bugün

1.Yol gösteren,tarihî ve turistik yerleri gezerken bilgi aktaran kimse,rehber.
2.Herhangi bir alanda ve konuda bilgi veren,yol yöntem gösteren kitap vb.
3.Evlenecek olan erkek veya kadına eş bulan kimse.
4.Mecazi Ruhsal ve zihinsel bakımdan yol gösteren, ışık tutan kimse.
5.Denizcilik Kılavuz kaptan.
6.Sinema Makaradaki filmlerin başında ve sonunda yer alan,filmin alıcı,yıkama aracı,basım aracı,gösterici vb. araçlara takılıp çıkarılmasında kolaylık sağlayan, asıl film için pay bırakan çeşitli renklerde film parçası.
7.Teknik Somun veya boru içine yiv açmakta kullanılan araç.
8.Teknik Dar ve uzun bir yerden tel,kablo gibi bükülebilen bir şey geçirilirken bunların ucuna bağlandığı sert nesne.
(bkz: karga)**
(bkz: kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmaz)
Okçuluk müsabakalarında ilk atılan ok.
deveye göre eşek.
Kılavuz kelimesi ise, Türkçe kökenlidir ve rehber, yol gösteren anlamındadır. En eski sözlüğümüz olan Divanü Lügati't-Türk'te bu kelime kulabuz biçiminde geçer. (X. yüzyıl) Daha sonraki eski metinlerde kulaguz, kulavuz biçimleri de yer alır. Nehcü'l-feradis adlı eski eserde kelime kulavuz biçiminde bulunur. Geçtiği cümle şöyledir: Bizge (bize) bir kulavuz gerek (23. s. 11. satır) Günümüzde ise bu kelime uyuma girmiş ve kılavuz olmuştur. Bu kelimeyi batı kökenli sanıp ilk hecesindeki ı sesini düşürerek yanlış olarak klavuz, klâvuz yazanlar az değildir. Bazı kitap, dergi adlarında ve makale başlıklarında da kılavuz kelimesinin klavuz biçiminde yazıldığını görmekteyiz.

kaynak:
doğru yazalım doğru konuşalım
Prof. Dr. Hamza ZÜLFiKAR
http://www.tdk.gov.tr/TR/...49816B2EF073F52E6932F1252
bir bilge karasu romanı.
1 Nisan 2004 te yayın hayatına başlayan ve Büyük Harf yayıncılık tarafından yayınlanan ve şu anda 45. sayısı (aralık 2006) çıkmak üzere olan Aylık kültür dergisi. benzeri olan yayınlardan çok daha nitelikli ve kapsamlı sadece istanbul değil diğer büyük illerdeki kültürel yaşamla ilgili ip uçları da veren okunması tavsiye edilecek dergi.
Genel Yayın Yönetmeni Eren Safi
Yazı işleri Müdürü Turan Kandemir.
http://www.buyukharf.com
niğde, bor'a bağlı bir köy.
Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: alaca)
gaziantep'in oğuzeli ilçesine bağlı bir köy.

· oğuzeli nerede?

kaynak:

· tarimziraat.com/gaziantep

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: oğuzeli/#12982521)
çok katmanlı bilge karasu romanı. içinde gümüş diye bir kedi var...

sahi gümüş düş müydü?
Bear Grylls'in türk versiyonu.

ve kalabalık.

trt belgesel'de yayınlanmaktadır.

ayrıca bkz:

http://www.trtbelgesel.ne...r/belgeseller/8/kilavuz/5
"Arkadaşlıklarda, dostluklarda, sevgilerde karşısındakini ele geçirilecek bir ülke gibi görenler vardır. Tedirgin eder beni böyleleri.
Buna karşılık, karşısındakini tanımak isteyen, karşılıklılık gözeterek biribirilerini biribirilerine açan, veren insanların yakınlıkları, destek görmelidir; hiç değilse, benden...
Bir de pattadak çıkagelenler vardır, senden istediğini senin rızanla alan, seni kendine bağlamasını başaranlar vardır… Günün birinde geldikleri gibi giderler… Ya alacaklarını aldıkları, bu da kendilerine yettiği için... Tabii, bu durumda, ilk öbektekiler gibi davranmış olurlar: Yağma bitmiştir… Ya da sen onlara, kabul etmek istemedikleri bir ölçüde bağlandığın için. Yani ‘başkası yağmalanır ama ben, başkasının kullanabileceği bir toprak değilim,’ türünden bir tutum... Senden uzaklaşırken senin ne düşündüğünü hiç merak etmezler..."
Bilge Karasu
108 sayfalık bi bilge karasu romanıdır. zihnim hikayeyi bi turlu yakalayamadı. tam ' hah şu ! ' dedigim anda, 'yok ya buymus. ' dedim. derinlikli ve cok yonlu ama hızlı ritimli bi kitap oldugunu dusunuyorum, dili sebebiyle. insani icine ceken, surukleyen, ne oldugunu anlamasan da sel gibi alip goturen bi roman bence. bikac gune bolunurse okuma deneyimi, bilgi ve anlam kaybi olabilir. en iyisi bi oturusta okumak. gerci sık sık geri donme ihtiyacı duyulabilinir, ben duydum. ya da belki bikac okuma gerektiriyordur.
metrik 2,3,4,5 mi, unc mi, helicoil mi diye sorulmalı.