bugün

Tuvalete çıkacağız diye hasta olmayalım bu mevsimde dondurma yiyip.

O değil de ben de tuvalete çıkmak istiyom yaa.
Hortum sok suyu aç.
Zeytinyağı iç.
Suna badeletmek

Badelendim de pir oldum.
kayısı suyu.
Bt enema ile.
yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek başlamalısınız.
lif oranı yüksek gıdalar tüketmeniz gerekli.
özellikle ekmeği azaltmanız lazım!

besin olarak önerebileceklerim;
pırasa, brokoli, lahana, pazı, havuç vs.
kuru baklagillerden; nohut, kuru fasulye, yeşil mercimek vs.
kuruyemişlerden; kuru incir ve fındık muhteşem ikili diyebilirim.
günde 2 kuru incir ve 1 avuç fındık çok iyi gelir.
kuru kayısı, özellikle komposto( şekersiz!) yapıp içerseniz kısa sürede etki eder.
ara öğünlerde yoğurt tüketmeye çalışın. içine yulaf katıp yerseniz daha iyi gelecektir.
ayrıca bol su için. sabahları aç karnına 1 bardak limonlu içmek çok iyi geliyor.
Düzenli bir şekilde Demir hapı hiç.
Soguk havada 5 dk ciplak durun. Yalniz zaturre riski var aman dikkat.
tabi ki geçmeyen kabızlık sorunu yaşıyorsanız her şeyden önce uzman bir doktora görünmenizi öneririm. ama pratik olarak bir çay bardağı zeytinyağının içine yarım limonu sıkarak içiniz. bunun dışında çörekotu yağını da (1 yemek kaşığı) deneyebilirsiniz çünkü çörekotu her derin devasıdır. yiyecek olarak zeytinyağlı pırasa, lahana, bamya, mantar, ıspanak ya da pazının faydasını göreceksiniz. ayrıca bol bol su içmeyi kuru kayısı veya incir yemeyi ihmal etmeyin mutlaka geçecektir.
Kefir iç.

Benim hayat görüşüm bu. Aşk acısı mı? Kefir iyi gelir. Mide yanması? Kesinlikle kefir geçirir. wuhan virüsüne kefir sürünce geçer. Öyle. Kefir ile aramda özel bir bağ var. Tüm şiirlerim ona. Geçen yeğenim grip oldu, gidip bir sürü kefir aldım. Biliyordum içmeyeceğini ve hepsinin bana kalacağını. Hem hala olarak toplum gözünde artı puan kazandım hem de bir sürü fazladan kefirim oldu.

O değil de, hekime gitmek gerekir. Belki bir hastalık sonrası oluştu kabızlık. Bilemeyiz. Bence öncelikle araştırılması gerekiyor.
süt, 300 gr kayısı, 100 gram çekirdek içi, ve 400 gram can eriği yiyin iski mahallenize gelecektir.
zeytinyağıyla. kayısı da olabilir.
Harbi ile..
Bagırsak durdu mu duruyo. Yakın zmanda ne yedıysem yok ne ıctıysem yok sonunda aclık otu var onun cayını yaotım o tam bır mushıl etkıısı yapıyor. O cok ıyı geldı ıkı bardak ıcebılırsın. Tek bardqk ıcersen su bardagı ılr. Bes altı saat beklemen lazım tabı bunyeden bunyeye degısır ama ıkı sy bardagı ıc bekle.
Şekeri, şekerlemeyi, abur cuburu ve süt ürünlerini bırak, dediğim hede. Ha tabii kabızlık için dünya nimetlerinde vazgeçmeye değer mi? Onu bilemem
duphalac - şurup ile.
Lifli gıdalar tüketmek, bol su tuketmek, karbonhidrat alımını sınırlamak kabızlık sorununu ortadan kaldırır.