bugün

konuşkan olmamaktır. Bazen tercih, bazen zorunluluktur.
Konuşkan olamamaktır. Diğer bir adıyla içine kapanık olmaktır. Benim de içinde bulunduğum durumdur. insanlarla fazlasıyla ya da tam anlamıyla kaynaşamıyorum. Ve fazlasıyla asosyal biriyim. Bazıları çok efendi biri olduğumu düşünseler de benim hakkımda kötü düşüncelere ve ön yargılara sahip olan kişiler de yok değil hani. Ben de böyle birisiyim. Benim elimde olsa bütün bunları ve bütün huylarımı değiştirmek, inanın bir saniye bile düşünmem hemen yapardım. Ama bu durum çok asabi olmaya da yönlendiriyor insanı. Daha doğrusu beni. içine kapanık olan insanlar genellikle oğlak burcu ve fazlasıyla asabi oluyorlar. Tıpkı benim gibi. insanı bazen çok zor durumlara sokabiliyor bu. Konuşmam gereken kişilerden çekiniyorum ve cesur birisi değilim.
iç sesi çok olduğundan olabilir. Zira, insan'ın iç sesi çok olunca hiç sesi olmuyor.
Konuşacagın zaman konuşursun. En azından k leri g yaparak komik olduğunu sanmazsin.
belkide susmak en güzeli. ne kalbin kırılır ne de başka bir şey...
(bkz: söz gümüş ise sükut altındır)
Çekingenlik veya özgüvensizlik belirtisi .
Kendi kendine yetersin, hayatın sana indirdiği darbelerden artık sıkılmışsındır. Susmanın çok şey kazandıracağını öğrenmiş sindir. Fırtınaları kendi içinde yaşıyorsundur.
(bkz: asosyal olmak)
Konuşkan değilsen, iyi bir dinleyicisindir. Dinlemeyi seversin.
Ama hem konuşkan olmayıp hem de dinlemeyi sevmiyorsan, hayat senin için çok zor arkadaşım.
kotu bir olay değildir.

boş boş konuşup, çevrenizdekilerin sizden gizlice yaka silkmesine neden olmak varken, yeri geldiğinde konuşmak en mantıklısıdır her zaman.

ama hem konuşmazlık, hem de dinlememezlik yapmayın. görüşlerinizi ortaya koyun.
bazı geri zekalılar bunu "ben suskunum" "işte ben olgunum" diye dikkat çekmek için yazıyor, bi sikim değilsiniz sadece özgüvensizlikten ağzınızı açamıyosunuz kabul edin. . bu salaklara ikinci bi örnek de şeydir televizyon izlememeyle hava atan tipler.
bir bildikleri varmış atalarımızın.

söz gümüşse sükut altındır.

yerine göre konuşup yerine göre susmayı bilmeli insan.

(bkz: dinlemeyi bilmek)
bir söyleyip bin işitmekten korkma halidir.
eskisinden daha cok gormus gecirmisligin okumuslugun oldugu durumda bazilari ceneye vurur herseyi anlatmak ister. bazisida suskunlasir. bende sonradan olma suskunlardanim. konusasim gelmiyor eskisi kadar
oyuzden surekli neyin var? sorularina maruz kaliyorum.

ekleme: terkedilmisligimde vardir bu suskunlugum yuzunden. soguyuncada insanin konusasi gelmiyor
konuşmaz efendim. genellikle soğuk olarak algılanırız. " ay falan kişinin kızı çok suratsız ayool" diye arkanızdan konuşan yırtık kadın olasılığı %99,9. konuşmam kardeşim sanane. senin gibi boş konuşucağıma susup öylece bakarım.
Arkasında belli yaşanmışlıkların olması muhtemel haldir.
Soguk biri olmaktir. En canli ornegi aile ve akrabalarla iliskide gorulur. Sohbetleriniz havadan sudan fazla ileri gitmez.
Kolay iş bulmamakla ilişkisi vardır.

Genelde(özellikle satısla ilgili) konuşkan insanları ararlar.
eğer okulda veya ona benzer yere gidiyorsanız size takacakları ilk lakap AJAN mit elemanı jitem olacaktır. hele bir de biraz zeki olup karizmanız olsun siz seyredin sonrasını.
boş konuşmaktan ise konuşkan biri olmamak daha yeğdir denilebilecek durum olmakla beraber, esasen konuşmanın bir ihtiyaç ama susmanın bir sanat olduğunun farkında olmaktır.
daha doğrusu olamamak durumudur. insanın kendini en iyi ifade etme biçimi konuşmaktır evet. fakat, konuşkan biri olmamak veya olamamak çokta kötü değildir. hani, etliye sütlüye karışmamak değil tabii ama, gereksiz, sırf konuşmak için konuşmamak lazım. orada , şurada burada her neyse, o kadar istemediğim şeyler konuşuluyor ki, midem bulanıyor lan artık. hayır konunun ne olduğundan ziyade, anlatım biçimi, samimiyetsizlik, gereksizlik falan.
Yoo kelime dagarcigim gayet genis, kekelemiyorum. Sadece az konusurum. Sessizimdir. Cok konusan insani da sevmem bozup atarim.
Konuştuğun zaman dikkatle dinlerler. Sözlerini ciddiye alırlar. Ama bu normal seviyeli bir ortamda olur. Ortamda hiç susmayan, her boka atlayan, afedersiniz her sikime bok gibi bir espiri yapıp kendi boktan gülüşü ve diğerlerini de zorla güldürmesiyle tüm ciddiyeti bozacak ve içinizden senin cibilliyetini sikeyim deyip susmaya devam edeceksinizdir. Aynı afedersiniz dalyarak 5 dakika sonra hacı sen niye hiç konuşmuyorsun yea. Der.
Geveze olmaktan kat be kat iyidir.
Ama kantarın topuzunu kaçırıp, fesleğen gibi oturunca da, sıkıcı hal alırsınız.
Sohbetin alfa kişisi olmanıza gerek yok, yerinde iki kelâm edin yeter.