bugün

hakkında bildiğim tek şeyin eski bir galatasaraylı futbolcu olması olan topçu. *
isvicre de yaşamış olan futbolcu.
galatasaray taraftarının gönlünde taht kurmuş isvicre vatandaşı türk futbolcu.old trafford taki 3-3 lük manchester united maçında attığı goller hala hafızalardaki yerini korumaktadır.
sol ayagı ıle tabır yerınde ıse mermi gibi şutlar atan türk olup işviçre milli takımında oynamış olan ve bir dönem galatasaray adına muhteşem goller atmıs ve attırmıs futbolcu insanı.
çok yakışıklı bir futbolcudur aynı zamanda.
bacaklarında normal bir inanda olması gerekenden yüzde 20 daha fazla lif olduğu için aşırı kalın bacakları olan futbolcu
türk futbolun şaha kalkış dönemlerının başında turk futboluna buyuk hızmetler vermiş,şerefli maglubıyetlerin artık bu mılletın takımlarının makus talıhı olarak görulmesı tezını curutmus,kornerden attıgı golle hafızamda yerini almış top isviçreli prens
unutulmaz maçlar albümünde yer alan eski futbolcu. yarım yamalak türkçesiyle manchester united maçı hakkında yaptığı yorumlar insanı tebessüm ettirir.

--spoiler--
arif vurdu, top direkten döndükten sonra önümde kaldı, adeta lokum
--spoiler--
isveçre'nin italyan kantonlarından birinde yaşayan, italyancası türkçesinden çok daha iyi olan, isviçre milli takımı forması giyen, ancak türkiye ile oynayacakları bir maç öncesi oynamak istemediğini söyleyen, bir dönem italyan bologna fc forması da giyen, avrupa kupalarında attığı gollerle hatırlanan, gönlümüzde yer etmiş galatasaray'lı eski futbolcu.
kanında türklük olup ingiltere milli takımına gol atan tek futbolcudur. türkiye formasıyla olmasa da, isviçre formasıyla da olsa gol goldür efendim.

yani bir bakıma,

(bkz: biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu) *
kariyerinin son yıllarında grasshophers forması altında maçın devre arasında puro içtiği görülen futbolcu.
en son luzern takımında oynayıp, kendisini emekliye ayıran, manchester united'a attığı golün arif erdem'in attığı gol ile hiç unutulmadığı, özellikle galatasaray'da oynadığı dönemlerde, o zamanın veletlik çağına denk gelen şimdinin delikanlılarının her zaman favorisi olduğu, mahalle maçlarında, mahallede herkesin, kendisine sporcu ismi taktığında, kendisinin bir sürü velet tarafından da örnek alındığı, zaman zaman bozuk türkçe'siyle de, komik durumlara düşmüş, efsane fitbolcu...
3 yıl oynadığı isviçre milli takımında 62 maçta 34 gol atan şu sıralarda isviçre de restoran işleten yozgat lı futbolcu. 5-6 sene türkiye de olmasına rağmen türkçesi çok bozuktu, röportajlarıda hep kısa keserdi:
- kubi galip geldiniz neler söyleyeceksin?
- arkadaşlarımı tebrik ederim.

- kubi 3 puan kaybettiniz neler söyleyeceksin?
- canımız sağolsun.
galatasaray da oynadığı zaman barcelona deplasmanında attığı golden sonra, hayri hiçler isimli startv maç yorumcusunun "boğayı öldürdük " diye anırmasına sebep olmuş, sol ayağını çok iyi kullanan futbolcu.
türkiye'ye gelmiş kaliteli futbolculardan biri.
türk insanını, dünyada grasshoppers diye bir takım olduğundan haberdar eden futbolcudur..
türkiye liginde bir maçta kornerden direkt kaleye şık bir gol yollayan isviçreli futbolcu. galatasaray için çok iyi işler yapmıştı. yüreğiyle oynuyordu en azından.
euro 96 isvicre-ingiltere turnuva acilis macinda isvicre'nin tek golunu atarak maci 1-1 e tasimis ve takimina 1 puan kazandirmistir. mac da wembley'de idi. hey yavrum.
(bkz: ingiltere ye gol atan ilk turk futbolcu)
galatasaray'ın hem teknik hem de güçlü fizikli bir futbolcusuydu. ama benim için en önemlisi mahalle maçlarında her zaman ismini ve formasını kullandığım idolümdü. gol atınca aynen onun gibi sevinirdim. kollarımı yana açar, işaret parmağı hariç diğer parmaklarımıı kapar ve deli gibi koşardım.
formasının arkasına kubi yazdırdığıda görülmüştür.

(bkz: kubi)
hakan şükür'e ekürilik yapmış futbolcudur.

(bkz: hakan şükür e ekürilik yapmış futbolcular)
küçükken gittiğim galatasaray maçlarında amcamın sürekli "das.aklarını yiyim kubiiii" şeklinde desteklediği futbolcu.
tam hatırlayamadığım bir maçta galatasaray formasıyla kornerden gol atmayı başarmış ender futbolculardan biridir.

(bkz: bunu yapan insan olamaz)
unutulmaz manchester maçıyla ilgili söylediği şu cümleler o destanın nasıl yazıldığını en iyi anlatan cümlelerdir sanırım.
''15 dk oldu daha bana top deymemişti. top alamıyordum ki ben. sonra arif bir şut attı ve girdi. ben inanamadım, inanamadık ama gol oldu. işte o anda bizim kafamazın içinde bir şey oldu, bir şey değişti. dedik tamam biz de yapabiliriz bunu.''* ve galatasaray golden sonra oyunun hakimi olmuş atak üstüne atak yaparak maçı 2-0'dan 2-3'e getirmeyi başarmıştır.