bugün

karşılığını alamama olasılığı yüksek olan selam şekli.
kpss kaydını yaptırmak için imam hatip lisesine gittim. müdürün kapısını tıklayıp merhaba dedikten sonra rahatsız etme nedenimi belirttim. merhaba lafı o mübarek duvarlara çarpınca ortam öyle soğudu öyle soğudu ki müdür klimayı kapattı. kendilerinin sufatı yeni nakil yapılmış hastayı andırırcasına mimiksizdi. derken başka bir bilader kayıt yaptırmak için kapıyı çalıp selamunaleyküm diyerek girince yangın çıktı sandım. ortam öyle ısındı ki deri ceketi çıkarttım. müdür "aleykümisselaaaam" derken gözlerimin içine bakıyordu. ayrıca sanırım gelen arkadaş müdürün aile dostu idi. pek bi ahbabcasına muhabbet döndü.
işimi bitirdikten sonra fatihayı okuyup çıkışa yöneldim. kendimi öyle kaptırmışım ki kapıda ayakkabılarımı aradım.

edit:
- birbilebilsen: şakirtliğin alemi yok mortolar. neticede biz de namazlı niyazlı adamıq.
- x kişisi: edit neden diyalaog şeklinde?
- birbilebilsen: yazım yanlışın var gardaş diye feto burunlar burunlarını sokmasınlar diye.
ilk görüşte eksi puan alacağınız eylemdir.
ateist müdürün odasına esselamü aleyküm verahmetullah diyerek girmekle eşdeğer hadise.

(bkz: hadise)
bar a girip "selamün aleyküm" denildiğinde ki aynı tepkiyi yaratır.
"Selamlaşmada kullanılan; Merhaba; sözü, bir yere selâm vererek girip oturduktan sonra orada bulunanların yeni gelen kimseye; "hoş geldin, burada bizden birisin, emniyettesin, rahat ol, serbest ol"; anlamındaki hoşça dileklerini ifade etmek için kullanılmaktadır. Müslümana yakışan Peygamber Efendimizin getirdiği selâmlaşma şekline ve adabına uymaktır."

yanılmıyım diye baktım, hakikaten böyle bir bilgi de var gibi. benim bildiğim Hz. Muhammed'in en çok kullandığı selamlaşma şekli; "merhaba"'dır. hatta peygamberin selamı diye duymuşluğumda vardır ki, üstteki alıntıda bunu doğrular gibi.

ha konuya dönersek, imam hatip müdürünün odasına, merhaba denilerek girdiğinde; anca yüzünüze bakar.
Merhaba Arapça kökenlidir. Sıkıntı olmayacak bir durumdur.
günümüzde her hangi bir devlet dairesine 'merhaba' diyerek girme ile doğuracağı sonuçlar açısından benzerlik gösteren eylem.
merhaba arapça kökenli olmasına rağmen sıkıntı yapar.