bugün

burjuva demokrasisinin anti-tezi olan demokrasi. halkın gerçek demokrasisidir. kimileri için bir terör ve diktatörlükle eş anlamlı olan bu kavrama karşı saldırı yalnızca kendi diktatörlüklerini saklamak içindir.

bu düzende üretim araçları toplumsallaştırılmıştır. üretim araçları bir sınıfın yararına değil, tüm toplum adınadır. burjuva demokrasilerinin son dönemlerinde ortaya çıkan bir takım sosyal haklar bu düzende gerçek anlamda sağlanmıştır ve geri alınmamak üzere verilmiştir. en önemlisi halkın yönetime tam anlamıyla katılabileceği kurumlara izin verebilen sistemdir. sermayenin iktidarına karşı, işçi demokrasisi ya da halk demokrasisini savunmak geleceğin toplumunun zorunluluğudur.
yav de ha işçi ha burjuva ikiside aynı. ahmet gidecek mehmet gelecek.
sahtekarlıklar, yalanlar ve sanal gerçeklikler üzerine oturtulan "burjuva demokrasisi"'nin ve burjuvazinin işçi sınıfını tahakküm altına aldığı "devlet" in işçi sınıfının mücadelesi sonucu başardığı sosyalist devrim ile yıkılması sonucu kurulacak olan gerçek demokrasidir.

işçi demokrasisisinde; yönetim dört yılda bir gidip oy vererek tanımadığınız kimseleri parlamentoya göndermekle belirlenmez. işçi demokrasisi, sınıfın örgütlülüğü üzerine kuruludur, sovyetler toplumun kılcal damarlarıdır ve yönetimin ta kendisidir.

evet; işçi demokrasisinde çok partili siyasi hayat yoktur. çok partililiği demokrasi gibi sunan burjuvaziye inat yoktur. neden mi? burjuva demokrasisinin çok partililiği bir çadır tiyatrosudur da ondan. burjuva düzende siyasi partileri çatışan sınıfları temsil ettikleri için vardırlar, işçi demokrasisi toplumdaki sınıfları aşmak içindir, dolayısıyla aldatıcı çok partili sistem işçi demokrasisine uymaz.

çok partililiği reddederken işçi demokrasisinin çok sesliliği ve muhalefeti kabul etmediği anlamı çıkmamalıdır.