bugün

Evli çift erkek ise kendini garantiye almak istemiş olabilir.
Yobaz komşudur kendinden ve ahlakından emin olmayan komşudur, kadıncağız ne yapacak sana üzerine atlayacak mı ? Bir benzeride öne eğilirken göğüs çatalının elle kapatılmasıdır.
evde karım yoksa komşu kadın bana gelmesin. ben evde yoksam da herhangi bir erkek benim evime girmesin. doğru bir yaklaşım. yobazlık falan değil. olması gerekendir.
Doğrusunu yapan erkektir.
olası art niyetlilerin ağzına söz vermekten kaçınmış olmaktadır. temkinli adam olsa gerektir.
zaten olması gereken durumdur bir kez yabancı bir erkek yalnız bir kadının olduğu ortama ne diye girecek acil bir durum olmadığı müddetçe böyle birşey zaten olmamalı bunun yobazlıkla gericilikle hiçbir alakası yok aksine bunun yobazlık olduğunu düşünenin erkekliğinden şüphe ederim.
Garanticidir. Bu toplumda her hareketine dikkat edeceksin yoksa başın ağrıyor malesef.
Ahlak kuralını yobazlık olarak tanımlayanlar galiba Türkiye toplumunu tanımıyor. Google yazar mısın sayın yazar etiket şeklinde "kadın tecavüz" veya "kadın iftira " bak bakalım başlıktaki gibi kaç tane olay var. Bu şekilde davranan erkeği değil herkesin bu şekilde davranması gerekiyor.
(bkz: kocanız evde yoksa girmeyeyim diyen kadın komşu)
Zaman kötü, iftiraya maruz kalma riskini düşünüyordur.
Eskiden günümüze gelmiş en naif davranışlardan biri ne ara yobazlık oldu!! Olması gereken bir davranış. Yobazlık değildir.
Dedikoducuların ağzına sakız vermek istemeyen, son derece normal bir davranış sergileyen insandır.
genellikle davet edilmeden kimse kimsenin evine girmez.
"kendinden ve ahlakından emin olmayan" değil, ev sahibi kadına saygı gösteren bir erkektir !
kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmayan insandır !
şov yapan, patavasızlık eden komşudur. girmiyorsan girme ama sebebini soran olmadı ki açıklama yapıyorsun. girmek istemiyorum dersin biter. kimse de sana zaten sebebini sormaz. yaptığın bir nezaketin, bir medeni davranışın sebebini açıklamaya gerek yoktur.
eve alan kadının hiç bir sebep yokken ciyak ciyak bağırmasıyla hayatının kararacağını çok iyi bilen erkektir.
Komşu komşunun neyine muhtaçtı ?
Hu hu komşu komşu oğlun geldi mi ?
godoş eksik olmaz burda ve cahil hiç bitmez.
ha, kimisinin anası da alır, karısı da alır. ve bu bile kimisine de normal gelir.
mesele biraz kıskançlıkla alkalı- ki, domuz anlamaz.
Pazarda "Eminem" logolu tişört satıyor olduğu için, annesinin adı Emine olan bir denyo tarafından katledilen bir pazarcının mefta olduğu ülke için gayet tedbirli bir erkek komşudur.
baskasinin evinde ne sik ariyon, kendi evin yok mu amk cakali ? ben evdeyken de ben yokken de gelmeyeceksin , komsuluk ahbaplik o devirler 40 sene once bitti.
Köy yerinde hısım akraban bile olsa bahçe kapısının ordan herkesin görebileceği şekilde falan konuşur insanlar.

Bi ufak soru işareti dedikodu sorun yaratır, kimse o riski almaz.

Adabı budur yani.

Fantezi peşinde koşarken sizi zikerler birgün!
bu ülke şartlarında mantıklı ve temkinli davranan erkektir. (bkz:kocanız evde yoksa girmeyeyim diyen erkek komşu
Namahrem olan kadın ve erkek yalnız kalırsa, üçüncüleri şeytan olur hadisinin gereğini yapan sıkı Müslüman erkektir.

Diğer taraftan, türban taktıkları halde, doktorluk, hemşirelik, psikologluk, savcılık, avukatlık gibi meslekler icra eden bacılarımızın ve onların hizmetlerinden yararlanan Müslüman erkeklerin neden bu kadar hassas olmadıkları ise merak konusudur.
Zarf atmış ve aman ne hayalı, ne edepli adam diye methiye düzenleri görünce başarılı da olmuştur diyebilirim.

Kocası evde olmayan kadına "yok ya ben o zaman girmeyeyim" falan denmez, iyi günler dilenir ve siktir olunup gidilir.
Kocam evdeyken girmek istiyor olabilir…