bugün
- bilinmeyen eski türkçe şarkılar11
- patlıcan yemeyen insan14
- gecenin şarkısı18
- realite manipülasyonu9
- şeriat allah'ın değil insanların kanunudur26
- ilk defa mahkeme duruşmasına çıkmak10
- sözlük yazarlarının sıçma anıları11
- koalanın bacaklarının çarpık ve kıllı olması10
- herkes mericini açıklasın19
- gavat olmak istemek11
- bu entry 10 artı oy alsın koala'ya veriyorum10
- arkadaşlar sizce ben sapık mıyım9
- kemalistlerin israili destekleme sebebi12
- hatay usulü soslu döner19
- dinde zorlama yoktur17
- ahmet sezer bey9
- 5 kasım 2024 abd başkanlık seçimleri50
- maymundan geldiğimiz gerçeği20
- dinci sermaye baronlarına karşı tek çare tkp9
- ahmet sezer bey ahmet sezer bey ameliyathaneye10
- din dersinin zorunlu olması15
- menuet10
- akşam yemeği17
- tembel avrat tenceresi10
- en sevdiği meyve çilek olan erkek16
- ferhat ın şirin için dağları delmesi17
- günün şarkısı12
- sözlükte kavga olacak hissi14
- true'nin bacakları10
- arkadaşlar bakar mısınız bi8
- kamala harris12
- 15 yıl önce8
- ankaralı turgut21
- istanbulun en berbat ilçesi19
- 4 kasım 2024 mardin ve batman'a kayyum atanması18
- çilekli gofret yiyen erkek15
- ötüken'e hacca gitmek13
- havanurla muradınan çıktı starı açın9
- iki buçuk tl'ye döner yediğimiz günler8
- donald trump20
- arkadaşım beni helikopterle almaya geliyor10
- jose mourinho22
- anın görüntüsü16
- devlet bahçeli14
- makul bir ücretle sözlükteki kadınları övüyorum11
- hayatı sorgulamak17
- uzun boylu insanlardan kısa insanlara tavsiyeler12
- evlenme teklif eden yazarı cimere şikayet etmek9
- uludağ sözlük görüntülü arama özelliği9
- bilgi içerikli entryler yazsam okur musunuz15
mevsim farkı olmadan yaz kış eğlenceye açık ve güzelliğinden hiç bir zaman bir şey kaybetmeyen yerdir.
edit: sadece kordon başlığını izmirle bağdaştırıp çanakkale ve hatayda olan kordonları unutuğ laf sokmaya çalışan ve eksileyen yazarlar çok bilmiş yapmayıpta araştırın biraz.
edit: sadece kordon başlığını izmirle bağdaştırıp çanakkale ve hatayda olan kordonları unutuğ laf sokmaya çalışan ve eksileyen yazarlar çok bilmiş yapmayıpta araştırın biraz.
Mevsimin ne önemi var ki...
Oturursun sevdiğin bir mekana, kafanın içinde ki medcezirleri bir tarafa bırakmaya çalışırken, seyredersin, gün batımının denizle bütünleşmesini.
Fonda sana eşlik eden hoş bir müzik, ister rakı, ister bira, ister kahve, ister çay sana eşlik eder.
Oturursun sevdiğin bir mekana, kafanın içinde ki medcezirleri bir tarafa bırakmaya çalışırken, seyredersin, gün batımının denizle bütünleşmesini.
Fonda sana eşlik eden hoş bir müzik, ister rakı, ister bira, ister kahve, ister çay sana eşlik eder.
Enfestir. Lanet olasi bursada yoktur.
Abe malkoçoğlu bakayım falına be ya gibi cümleleri duyabileceğiniz, her mevsimde ayrı güzel olan yerdir. Evet.
bekle canım.
izmire nispeten küçük bir şehir olan tekirdağ'dan geldim. e haliyle ilk gittiğim yer de kordon oldu.
ilk seferlerin saflığıyla tüm falcıları,satıcıları iyi niyetle uzaklaştırmaya çalıştım. fakat kelimenin tam anlamıyla yapışıyorlardı.
işin çakallığını ise birkaç sefer sonra öğrendim. artık falcılar kordonda gezmek için bir sıkıntı değil.
Biraz sert ve kararlı olmakta sıkıntı yok , zira başka türlü olmuyor.
ilk seferlerin saflığıyla tüm falcıları,satıcıları iyi niyetle uzaklaştırmaya çalıştım. fakat kelimenin tam anlamıyla yapışıyorlardı.
işin çakallığını ise birkaç sefer sonra öğrendim. artık falcılar kordonda gezmek için bir sıkıntı değil.
Biraz sert ve kararlı olmakta sıkıntı yok , zira başka türlü olmuyor.
izmir'de yaşamak için yeterli bir sebep olabilir. her an dolu olması ve en güzeli de denizin dibinde olması yeterli. çimlerde uzanıp denize bakarak biranı yudumlayabilirsin(yasak gelmediyse). bizim burda öyle bi şey yok mesela, sahile gitceksen betona oturcaksın şansın yok.
amnıakoyim modernlik olup olmadığını iddia eden oldu mu, olum bu sözlüktekilerin kompleksleri bitmiyor hepsi sorunlu aq. keyfimiz böyle kardeş, neyin tribindesin biz bundan haz alıyoruz size ne amk.
Zamanında lisede çok fazla çimde oturup bira içmiş biri olarak en iyisi Bostanlı sahili diyorum. Kordon leş artık.
ah pardon buranın şakirt yuvası olduğunu unutmuşum. geçen böyle buranın şakirtlik yuvası olduğuna dair entry girmiştim de sözlük modları açık oy atmıştı amk ashgdas.. öyle onaylı bi şakirt yuvası. bira mira dedim, kusra bakmayın şakirtler. bunu da eksileyebilirsiniz :dd
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
Kordon, 1990'ların sonlarına doğru şuanki halinde değildi.
1994-1999 yılları arasında izmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhan Özfatura, Kordonyolu Projesi ile Kordon'a 6 şeritli bir yol yapmak istemektedir.
izmir-Çeşme Otoyolu'nun devamı olarak düşünülen Kordon yolu için izmir Büyükşehir Belediyesine ve yapımı gerçekleştirecek olan Karayolları'na karşı çevreciler, büyük bir hukuksal mücadele verdi. Yargı sürecinin devam etmesi ve tüm sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının ve baronun karşı çıkmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi, Koruma Kurulu onayı almadan 31 Mart 1997'de Kordon'u doldurmaya başladı. 6 ay içinde 2 milyon 200 bin tona yakın dolgu malzemesi döküldü. Meşhur Palet Restoran yıkıldı ve deniz üzerinden Bayraklı sahil'e taşındı. (Bayraklı Sahil'de eski havasını yakalayamayan restoran 6 ay sonra kapatıldı ve şu an Bayraklı vapur iskelesi olarak hizmet vermektedir.) Mimarlar Odası izmir Şubesi projenin durdurulması için dava açtı ve 1999 yılında izmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından, Kordon’un Cumhuriyet Meydanı ve Alsancak Limanı arasında kalan kesimi SiT alanı ilan edildi. Bu hükümle birlikte dolgu çalışmaları durdu ve Kordon çirkin bir görünüme büründü. Kordon'a yol yapılmasına karşı çıkan isimlerden biri de 18 Nisan 1999'da Belediye başkanı seçilen Ahmet Piriştina'ydı. Ve nihayet Piriştina, yaklaşık bir buçuk trilyon lira harcayarak kente 150 hektarlık yeşil alan ve yaya ağırlıklı bir rekreasyon alanı kazandırdı. Yeni yüzüyle Kordonboyu 66 bin metrekare yeşil alan, 54 bin metrekare yaya alanı, 1.5 km. bisiklet ve koşu yolu ve 7 metrelik tek şeritli bir araç yolu ile 15 Haziran 2000 yılında halka açıldı. Ahmet Piriştina, "Değişim Sürecek" sloganıyla girdiği 28 Mart 2004 yerel seçimlerinini kazanarak ikinci dönem belediye başkanlığına başladı ancak 15 Haziran 2004'te ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kendisini saygı ile anıyoruz.
https://www.facebook.com/...7/posts/3362851840409674/
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
Kordon, 1990'ların sonlarına doğru şuanki halinde değildi.
1994-1999 yılları arasında izmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhan Özfatura, Kordonyolu Projesi ile Kordon'a 6 şeritli bir yol yapmak istemektedir.
izmir-Çeşme Otoyolu'nun devamı olarak düşünülen Kordon yolu için izmir Büyükşehir Belediyesine ve yapımı gerçekleştirecek olan Karayolları'na karşı çevreciler, büyük bir hukuksal mücadele verdi. Yargı sürecinin devam etmesi ve tüm sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının ve baronun karşı çıkmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi, Koruma Kurulu onayı almadan 31 Mart 1997'de Kordon'u doldurmaya başladı. 6 ay içinde 2 milyon 200 bin tona yakın dolgu malzemesi döküldü. Meşhur Palet Restoran yıkıldı ve deniz üzerinden Bayraklı sahil'e taşındı. (Bayraklı Sahil'de eski havasını yakalayamayan restoran 6 ay sonra kapatıldı ve şu an Bayraklı vapur iskelesi olarak hizmet vermektedir.) Mimarlar Odası izmir Şubesi projenin durdurulması için dava açtı ve 1999 yılında izmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından, Kordon’un Cumhuriyet Meydanı ve Alsancak Limanı arasında kalan kesimi SiT alanı ilan edildi. Bu hükümle birlikte dolgu çalışmaları durdu ve Kordon çirkin bir görünüme büründü. Kordon'a yol yapılmasına karşı çıkan isimlerden biri de 18 Nisan 1999'da Belediye başkanı seçilen Ahmet Piriştina'ydı. Ve nihayet Piriştina, yaklaşık bir buçuk trilyon lira harcayarak kente 150 hektarlık yeşil alan ve yaya ağırlıklı bir rekreasyon alanı kazandırdı. Yeni yüzüyle Kordonboyu 66 bin metrekare yeşil alan, 54 bin metrekare yaya alanı, 1.5 km. bisiklet ve koşu yolu ve 7 metrelik tek şeritli bir araç yolu ile 15 Haziran 2000 yılında halka açıldı. Ahmet Piriştina, "Değişim Sürecek" sloganıyla girdiği 28 Mart 2004 yerel seçimlerinini kazanarak ikinci dönem belediye başkanlığına başladı ancak 15 Haziran 2004'te ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kendisini saygı ile anıyoruz.
https://www.facebook.com/...7/posts/3362851840409674/
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar