bugün

ne güzel bir ildir. demirçelik fabrikasının dumanları altında , puslu bir havada , dört tarafına dumanlı dağlar dizilmişken , yeşilin her tonu gözüne çarparken , güzel bir bahar yağmurunu (elinde sigaranla) izlemek çok keyif vericidir.
bırak gelmeyi, yolunuzu uzatın ordan geçmeyin derim.
ismini duyunca sadece akıllarına "emenike" gelen bilgisiz ve kültürsüz cahilleri meydana çıkarmış şehirdir. halbuki cumhuriyet döneminin ilk sanayi hamlesi "Demir Çelik fabrikası" ile karabük te atılmıştır. Safranbolu ilçesi "Unesco" tarafından "dünya kültür mirasları" listesindedir. "Eskipazar" içesindeki "Hadrianapolis" Antik kenti Roma döneminde 4. yüzyılda kurulmuştur ve yakın zamanda turizme açılacaktır. "yenice" ilçesi dünyada en fazla ağaç çeşidini barından ormanlara sahiptir. yani türkiye nin ciğerleridir karabük. Çiller zamanında ilk planlı şehirleşme çalışmaları karabük te başlatılmıştır. Eğitim öğretim olarak her yıl üniversite sınavlarında Türkiye de ilk ona giren şehir yine karabüktür. Buna rağmen karabük ü siyahı bir futbolcuya kadar indirgeyenleri kınıyorum. orta asya ve uzak doğudan gelen binlerce turistler bile safranbolu ya aşık olurken bizim kültürsüzlerin böyle bir yerden haberleri yok. yazık çok yazık.
benim memleketim zonguldaktan kopmus,bartınla aynı kaderi paylasan güzide bir il..safranbolu bir kültürdür,görülmesi gerekir..
vilayet olmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen adı geçtiğinde hala "zonguldak karabük mü?" diye sorulan talihsiz il. (bkz: kardemir)
Karabük'lüyüm diyince insanların'' Zonguldak Karabük mü ?'' dediği ya da '' Haaa orda deniz falan varmış çok güzelmiş ''dediği, %60'nın emekli olduğu gece ondan sonra hayatın bittiği, (sadece Yenişehir de yaşam devam eder) doğalgaz gelmeden önce beyaz kar görme olasılığının olmadığı, sadece iki tane alışveriş merkezini bünyesinde barındıran, daha çok Safranbolu 'nun katkıları ile gelişen Ovacık ili'nde 3000 kişinin bile bulunmadığı, öğrencilerin burdan kurtulmak adına çok calıştığı bu yüzden son yıllarda üniversite sınavlarında ilk sıraları aldığı öğrencilere fiyatların kat kat arttırıldığı, ama benim çocukluk ve gençliğimi burda geçirmiş olduğumdan dolayı ne olursa olsun seveceğim nereye gidersem gideyim dönüşte ''Cumhuriyet Kenti Karabük '' yazısını görünce ohhh çektiğim biricik memleketim.
Üniversitesinin şehre oranla daha hızlı geliştiği bir il. Yapılabilecek çok fazla alternatif olmamasına rağmen, öğrencilerin gurup halinde eğlenmeyi becerebildiği, ankaraya 2 saat uzaklıkta, tarihi Safranbolu'yu ilçesi olarak barındıran, öğrenciyi yontmaya yönelik şuura sahip insanlardan oluşan, çevre illere nazaran(düzce, zonguldak, bartın, bolu) okumayı tercih ettiğim bir il. Beni cezbeden en büyük özellik ise üniversitenin bazı bölümlerinin öğretim dilinin ingilizce olması.
üniversite öğrencilerini güya sikmeye meyilli halkı nedeniyle eleştirilmiş canım memleketimdir. siz bana deyinki türkiye nin neresinde öğrenciler, bekar işçiler/memurlar sikilmemekte? ben bu sikko istanbul un yarrak gibi bir mahallesinde 700 lira kira öderken, burada bazılarının çıkıp karabük halkını eleştirmesine anlam veremiyorum. genellemeler her zaman yanlıştır. biz bir bardak kolayı turiste 100 liraya kakalayan bir toplum haline geldik bırakın karabük ü.
6 Haziran 1995 yılında il olmuş şahrimizdir. Karabük ün ekonomisi demir-çelik sanayisine paralel olarak gelişmiştir. Şehirde kurulu bulunan haddehane ve dökümhaneler demir-çelik sanayinin diğer ürünleridir. Böylece Karabük küçük bir yerleşim yeriyken süratli bir şekilde gelişerek sanayileşme ve dolayısı ile de kentleşme evrimini geçirmiştir.

ilçeleri: safranbolu, yenice,eflani, eskipazar, ovacık tır.
Şuan karabükteyim. burası 25 kuruşluk çikolatayı 1 TL Ye satan memlekettir .

Acı yada tadı yok.
lisans yerleştirmede en başarılı iller sıralamasında üçüncü olmuştur. her yıl olduğu gibi bu yılda bizi yanıltmayan başarılı memleketimle, bir kere daha gurur duyuyorum.
Kayra'nın sayesinde okumayı çok sevdiğim şehir. Ayrıca insanı kardemir karabükspor'lu yapar bu storytellingci rapper.
Havası, suyu, insanı, neredeyse her şeyi ile sorun olan ildir. Öğrenciler sokulan kol gibi kazıklar, minibüslerin ayakta yolcu almayız mantığı, bir tane adam gibi gece mekanının olmaması, herkesin abisinin-ablasının gibi garip kelimeler kullandığı yerdir Karabük....

Safranbolu'ya laf yok, zaten ne varsa orada var...
iç karartan bir şehir. sanki savaştan yeni çıkmış da yeniden imar ediliyor gibi. güneşi günlerce göremediğiniz olur. demir çelik fabrikasının çıkardığı dumanlar tüm gökyüzünü kaplar ve hiç gitmez.
bir de oldukça muhafazakar bir yapısı var. bunu takdir amaçlı söylüyorum. sokaklarında fingirdeşen, cemiyetimizin değerlerine ters düşen hareketlerde bulunan yoz tiplere neredeyse hiç rastlanılmıyor.
yine de yaşanacak bir şehir değil kesinlikle. oralıysanız sorun yok. ama dışardan geldiyseniz işiniz çok zor.
öğrenci için bok gibi evleri villa fiyatına kiralayanların şehri.

pahalılığı ile meşhurdur bu şehir. 5 dakikalık mesafedeki safranboluya gidip ufacık bi kutu safranbolu lokumu almaya kalkışırsanız ne dediğimi anlayacaksınız.