bugün

kanki sen neye bakıyorsan onu gösteriyor. bana hep sanatsal şeyler gösteriyor. kusura bakma da hep meme bakmışsın, ondan meme geliyor sana.
Her gece yatmadan önce prensip olarak girdiğim sosyal medya platformudur.
paylaşımlar altında öyle salakça, öyle malca bakış açısıyla yorumlar var ki yemin ediyorum insanoğlu cidden süzme salak bir varlık.
otobüs hesabımın takipçi sayısı 480 ama instagrammer olmak bana göre değil sanırım. artık içerik üretmeyi düşünmüyorum. üretmek zorunda da değilim. belki ilerleyen zamanlarda üretebilirim. koskoca sanatçılar bile sahneyi, şarkıcılığı falan bırakabiliyorlar ya da tek şarkısıyla yıllarca popüler kalabiliyorlar. kiminin paylaştığı içerik sayısı düşük olmasına rağmen takipçisi yüksek olabiliyor. zaten takipçi sayım bir artıyor bir azalıyor.
içerik üretmeye devam etmeye karar verdim. takipleşince takipçi sayısı da artabiliyor. ben açık hesap kullanıyorum ama takip etmediklerime yorumlar kapalı.
bizi de eklesene aykolik, en çok hayranın burada...
son birkaç senenin tartışmasız en çok kullanılan sosyal medya platformu.
https://bayigram.com/inst...profil-fotografi-buyutme/
Reels kısmı olmasa yüzüne haftada birkaç defa bakacağım uygulama.
Yine ne oldu bu zıkkıma.
Günaydın menuet hanımcım. Hamas yetkilisi öldürüldü diye araplar alınmasın gücenmesin endişesiyle banlanmışız yine.
Siyasal islam...
eksikliğini hissetmediğim uygulama. zaten gün içinde çoğunlukla internetsiz yaşıyorum tınnnnnn.
Bugün bir sıkıntı mı var? Yoksa sadece bana mı has bir durum anlamadım.
An itibariyle VPN kullananlar dışında kimsenin erişemediği sosyal medya uygulaması.
Bugün herkes erken uyur.
internet kullandığım günden beri akp etiketli hiçbir hizmete yanaşmıyorum!, dns adresinizi değiştirin! aradaki farkı göreceksiniz!
Sivillere yönelik 7 Ekim saldırısını gerçekleştiren örgütün propagandasını yaptırmadığı için engellenmiştir.
Alternatifi telegrama kayılmıştır. Şu anki yoğunluk güzel, hatunların sayısı artmış, greaaat..
Siyasal islama kurban gitti caaaanım uygulama.
Açılır bence bir iki güne. Biz Instagramsız yapamayız.
Ülen bende diyorum niye bana abidik gubidik reels video şeysi gelmiyor.

Youtube falan derken bunu kapatmaya kadar düşülmesi de ne bileyim yakışmadı be hükumete.

Bence komple mobil veriyi falan kapatsalar, hatta iss leri yandaşlara verseler,

Sonra komple ülke internetini kesseler, ama iss ler yandaşlar da olduğu için biz olmayan internetin faturalarını ödemeye devam etsek

Bence süper olur.
Müsade varsa ‘hamas-terörist’ ot bok muhabbeti yapan yarım akıllı ergen takımının vizyonu dışında iki kelam edeyim.

hamas’ın terör örgütü olup olmaması durduğunuz safa göre değişir. 9/11’den beri moda olan düşmanını terörizmle yaftalama alışkanlığı sadece abd/israil ve onun makbul gördüklerinin tekelinde olan bir tür bonus değildir. O yoldan gidersek daha düne kadar abd, ypg’yi terör örgütü olarak görmediği gibi, türkiye’ye mazlum bilmem ne denilen bir mayın eşeğini resmi olarak olarak muhatap kabul etmesini öneriyordu.

Keza, aynı bakış açısıyla putin ve avanesi de çeçenleri terörist ilan ediyordu. Çeçenler sivil rehin aldılar mı veya sivil öldürdüler mi? Evet. Gel gör ki, rusya’nın grozni’deki toplu tecavüZ ve katliam politikaları; özellikle kadın, çocuk ve yaşlı öldürmeleri her ne hikmetse bağlamda yok, aynen israil’in on yıllardır süren işgalciliği ile süregiden katliam ve eziyet politikalarının yine bağlamda olmaması gibi.

ilginç bir şekilde son zamanlarda türeyen gerzek bir kuşak var. Milliyetçilikle harmanlaşmış güya seküler bir bakış açısını kenan evren, yeşil, çevik bir övmeyle falan dışavuracak denli eblehler. (marjinal sol salaklığa rahmet okutacak cinsten) Böyle kestirmeci, slogancı, tutarsız ve bundan memnun bir tavır. Üstüne üstlük bu memnuniyetin söylemlerini ve salaklıklarını meşru kıldığı hissine sahipler. Oturup bunlara, filistin-israil tarihi, bm 242 sayılı kararı, zamanında aynen hamas gibi terörist ilan edilen fkö/el fetih direnişi, hamas’ın 2000’lerde gazze ve batı şeria dahil tüm filistin’de meşru seçim galibi olması vs anlatmanın bir anlamı yok. Bunlara x/y/z kuşağı demeden doğrudan bok muamelesi yapmak gayet isabetli bir tercih. Bunları bir kenara koyarsak:

instagram, facebook, twitter gibi batı menşeili uygulamaların demokrasisi siyonizme temas edene kadardır. Buna dokunduğunuz anda otomatikman terör propagandası yapmak ya da doğrudan terörist olmakla suçlanabilirsiniz.

Dolayısıyla, türkiye’de instagram engelini demokrasi ve söylem özgürlüğü zeminine çekerek tartışma yapmak komik bile değil. Düz aptallık.

Bu gibi şirketler türkiye’de erişilebilir oldukları sürece türk kurallarına tabidirler, aynen çin’de yayın yaparken onların kurallarına riayet ettikleri gibi, burada da o kurallara riayet etmeleri beklenir. Türkiye’nin reaksiyonunun iç hukuka ve anayasa’ya uygunluğu türkiye’nin iç meselesidir, ayrı konu. Ancak instagram vesair yabancı web siteleri hem bir ülkede varlık sürdürüp hem de o ülke vatandaşının kendi platformunda nasıl düşünüp nasıl konuşacağına karar veremez. Böyle bir iddiası varsa konu zaten demokrasi zemininde değil demektir.

Türkiye’nin reaksiyonunun isabetinden bağımsız olarak bu tür web siteleri açıkça siyonizmin hizmetindedir, pek saklama gibi bir dertleri de yok zaten. Haliyle çelişki olunca herkes için bir sonucu olacaktır.
Bir an önce açar mısınız bunu lütfen. Saçmalama sınırını epey geçmişim çünkü sözlükte. Bays.
Ya açar mısınız eski sevgilimi stalklayamıyorum.
Çok bilmişler onlar haması terörist görüyor diye bizim görmememizin olağan olduğunu, instagramın da buna uyması gerektiğini söylüyor. Bunu söyleyenlerin bizim anayasamızla ilgili hiç bir fikri yok anlaşılan:

D. Milletlerarası andlaşmaları uygun bulma Madde 90 – Türkiye Cumhuriyeti adına yabancı devletlerle ve milletlerarası kuruluşlarla yapılacak andlaşmaların onaylanması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamayı bir kanunla uygun bulmasına bağlıdır. Ekonomik, ticarî veya teknik ilişkileri düzenleyen ve süresi bir yılı aşmayan andlaşmalar, Devlet Maliyesi bakımından bir yüklenme getirmemek, kişi hallerine ve Türklerin yabancı memleketlerdeki mülkiyet haklarına dokunmamak şartıyla, yayımlanma ile yürürlüğe konabilir. Bu takdirde bu andlaşmalar, yayımlarından başlayarak iki ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgisine sunulur. Milletlerarası bir andlaşmaya dayanan uygulama andlaşmaları ile kanunun verdiği yetkiye dayanılarak yapılan ekonomik, ticarî, teknik veya idarî andlaşmaların Türkiye Büyük Millet Meclisince uygun bulunması zorunluğu yoktur; ancak, bu fıkraya göre yapılan ekonomik, ticarî veya özel kişilerin haklarını ilgilendiren andlaşmalar, yayımlanmadan yürürlüğe konulamaz. Türk kanunlarına değişiklik getiren her türlü andlaşmaların yapılmasında birinci fıkra hükmü uygulanır. Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesine başvurulamaz.

Yani bir dünya sisteminin içindesin. Mikinin keyfine göre terörist örgütlere yanlayamazsın. Sivilleri hedef alan terör örgütlerine yanlayamazsın. O vakit, amerika'nın pkk desteğine karşı çıkmanın ne anlamı var? Azıcık sağduyu. Hiç bir tarafı desteklemek zorunda değiliz. Büyük savaşlara hep böyle atıyorlar ulusları. Akıllı olun azıcık. Bizim bu coğrafyada derdimiz yok mu? Ne işimiz var suriye'de filistinde. Çatışmalarım, tartışmaların içinde. Ne işimiz var festival basanların yanında. Hiç mi ders almadık? Akıl fikir. Bu işlere bulaşmak istemeyen bölge ülkelerinden, hatta Filistin Kurtuluş Örgütünden daha mı akıllıyız? Bırakın... Bir tiyatro döndürülüyor yine hepiniz tuzluğunuz elinde koşturuyorsunuz. Azıcık sağduyu...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar