bugün
- her türk kadınına 100 türk erkeğinin yürümesi9
- amerika'nın icat ettiği bir şey söyleyin14
- en etkili içki hangisi9
- akp belediyesinin 85 milyon liraya konser vermesi16
- hayatında aksiyon arayan yazarlara öneriler8
- rakının berbat bir içki olması38
- anın görüntüsü13
- karınız için sözlüğü bırakır mısınız16
- çocukluk travmaları18
- true'nun ölmesi14
- wolverine gibi tırnakları olan kız10
- utopyalarkralicesi9
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf15
- kürdüm 5000 yıllık tarihim var var mı diyeceğin21
- uludağ'ın kaderi13
- gecenin şarkısı17
- rusya nükleer güç kullanılır mı sorusu18
- etek giyersen tecavüzü hakedersin13
- mutluluğun formulü8
- doritoslu çiğ köfte11
- güzel erkek isimleri19
- hayal dünyasında yaşamak10
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi24
- homofobik yazarlar birliği10
- sözlük yazarlarının yapmayı en çok istediği meslek21
- hayatı seviyorum eylemleri21
- sözlük yazarlarının favori haber kanalı8
- true ile utopyalarkralicesi11
- larisalisa öldü mü12
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın16
- sözlükte birbirine yakıştırdığınız yazarlar11
- sözlükteki ruh hastaları24
- true neden evlenemiyor9
- yazarların çektiği çiçek fotoğrafları11
- mantı8
- yazarların en sevdiği cem karaca şarkıları17
- nervio abla36
- en son ne yediniz13
- 1 milyon dolar'a ismet'in tırnaklarını yer misiniz8
- seküler yaşamın faşist bakış açısı13
- larisalisa17
- sabah ereksiyonu olamıyorum11
- yaşı geldiği halde evlenmeyen insan11
- kız kardeşini date'e hazırlayan abi22
- gece dışarıdan gelen hav hav hav sesleri11
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı30
- chatgpt ile yazarların görselleri13
- erkeklerin erkeklere taktığı kırıcı lakaplar13
- ellerim bos gonlum hos11
- insan olmaya ceyrek kala23
gözümüz aydın olsundur. domuzu yutturamadılar keçi gribi kapıyı çaldı. şimdiye kadar 6 kişi yaşamını yitirmiş diyolaaa.
edit : getirin aşıları dostlar. silah satamazsan aşı sat.
edit : getirin aşıları dostlar. silah satamazsan aşı sat.
Halk arasında daha çok keçi gribi olarak tanınan hastalık tıp literatüründe Q ateşi veya Quensland ateşi adıyla bilinir. Hastalığın sebebi başta keçiler olmak üzere koyun ve sığır gibi geviş getiren hayvanlarda bulunan Coxiella burnetti ismindeki bir bakteridir. Bakteri keneler aracılığıyla da hayvandan hayvana taşınabilir. Hastalık ilk kez 60 sene kadar önce Avustralya'da Quensland'da tanınmıştır.
Coxiella burnetti bakterisi biyolojik bir silah olarak da tanımlanmıştır. Bakteri bulaştığı yüzeylerde iki aya yakın süre canlı kalabildiği belirlenmiştir.
Bakteriler en çok hayvanın süt, idrar, plasentada bulunur ve insanlara solunum yoluyla veya çiğ sütün içilmesiyle bulaşır. Bulaşma için tek bir bakterinin alınmasının bile yeterli olduğu kabul edilir. insandan insana, kan ve deri yoluyla bulaşma mümkündür, ancak çok ender olarak rastlanır. Hastalığın kuluçka süresi 10-40 gün arasında değişir.
Veteriner, tabakhane, süthane, mezbaha çalışanları gibi hayvancılıkla yakın ilişkisi olan mesleklerde daha fazla görülür.
Q ateşine, kırsal alanda, özellikle ilkbahar mevsiminde evcil hayvanların doğum zamanlarında daha çok rastlanır.
Belirtiler gribe benziyor.
Hastalık ani olarak, yüksek ateş, titreme, baş ve kas ağrıları, halsizlik gibi grip benzeri bir tablo ile başlar ve birçok hastada zatürre gelişir. Çoğu zaman kuru bir öksürük vardır. iltihaplı veya kanlı balgam ve göğüs ağrısı da olabilir.
Hastaların bir kısmında hepatit gelişebilir. Karaciğer ağrılı ve büyüktür, sarılık da görülebilir. Enfeksiyondan aylar sonra, özellikle aort kapaklarını tutan, antibiyotiklere dirençli ve ölüm oranı yüksek olan bir iltihap da gelişebilir.
Hastalık genellikle selim seyreder, ama nadiren ölüme de yol açabilir. Tedavi edilmeyen hastalar kendiliklerinden iyi de olabilirler. Karaciğer tutulumu ve kalp zarı iltihabı olan hastaların prognozları kötüdür.
Akciğer röntgeninde zatürre bulguları vardır. Karaciğer enzimleri yükselmiş olabilir.
Hastalığın teşhisi kanda bakteriye karşı oluşan antikorların ölçülmesiyle konur.
Tedavide etkili olan ilaçlar tetrasiklin, kloramfenikol ve kinolon sınıfı antibiyotiklerdir.
*
Coxiella burnetti bakterisi biyolojik bir silah olarak da tanımlanmıştır. Bakteri bulaştığı yüzeylerde iki aya yakın süre canlı kalabildiği belirlenmiştir.
Bakteriler en çok hayvanın süt, idrar, plasentada bulunur ve insanlara solunum yoluyla veya çiğ sütün içilmesiyle bulaşır. Bulaşma için tek bir bakterinin alınmasının bile yeterli olduğu kabul edilir. insandan insana, kan ve deri yoluyla bulaşma mümkündür, ancak çok ender olarak rastlanır. Hastalığın kuluçka süresi 10-40 gün arasında değişir.
Veteriner, tabakhane, süthane, mezbaha çalışanları gibi hayvancılıkla yakın ilişkisi olan mesleklerde daha fazla görülür.
Q ateşine, kırsal alanda, özellikle ilkbahar mevsiminde evcil hayvanların doğum zamanlarında daha çok rastlanır.
Belirtiler gribe benziyor.
Hastalık ani olarak, yüksek ateş, titreme, baş ve kas ağrıları, halsizlik gibi grip benzeri bir tablo ile başlar ve birçok hastada zatürre gelişir. Çoğu zaman kuru bir öksürük vardır. iltihaplı veya kanlı balgam ve göğüs ağrısı da olabilir.
Hastaların bir kısmında hepatit gelişebilir. Karaciğer ağrılı ve büyüktür, sarılık da görülebilir. Enfeksiyondan aylar sonra, özellikle aort kapaklarını tutan, antibiyotiklere dirençli ve ölüm oranı yüksek olan bir iltihap da gelişebilir.
Hastalık genellikle selim seyreder, ama nadiren ölüme de yol açabilir. Tedavi edilmeyen hastalar kendiliklerinden iyi de olabilirler. Karaciğer tutulumu ve kalp zarı iltihabı olan hastaların prognozları kötüdür.
Akciğer röntgeninde zatürre bulguları vardır. Karaciğer enzimleri yükselmiş olabilir.
Hastalığın teşhisi kanda bakteriye karşı oluşan antikorların ölçülmesiyle konur.
Tedavide etkili olan ilaçlar tetrasiklin, kloramfenikol ve kinolon sınıfı antibiyotiklerdir.
*
Veteriner hekimlere yeni iceleme alanıdır. Kalifiye veteriner hekim ihtiyacının dünyada ve türkiye de hızla gün yüzüne çıkması.
yaklaşık bir haftadır kardeşimin tutulduğu grip şekli. ona da olduğu bu gribi annemin arkadaşları söylemiş. ama hakikaten de keçi gibi bir şey, geçecek gibi görünmüyor.
her yıl farklı bir hayvan gribi ile türkiye çin takvimini gibi hastalık geçiriyor arkadaş.
keçi gribi sanki iyice alaycı olmuş. "istediğin kadar zorla kendini hasta olmamak için, bu hastalık keçi g(r)ibi."
keçi gribi sanki iyice alaycı olmuş. "istediğin kadar zorla kendini hasta olmamak için, bu hastalık keçi g(r)ibi."
seneye çıkacak olanı: (bkz: ördek gribi)
12 hayvanlı takvim gibi her yıl farklı bir hayvan ismiyle çıkan grip çeşitlerinden biridir.
yeni bir dalgadır kuş gribi domuz gribi baktılar olmuyor ilaç vb. satamıyoruz batıyoruz dediler ve yeni bir hareket getirdiler keçi gribi. bu grip günümüze kadar ki en tehlikelisiymiş, adı üstünde keçi gribi, keçi inadı var bu hastalıkta. keçi gribi olanlar genelde atlattığını zannedip sonra tekrar olurlar adet dönemi gibi başa bela bi hastalık olduğu söylenmektedir.
21 gün boyunca etkisini sürdüren nam-ı diğer uzun süreli ağır grip.
bildiğin çebiç gribi.
(bkz: zall gribi)
(bkz: on iki hayvanlı avrupa gribi)
kendi gıdalarımız ile oynattığımız gibi hayvanlarımızın da gıdalarıyla oynatıyoruz. bugünlerde yiğit bulut denen hoşlanmadığım adamın programında fruktoz ya da mısır şurubu şerbeti tartışılıp duruyor, aynı zamanda Amerika' nın mısır üretim kapasitesini %30 düşürdüğü haberini alıyoruz. Amerikalı bir kaç bilim adamının 90'ların başından beri uyardığı, mısırdan üretilen yemlerin büyükbaş hayvanlara zararlı olduğu gerçeği hala en ufak bir yankı bulmuyor, çünkü hayvanların işkembe yapılarına uygun olmayıp, hem aşırı bir canlı ağırlık artışına neden oluyor, hem de hayvanların ömürlerini kısaltıyor. sığırlarda muhtemel yeni bir hastalıkla karşı karşı olabilme ihtimalimiz hayli yüksekken, hatta bu hastalık ortaya çıkmış olsa bile, cânımız emperyal varlıklara para kazandırmaktan çok kaybettireceği için, belki biz bu hastalıkları duymuyoruz bile. hastalığı araştırmamış olmama karşın, bir hayvan adına yakıştırılmış H*N* vakası olduğundan ciddiye almıyorum, alamıyorum. umarım ispanya'da 80 yıl kadar önce ortaya çıkan kadar ciddi bir inflüenza ile karşılaşmayız.
kendi gıdalarımız ile oynattığımız gibi hayvanlarımızın da gıdalarıyla oynatıyoruz. bugünlerde yiğit bulut denen hoşlanmadığım adamın programında fruktoz ya da mısır şurubu şerbeti tartışılıp duruyor, aynı zamanda Amerika' nın mısır üretim kapasitesini %30 düşürdüğü haberini alıyoruz. Amerikalı bir kaç bilim adamının 90'ların başından beri uyardığı, mısırdan üretilen yemlerin büyükbaş hayvanlara zararlı olduğu gerçeği hala en ufak bir yankı bulmuyor, çünkü hayvanların işkembe yapılarına uygun olmayıp, hem aşırı bir canlı ağırlık artışına neden oluyor, hem de hayvanların ömürlerini kısaltıyor. sığırlarda muhtemel yeni bir hastalıkla karşı karşı olabilme ihtimalimiz hayli yüksekken, hatta bu hastalık ortaya çıkmış olsa bile, cânımız emperyal varlıklara para kazandırmaktan çok kaybettireceği için, belki biz bu hastalıkları duymuyoruz bile. hastalığı araştırmamış olmama karşın, bir hayvan adına yakıştırılmış H*N* vakası olduğundan ciddiye almıyorum, alamıyorum. umarım ispanya'da 80 yıl kadar önce ortaya çıkan kadar ciddi bir inflüenza ile karşılaşmayız.
uzun sürede geçmeyen tedaviye iğneye ilaça pek cevap vermeyen bir griptir.kolay kolay atlatılamadığı için bu adı almıştır.
(bkz: bir bu eksikti)*
muhtemelen, inatci yapisindan dolayi atlatmasi zor olan enfeksiyon.
1 haftadır atlamadığım griptir.mına koyum tam ismine göre bi grip türü. sabah kalkıyorsun sapa sağlamsın tamam atlattım diyosun hastalığı kahvaltıdan sonra yine bi üşüme bi yorgunluk. hemen yatağa çekiliyosun güzel bi terliyosun yine atlattım diyosun gece yine ter üşüme hastalık.
inat etti bu hastalık benle. ama bi akrep burcu olarak gösterecem bu virüse kim daha inatçı
inat etti bu hastalık benle. ama bi akrep burcu olarak gösterecem bu virüse kim daha inatçı
ne keçisi anuna koyim öküz gibi bi grip.
öyle böyle değil bir acayip griptir.3 gündür yemek yemiyorum hiç iştahın yok karnım açlıktan gurul gurul gurluyor.yok aga canım yemek istemiyor hiç.açlıktan gidicez bu gidişte.aynı zamanda insanı çok yorgunlaştıran hastalıktır.akşamları nedendir bilinmez terletir insanı.kolay kolayda geçmiyormuş.*
keçi gibi inadı olan bir türlü bitmeyen griptir.
18. gününde hala öksürükten delirten geçmeyen antibiyotiklerin gram fayda etmediği en ibnesinden grip.
varlığından az önce haberdar olduğum grip. öğrendim ya kesin banada bulaşır.
öksürük ile başlayan, eklem ağrıları ve ateş ile devam eden, boğaz ağrısından mütevellit kulak ağrısıyla devam eden ve 21 gün süren illet.
amına koyduğumun gribi.
oh rahatladım. yoksa 21 gün nasıl dayanılır buna?
amına koyduğumun gribi.
oh rahatladım. yoksa 21 gün nasıl dayanılır buna?
günlerdir öksüre öksüre bi hale sokan lanet grip.
güncel Önemli Başlıklar