bugün

adalar vapurunun gidiste ilk ugradigi ada. güzeldir. ermeni asilli vatandaslar coktur bu adada.
kıçına kına yak değimi ile özdeşleşmiş adadır.
(bkz: kınalı adaya gidişi olup dönüşü olmayan bilet kazandınız)
antenleri olan ada. esnafı günübirlik gelen insanlara kaz gözüyle bakar. hele bir de yokuşları vardır ki nasuh mahruki hissedersiniz kendinizi.
Yahudiler tarafından parsellenip alınmış adalarımızdan biri.
camisine şaştığım ve diğer prens adalarına oranla daha düzenli yerleşim alanına sahip kara parçası.

(bkz: kötünün iyisi)
Kınalıada, istanbul Adaları içinde en küçüklerinden biridir. 1500X1100 kilometre büyüklüğündedir. Kınalıada ismini, üzeri makilerle kaplı olduğu dönemlerde uzaktan kızıla çalan bir görünüme bürünmesi nedeniyle almıştır. Çınar Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Manastır Tepesi olmak üzere üç tepesi vardır.

Kınalıada'da, çok kayalık olması nedeniyle, ağaçlık bulunmamaktadır. Bizans döneminde, surların yapımı için buradaki kayalıklardan taş getirildiği bilinmektedir. Adadan çıkartılan taşlar nedeniyle arazi bozulmuştur. Adada en çok dikkat çeken özellik, Çınar Tepesi'ndeki büyük radyo ve televizyon antenleridir.

Ada, geçmişte suyu ve elektriği de olmadığı için diğer adalardan çok daha sakindir. Ada'ya elktirk 1946 yılında gelmiştir. Önceleri tankerlerle, taşıma suyla idare eden Kınalıada, susuzluktan da 1981 yılında kurtulabilmiştir. Adanın ilk sakinleri Ermenilerdir. Esasen, Osmanlı döneminde Ermenilerin meskun olduğu bir ada olarak bilinmektedir. 1846'da, Adalar'a vapur işlemeye başladıktan sonra Rumlardan ve Türklerden de adaya yerleşenler olmuştur.

Kınalıada'nın nüfusu uzun yıllar bir kaç yüzü geçmemiştir. Daha sonra yeni yerleşimlerle kış nüfusu 2000'e yükselmiştir. Yaz nüfusu 20-30 bin civarındadır

Kınalıada'da bugün bir kaç kilise, bir manastır, bir de cami bulunmaktadır. 1071 yılında Selçuklu Sultanı Alparslan'a yenilen, Alparslan tarafından dostça karşılanan ve memleketine iade edilen Romen Diyojen, Bizans'ta işkence görmüş, gözlerine mil çekilerek Kınalıada'daki Hristos Manastırı'na sürülmüş, buraya gömülmüştür. Mezarının bugünkü yetimhanenin yanında bulunduğu söylenmektedir.

Resimleri için kaynak link:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=9742
PRENS adaları içinde, en huzurlu ve dindin ortamı sunan, istanbul'un güzel yüzlerinden biridir. özellikle yaz ve sıcaklar henüz bastırmamış, apaçiler adayı esir almamışken, mümkünse hırkanızı-kazağınızı giyip serin bir havada gezilesi, tadı çıkarılası adadır.

(bkz: la isla tranquillity)
türkiyede azınlıkların "azınlık" olmadığı tek yer. bir çok farklı milletten "türkiyeli"nin kardeşçe yaşadığı, örnek alınması gereken bir mozaik oluşturduğu ufacık ada. kısa süreli tatiller için idealdir ancak koca bir yaz tatilini burada geçirmek insanı yorar, hep aynı insanlarla aynı işler yapıldığı için bir süre sonra ada kocaman bir bbg evine döner.
anten bakımından zengin, uçurumlaşan arka tarafa yakın kesimi ormanlık ancak plajları taşlık olan ada.
bir bisiklet kiralamanın saatinin 5 ytl olduğu adadır.
bisiklet kiralama olayını saati 3 tl ile halledebilirsiniz.
an itibariyle dumanlar yükselmektedir. umarım düşündüğümüz gibi değildir lakin tüm sahil şeridinden çok net görülmektedir bu kara dumanlar ve insanları endişeye sevketmedir.
an itibariyle kara dumanlar yerini beyaz dumanlara bırakmıştır. haber portallarında bir şey olmadığına göre çok ciddi bir durum yok sanırım..

edit: lost başlasın artık a.q. ya..
20.07.2010 tarihinde sağnak yağışla herkesin iskeleye kaçısını görüp kıyamet filmlerini hatırlatan mükemmel mekan.
bi zamanlar severdim ama artık sevmiyorum.
bi daha adım atmayacağım ada.
görsel

http://www.posta.com.tr/k...z-skandali-haberi-1297536
Sonunda kınalıada'ya gitme imkanı buldum elhamdülillah. Vapurdayım.
görsel
aklıma güngören'deki caddeyi getiren adadır: (bkz: kınalı caddesi)
#tbt dünkü gezi kınalıada'dan. Çok güzeldi, çok iyi geldi. Tam kafa dinlemelik.
görsel
bana güngören kınalı caddesi'ni çağrıştıran ada.
adalar'ın en batıda olanı.
sonbaharda kınalı adanın keyfi bambaşkadır. çok sakindir. hatta bazı zamanlarda bom boş da denebilir. o zaman kendinizi adanın sahibi bile sanabiliyorsunuz.
yazın ilk ada olmasının da etkisiyle aşırı derece kalabalıktır. bundan dolayı yazın hiç gitmediğim gibi, sonbaharda sık gitmeye çalışırım.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
adalar'dan istanbul'a en yakın olanı.