz'' sorusuna bahane bulamayınca etin ateşpahası olmasından dolayı yiyemeyenler güruhunun bahanesiyle ''biz vejeteryanız'' demesi de iyiydi. bu da hala bizden olduklarını gösterir. güzel güzel.
eylül'ün ismet abi diye kendinden bahsedildiğini sanmasının ardından ismail abi'nin ''çok da güzel kız ama biliyon mu'' demesiyle ''sen gördün mü kızı?'' diye sorarken suratında oluşan mimikler ciğerime oturdu resmen. yavuz'un yaptığı hiç yakışmadı. ne zamandır değineyim diyorum unutuyorum bunu. sen öyle bi insan mıydın yavuz? bilemedim ben şimdi. baktın akıl kayması var uzaklaşsana diğerinden. olmadı eylül'den. tamam kızın sesi harbiden amfi yutmuş gibi basslı falan çoğoş ama eylül'e yapılır mıydı bu? tamam normal şartlarda çok uyumlu olabilirsiniz şu diğeriyle hatta tarzı tavırları falan da cidden on numero. ama eylül varken yakışmadı yavuz. uğruna onca şey yaptığın eylül varken, olmadı...
leyla'nın iş yerinde mecnun'un yürüyen sandalyeyle yaptığı hareketler ve leyla'nın anne stili ''oğluum!'' demesi pahabiçilemezdi.
ierdal abi'nin bebek bakım kursunda bebeği kendine benzetmesine diyecek kelam bulamıyorum. arkadaş o bıyıklar o usta kepi o kaşlar nedir ya. sevdi bi de onu ahah.
mecnun'un düşünce balonundan yansıyan görüntülerden elinde tavuk butla dönmesi iyi bir ayrıntıydı. o da metin amcaya yar oldu zaten.
bebek bakım kursunda at yumurtası dehşeti!
eylün'ün kılık değiştirip bıyık takmış hali ne tatlı lan öyle. yavuz takiptesin ayık ol! fakat o da ney lan? yavuz'un ''bu kadını tanıyo musun?'' diye barmene gösterdiği kendi çiziktirik çöp kadını neymiş öyle ya ahahha.
vay ben böyle düzenin. iskerder babayı bu hale getirenler utansın. adam haklı abi. askerlik mi şoförlük mü?!
ismail abi'nin acıktım deyince ierdal baggalın tedirginliği gerçekten iyi bir baba olacağına delalet. ve yumurtanın bırakıldıktan sonra '':S'' oluşu... şu junior ierdal da doğsa bi artık ya.
tekrardan yavuz'a gelecek olursak; o ellerin kaşınsın kaşınsın da ellerindeki eldiven çıkmasın senin. çıkartama kal öyle. kahvenin camından bakan eylül'e yandığım kadar yanamadım başka drama bu sefer. akabinde direk psikolojik olarak birer ''anı'' olarak görülen zamanları hatırlaması burktu attı. hediye verdiği bıyığı da takmak nerelere nasip oldu deeğ mi eylül? hayat işte. attı kız nitekim.
mecnun'un babasının adının iskender olması ve dedesinin adının ali nazik olması bir beni acıktırmadı diye düşünmekteyim.
ayrıca o kahkahalar nasıl sinir bozucudur arkadaş. nasıl kahkahadır o lan. ağzına soy ağacını kökünden sok o denli. ağaca yazık yok vazgeçtim...
sonralara doğru iskender baba gelince mecnun'un kahkahadan ıkınmaya geçişi ve yavuz'un sesten çıkartması güzel düşünülmüş. ıkınmak güzeldir sonlara doğru.
malum diğeri olan ay götüm nisan kişisi ''ben öyle bi insan mıyım?'' deyince suratında oluşan ifadeye uhu dökeyim senin yavuz.
ve yine bir yer yarılsa da içeri girsem klasiği... fakat dostoyekski yeniden yeraltına dönmüş. adama ne yaptılarsa artık... rahat vermediler adama. kalk dodo dedem sen bize gel gözünü seveyim ya...
leyla'nın burjuva yavşaklara deli çıkması da yerinde oldu. denk gelirse kimilerinin kulaklarına küpe olsun.
aman durma yavuz yarış yarış! bırak kalsın nisan mıdır nedir. allahın sahte üç günlük baharı. eylül iyiydi nisan nereden çıktı arkadaş ya...
aha beşiktaş feda tişörtü! en azından biri verebilmiş... aldırma iskender baboli accık ütüyle genişletirsen olur o sana eheh.
verdi eylül sonunda istifasını. buradan yavuz'a bir avuç kına yollamak istemekteyim. nisana sokuyum, eylüllere bi şey olmasın vesselam...
''kırık mandal yayı.'' iskender baba.
''erdal tuttuğun takım jeneriklik gol yesin de her seyrettiğinde kahrol e mi!'' iskender baba.
''kızım sana bi şey söyliyim mi; hayatta ne yap yap hep ayakta kal. hep dik dur... gün gelir de düşersen, önce sen düşersin sonra milletin diline düşersin sonra da gözden düşersin. kimse başarılarını yaptığın iyilikleri falan hatırlamaz biliyo musun. en yakınındaki tekmeyi kor önce, anladın mı beni?'' iskender baba.
''ama ne kadar farklı olurlarsa olsunlar hepsi aynı ormana aittir.'' dede.
''üç baş parmaklı şimbilli ierdal.'' ismail abi.
''aile bir insan için çok önemlidir. acını sevincini hüznünü paylaştığın insanlardır ailen. yanında olduğun, ayrı kalınca özlediğin, acısını acın gibi hissettiklerindir ailen. seni en çok mutlu eden ve seni en çok üzebilecek kişilerdir ailen. beş parmağın beşi de bir değilken bizlerin de aynı olması beklenemez. ama ne kadar farklı olursak olalım, hepimiz aynı ormana aitiz ve hepimiz bu ormanın çocuklarıyız...''* mecnun.
yeni sisteme de şöyle bir parmak atmışlardır;
iskender baba: suluk mu taktın sen?
ierdal abi: evet
iskender baba: neden sebep?
ierdal abi: çünkü oğlumu okula yazdırdım
iskerder baba: doğmamış çocuğu?
ierdal abi: evet çünkü benim oğlum herkesten önde olmalı iskender! eğitim önemli!
iskerder baba: ya bi nefes alsaydı zaten en çok 66 ayı var onu bari huzurlu geçirseydi...
Ayrıca şöyle de bir caps yapmışımdır elceğizleriminen;
görsel
velhasıl böyle de bir bölüm olmuştur. peki ben manyak mıyım bu kadar detay yapıyorum? evet var bir sakatlık. saygılar...
kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor.
trt1 in izlenme sebebi olan absürt komedi dizisinin adıdır. izlenmesi gereken bir dizi.
77. bölümde yine sosyal mesajlar meteor şekilde yağdı.laflar bi' güzel sokuldu değmeyin keyfime.
hidayet bir arda olamasa da üzerine düşeni kaliteli icra ediyor.beni gıcık etmeyi başardığı için söylüyorum bunu.
senaristimiz okuyorsa bizden de şu mesaj gitsin, daha bol gariplik daha bol dizi film göndermesi istiyoruz.
edit: bu kadar 7 ironik oldu, güzel oldu.
hidayet bir arda olamasa da üzerine düşeni kaliteli icra ediyor.beni gıcık etmeyi başardığı için söylüyorum bunu.
senaristimiz okuyorsa bizden de şu mesaj gitsin, daha bol gariplik daha bol dizi film göndermesi istiyoruz.
edit: bu kadar 7 ironik oldu, güzel oldu.
http://www.imdb.com/title/tt1831164/
imdb de 9. sırada yer alan dizi. 10/9.2 ortalama vardır. diziye oy vermek için linke tıklayıp 10 yıldıza tıkladığınızda giriş yapmanızı ister. facebook google ya da amazon (genelde facebook) birini seçip oy verebilirsiniz.
imdb de 9. sırada yer alan dizi. 10/9.2 ortalama vardır. diziye oy vermek için linke tıklayıp 10 yıldıza tıkladığınızda giriş yapmanızı ister. facebook google ya da amazon (genelde facebook) birini seçip oy verebilirsiniz.
Absurdlugun hat safhasinda olan, gaza getiren, sirf o aragazini almamak icin bazen gununu unuttugum asikane dizim,dizimiz.
Şu sıralar eski bölümlerini izlediğim ve Şimdiki bölümleri hiç de iddia edildiği gibi kötü olmayan dizidir.
edit: subjektif bilgi değil!
Edit 2: entry sözlük formatına da uygun hale getirildi!
edit: subjektif bilgi değil!
Edit 2: entry sözlük formatına da uygun hale getirildi!
--spoiler--
sena: benim soyum lannister'lerden geliyor.
oradaki diğer adam: benimki de baratheon'lardan geliyor.
--spoiler--
allah iyiliğinizi vermesin. ufacık alanda game of thrones yaşattınız.
sena: benim soyum lannister'lerden geliyor.
oradaki diğer adam: benimki de baratheon'lardan geliyor.
--spoiler--
allah iyiliğinizi vermesin. ufacık alanda game of thrones yaşattınız.
yalnızlığımı unutturan tek şey. sadece tek bir gün yalnız değilim. *
31. bölümde mecnunun leylanın ölüm haberini aldıktan sonraki hali aşkı yansıtıyor. ama bir gerçekte şu kimsenin ordaki gibi bir ismail abisi yok. öyle bir dost olduktan sonra sevgili elbet gelir. *
türkiye'nin en iyi iki dizisinden biri. diğeri ise işler güçler.
leyla ile mecnundan bir iki replik :
+bugün bir fenerli için alex ne ise sende benim için o sun leyla.
taraftarın alexi sevdiği gibi seviyorum seni leyla.
sigara yerine sakız kullanmak çok mantıklı.
ali atay'ın cümlenin ortasına "mi" eki koyması çok farklı.
leyla ile mecnundan bir iki replik :
+bugün bir fenerli için alex ne ise sende benim için o sun leyla.
taraftarın alexi sevdiği gibi seviyorum seni leyla.
sigara yerine sakız kullanmak çok mantıklı.
ali atay'ın cümlenin ortasına "mi" eki koyması çok farklı.
ismail abi: yuh! Küçücük çocuğa orhan ismi verilir mi?
Repliğiyle yardırmıştır.
Repliğiyle yardırmıştır.
ilk leyla öldükten sonra izlemedim, izlemek istemedim. leylası ölen mecnunun normal hayatına dönmesi beni kahrediyor ya benim için dağılması ölmesi gebermesi lazımdı ya neyse.
buraya yazılan replikler bile güldürmeye yeter insanı.
az önce sarı bıyıklı abimiz cahit abinin teşrif ettiği dizi. hoşgeldin sefa getirdin.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar