bugün

22 Ocak 1975 elazığ doğumlu tv ve sinama oyuncusu. Kurtlar Vadisi dizisindeki "Abdülhey" rolü ile ünlenmiştir. oyunculukla hiçbir geçmişi olmamasına rağmen nasıl dizilerde başrol yada en önemli rollerden birini kaptığı bilinememektedir.
(bkz: abdülhey)
kurtlar vadisi serisi dizinin baş rollerinde oynayan oyuncu. kendisi benim müşterilerimden birisidir. Gerçek ismi kenan çoban iken zannediyorum mahkeme kararıyla ismini değiştirerek "abdülhey çoban" yapmıştır. zira nufüs cüzdanındaki isim budur.
kurtlar vadisinin abdulhey i.
katil rolünde oynarken rol yapmasına gerek olmayan oyuncudur.
trabzonspor taraftarıdır.

adamdır.
--spoiler--
Kurtlar Vadisi'nin Abdülhey'i Kenan Çoban, 7 ay önce evlendiği eşinden ayrılırken düğün masraflarını istedi.

Dilek Çoban'ın avukatı Haluk Değirmenci, çiftin boşanma davasının sürdüğünü, Kenan Çoban'ın mahkemeye düğün masraflarının listesini çıkarıp tazminat istediğini söyledi.
Geçen yıl 26 Haziran'da Denizli Polisevi'nde düzenlenen nikah töreniyle istanbul Üniversitesi Konservatuvar Bölümü mezunu Dilek (Özkan) Çoban'la evlenen Kenan Çoban'ın evlilikten iki ay sonra boşanma davası açtığı ortaya çıktı. Kenan Çoban'ın ayrıca boşanma davasıyla birlikte tazminat davası açıp düğünde yaptığı 97 bin 730 lira tutarında masraf listesi gönderip "şimdilik" kaydıyla masraflarının 5 bin lirasını Dilek Çoban'dan istediği öğrenildi.
--spoiler--
(#40101212).
Bir hadiseye göre zamanında kurtlar vadisi setinde hizmet veriyormuş. Geri hizmet yani. Çaycılık falan. Daha sonra Necati şaşmazın ısrarları üzerine setteki kariyerine oyuncu olarak devam etmiştir. Diziye ilk giriş sahnesi de bir çöpçü olarak başladı. Gayet başarılı bir performans sergiledi bana göre. Şimdi ise atv kanalında eşkıya dünyaya hükümdar olmaz dizisinde Fahri rolündedir.
tip olarak tam aktör tipi var.
oyunculuğu da fena sayılmaz. ama ses kötü.

bunun oyunculuğunu beğenmeyen kurtlar vadisindeki cahit'i izleyip ibret alsın.