bugün

anne babasinin mizah duygusu ile dolu oldugunun ispatı olarak cocuklarin ortalikta dolasmasi hali..tum yasamlari boyunca benzer sorulara benzer cevaplar vermenin aliskin yilginligini yorgun omuzlarinda tasirlar.

duran duran harbiden göztepe ortaokulu'nda okumuş bir şahsiyettir. kendisini "duran duran yine duran," gibi saçma bir alayla çağıdığımızı da hayal meyal hatırlıyorum. niyeyse?
bir tanidigimiz kizina "oglum olmadi bari kizim soyadimizi yasatsin" mantigiyla soyadini isim olarak koymustu. zaten aile arasinda sahsinin cok normal bir insan olmadigina dair uzun zamandan beri söylemler vardi, kanitlamis oldu.
(bkz: kazım kazım)
ilk aklıma gelen aydın aydın. neden bu isim geldi aklıma anlamış ta değilim. bilinçaltı denilen şey bu olsa gerektir.
bazen kulağa gülünç de gelebilir. (bkz: oya oya) (bkz: kaya kaya) (bkz: gibi)

hiç hoş olmaz doğrusu.
akılda kalır. amerikalı bir şarkıcı vardı duran duran diye.. işte kendisinde vardır bu durum. tabii bizim de duran emmimiz var.
yaşar ölmez de buna uygun bir örnek olabilir belki.

dünkü maratonda köprüden atlayıp intihar eden vatandaşın ismi. biraz ironik olmuş ama neyse.
yaprak yaprak.
yağmur yağmur.
toprak toprak.
çelik çelik.
tunç tunç.
bulut bulut.
sevimli birşeydir.bana keşke benimde adım soyadım öyle olsaydı dedirtmeyi başaran başlık.
bir de soyadı bileşik isim olanlar vardır tabi, isimleri de soyadlarındaki kelimelerden birini içeriyorsa ayrı bir havalı olurlar.

tekin güntekin gibi.
ilhan ilhan
Bir zamanların şarkıcısı umay umay.
(bkz: yaşını hemen belli eden yazar)
yaprak döner
ufuk aydınlık
aslan kaplan
mülayim kurt
aslan kuzu...
söylemesi hoş olan isimlerdir.
(bkz: tekin tekin)
(bkz: dursun dursun)
(bkz: gül gül)
gibi.
(bkz: ad soyad uyumu)
anne ve babanın başının altından çıkan malca şeylerden biridir.
(bkz: yusuf yusuf)
her soyad da olmuyor.
benim soyadım uyumlu.
eğer erkek çocuğum olursa denerim.
(bkz: tekin tekin)
(bkz: duran duran)
hanım hanım ise tam evlere şenliktir. hanım hanım hanım hanım hanımcık bir hanım.
bir abdulrezzak abdulrezzakoğlu değildir.
(bkz: yılmaz yılmaz)
bazı kötü kelime oyunlarına maruz kalmaktır.

(bkz: önder önder)* *
(bkz: djemba djemba)
(bkz: umay umay)
(bkz: durmuş durmuş)