bugün

kemalizmi de marksizmi de anlayamamış kişinin yapması muhtemeldir. marksist açıdan bakarsak m. kemal feodal sistemin köleliciliğini hukuka dayandırmıştır, işçilerin yabancılaşmasını, piramidin altındakilerin ürettiği artı değeri piramidin üstündekilerin kazanmasını sağlamıştır. kemalizmi sol ile bağdaştırmak, kemalizm sosyalizm bulamacı yaparak sosyal demokratlığı ortaya çıkarmakta saçmadır bu yüzden *.
her ikisi de emperyalizm güdümündeki köktendinciliğin ve feodalizmin ilerisinde oldukları için düşmanları bunlardır ve ortaktır.
toplumculuk* nedir? ne zaman çıkmıştır, toplumculuğu kim güder, önde gelenleri veya ideologları kimdir? ne işe yarar? dünya üzerinde kaç ülke toplumculuk ile yönetilmektedir; dünyadaki başarısı nedir?

kemalizm nedir? ne zaman çıkmıştır, kemalizmi kim güder, önde gelenleri veya ideologları kimdir? ne işe yarar? dünya üzerinde kaç ülke kemalizm ile yönetilmektedir; dünyadaki başarısı nedir?

kemalizm denilen olayın esasında ulus toplumculuk olduğu belirtildiğinde her şey bir anda değişecektir.

kemalizm ile toplumculuk arasındaki fark; global sermayenin enternasyonalist hedeflerine uşak olup olmamak kadardır. insanın annesi ile genelevde çalışan seks emekçisini bir tutup tutmaması kadardır.

aile nasıl mikro toplumsa; toplumda makro ailedir. hah bazılarına göre bütün dünya ailedir. e5 teki travesti ile, cumaya giden hacı amcanın farkı yoktur. veya kürt ile pigme arasında bir fark yoktur.

kemalizm; kendi ulusunun yüce olduğunu belirtir ve bunu savunur. bunu yaparken tarihsel dayanaklarından güç alır.

türk milleti gibi müthiş tarihsel dayanakları olan bir milletin bir ulus devlette ulus toplumcu düşünce ile yönetilmesi muhteşem bir durumdur.

fazla uzatmadan toparlarsak; kemalizm, yani ulus toplumculuğun bu gün dünyada türkiye ve çin gibi; güney amerikan sosyalizmi gibi amerikan emperyalizmine, global kapitalizme karşı koyabilen şerefli takipçileri vardır.

sosyalizmin güdümünde doğmuş/yaşamış olanların ise saati en fazla 200 dolardır.