bugün

etraftaki insanlar bu şeylerden biridir mesela. her bakımdan etraftaki insanlar küçülür insanın gözünde.
(bkz: dünya)
(bkz: hayal dünyası)
(bkz: güven)*
(bkz: yaşama sevinci)
(bkz: yaratıcılık)
kestirmeden gidersek 'mutluluktur'. 2 misket fazladan kazanılmış bir günün akşamı gibisi olur mu hiç?
karşı cinse olan ilgi.
oyuncaklar, büyük kocaman oyuncaklarım benim...
ne kadar çoktular, ne kadar büyük...
oysa büyük olan benmişim,
büyüyen ellerim.
(bkz: zaman)
kıyafetleri.****
hayaller, güven, dostluk, paylaşma dürtüsü, umut, umut, umut, umut, umut, hatta umutx78457698456
insanla ters orantılıdırlar.

azalan şeyler kadar fazla değildirler.
(bkz: kafa) bebeklerde kafa tüm vücudun 1/5'ini oluştururken; yetişkinlerde 1/8'ine tekabül eder.
ve birden büyüdük aniden,ve birden küçüldü hayaller.
(bkz: ogün sanlısoy)
(bkz: büyüdük aniden)
eve giden yollar. küçükken okuldan çıkar sanki 20 km yürümüş gibi olurdum. aynı hissi anneannemin köyünde yaşadım , ben küçükken sonu yokmuş gibi görünen tarlalar bahçeler aslında çok küçüklermiş. yıllar sonra köye gidince o yolları iki adımda geçince tuhaf oldum büyüdükçe küçülen yolLar bir zamanlar kafamda büyüttüğüm sorunlarımı aklıma getirdi.
+ sabır
+ idealler
+ mantalite
çocukluk masumluğu.
hayaller.

çocukken uzaya çıkmayı hayal eden insan biraz daha büyüyünce hayatını kazanabileceği bir iş hayal ediyor. daha gençken villada oturmayı hayal eden insan vakit biraz geçince 2+1 bir dairem olsun, başımı sokacak evim olsun yeter diyor.
- onur
- gurur
- haysiyet
- şeref

ve maalesef bunlara ters oranda

+ para
aşka olan inancı.
içki içme limiti.
giysidir efendim hatta bununla ilgili atasözü bile vardır "eşek büyüdü semer küçüldü". *
ebeveynlerimiz ne yazık ki.

her ne kadar gözümüzdeki değerleri artsa da fiziken küçülürler.
ahlak
sabır
sevgi
saygı
karşılıksız ilşki
çıkarsız davranışlar.
(bkz: umut)
yaşama sevinci, öğrenme hevesi, karşılıksız sevgi, koşulsuz güven ve azalır mı biter mi karar veremediğim bir şey de masumiyet.
(bkz: kalp)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar