bugün

muhteşem müzikleri olan bir belegeseldir. çekim tekniği ve modern toplumun doğal dengeyi nasıl yok etmeye başladığı muhteşem bir şekilde işlenmiştir.
müzikleri de philip glass'a aittir.
(bkz: prophecies)
belirli bir konusu olmayan time lapse recording tekniğiyle çekilmiş belgeselimsi film.
(bkz: qatsi triology)
kendimizden korkmamız gerektiğini hatırlatan, seyrederken psikoloji bozan, her şeyi bırakıp sevdiğin bir kaç insanı yanına alıp diğer insanlardan uzak nispeten ıssız bir adada inzivaya çekilme dürtülerini uyandıran filmdir. anarşist bir filmdir bu film. farklıdır.

(bkz: hopi dili)
daha fazla sis, daha fazla duman, daha fazla, ateş, daha fazla barut, daha fazla petrol, daha fazla kömür, daha fazla demir, daha fazla çelik, daha fazla sanayi, daha uzun binalar,daha geniş yollar, daha büyük santraller, daha fazla nükleer güç daha fazla araba, daha fazla uçak, daha fazla gemi,daha fazla altın, daha fazla pırlanta, daha fazla kürk, daha fazla daha fazla insan! daha fazla medeniyet! daha fazla! medeniyetimizin onurlu tasviri! KOYAANISQATSI!

bu doğaya karşı sevgi değil, daha çok insana karşı umutsuzluk ve medeniyet "çelişkisini" görmek.
yapımcılığını francis ford cappola'nın; senaristliğini, daha sonrasında yönetmen sıfatıyla "baraka" adlı belgeselle de karşımıza çıkacak olan ron fricke'in üstlendiği; qatsi serisinin ilk belgesel filmidir. tıpkı daha sonra esin kaynağı olduğu baraka gibi çok farklı türde bir belgeseldir. bilhassa son sahnesinde parçalanan mekiğin yanarak düştüğü sahne, bir gelinin dans ederek gökten indiği hissini verir.

https://www.youtube.com/watch?v=zn_F4MLIQ8o