bugün

biRiNCi ÖĞRETiME GÖRE GAYET KEYiFLi VE AVANTAJLI EĞiTiMDiR. bAZI KÖTÜ YÖNLERi OLSA DA BiRiNCi ÖĞRETiMDEN DAHA RAHAT OLDUĞU KESiN. sABAHIN KÖRÜNDE KALKMAK YOK, ORTAM DAHA GÜZEL. tEK SORUN, HARÇ PARASININ BiRiNCi ÖĞRETiME GÖRE DAHA FAZLA OLMASIDIR.
biyolojik saat kavramını aşmaktır.
bazı bölümlerde, birinci öğretimdekilerin beş katı haraç vermeye ikinci öğretimde okumak denir.
günün en ölü saattlerinin okulda geçmesidir. yüksek harç sorun yaratmazsa en güzelidir. örgün öğretim öğrencilerinden sınav soruları almak gibi birçok avantajı vardır.
maddi acidan biraz dezavantaj yaratabilir.
fiyat haricinde olumsuz tek yönü olmayan okumak için iyi olan bir öğretimdir.
yalnız birinci öğretimdekiler sizle derse girebiliyorsa gıcık olursunuz.
maddi acıdan pahalıya kaçan, manevi acıdan ve diğerleri için paha biçilemeyen öğretim.
Bölümde %10a girince birinci öğretim harcı ödeyip akşamları okula gitmeye devam etme olayının olduğu kebap bir durumdur..

(bkz: Gündüzümüz gece bizim)

(bkz: Sabaha kadar batak)
ben daha ikinci öğretim okuyup da okulunu normal süresinde bitireni görmedim..
ben bitirdim diyen varsa, diplomasıyla birlikte yarın sabah saat 8'de taksim meydanına gelsin.. noooldu kalkamazsın değil mi?!
- okula girişinizde sıra beklemezsiniz, zira herkes okuldan çıkmaktadır,
- gürültü sevmiyorsanız okulun o kalabalığından uzakta olursunuz,
- girişte sıra beklemediğiniz gibi kantin ve okul kırtasiyesinde de ön sırada olma fırsatınız vardır,
- part time iş bulma olasılığınız daha yüksektir, okulun kısmi zamanlı öğrenci çalıştırmak için seçtiği öğrenciler genellikle ikinci öğretimdendir,
- günün aydınlık zamanını dışarılarda istediğiniz şekilde geçirebilirsiniz, çıkışta ise barlar sizi beklemektedir,
- eğitim görevlileri genellikle günün yorgunluğunu ders saatlerinde hissetmeye başladığı için dersi erken bitirir ve ya sizi vermediği konulardan sorumlu tutar ya da o konuyu görmeden geçer,
- okulda düzenlenen bir çok etkinlik ders saatleri içerisinde olmaktadır, özellikle bahar şenlikleri zamanında bütün aktiviteler gündüz kuşağında yapılmaktadır ve siz bundan maksimum düzeyde yararlanabilirsiniz,
- eğer ortalamanız 3'ün üzerinde ise ve onluk dilime girebilmişseniz keyfinize göre birinci öğretime geçebilir ya da ikinci öğretimde okurken birinci öğretim harcı verebilirsiniz.
olumlu yönlerinden bahsettiğimiz gibi olumsuz yönleri de açıklamak gerek;
- bir çok ikinci öğretim harcı normal 4-5 katıdır. bu nedenle maddi açıdan problem yaşayabilirsiniz,
- eğer okula yalnızca eğitim görmek için gidiyorsanz (yani sabah sabah okulda ne işim var diyorsanız) bir çok aktiviteyi kaçırırsınız ve çok sonra haberiniz olur, hayıflanırsınız,
- eğitim görevlileri bazen yalnızca daha fazla para almak için ikinci öğretimlerin dersine girmektedir ve bu nedenle dersi erken bitirir (saat 10'da bitmesi gereken bir çok dersin 8 buçuk 9 gibi sona ermesi gibi), sizde birinci öğretimlerden daha az bilgi sahibi olursunuz.
- eğer bir bayansanız ve şehrin karanlık bir köşesinde oturuyorsanız ya da yurdunuz ücra bir yerde ise okuldan çıktığınızda eve/yurda gidene kadar korkabilirsiniz, eğer korkmuyorsanız bunu sizin adınıza aileniz gerçekleştirir ve yakanızı rahat bırakmaz.
sabah erken kalkmayı sevmeyen öğrencinin seçimidir, bu öğrenciler genelde baykuş misali geceleri uyanık olur gündüzleri ise uyumayı tercih ederler, vize ve finallere çalışmak açısından da avantajlı olurlar sınavlar genelde akşam veya öğlen olduğu için sabahları kalkıp ders tekrarı yapma fırsatları da vardır ancak çoğu bunu yapmaz. birinci öğretimden farkı ise okula gidiş/çıkış saati ve harç parası miktarı olup geri kalan herşeyi aynıdır.
öğrenim hayatı boyunca uyku problemi çekmemektir.
(bkz: öğle namazına nasıl kalkılır)
en büyük dezavantajı yüksek harçtır. onun dışında kompakt bir eğitim verilir. hocalar bir an önce eve gitme arzusuyla dersi daha çabuk işler. saat 9da derse girip, 3teki ikinci dersi beklemek gibi olayları yoktur. üstelik erken kalkabilirseniz devlet dairelerindeki işlerinizi de halledebilmeniz mümkün. ama akşamın köründe evinize veya yurdunuza dönmeniz, eğer kızsanız problem yaratabilir. malum türkiye gerçekleri...
(bkz: sınırsız uyku)
hep bundan sonra sabah erken kalkip hayatimi duzene sokacagim erken yatip erken kalkacagim deyip hayaller kurmaktir.
tesekkurler makina.
Harç parası yatırmaktır.
Daha okula gitmesine saatler olduğundan en az 4-5 saat daha rahatça uyuyacak öğrencinin durumudur.
(bkz: vampirvari yaşamak) güneş doğunca uyuyan batınca kalkan, her dönem haraç misali harç ödeyen, kan emmeleri gerekirken kanları emilen topluluktur.
bu saatte uyanık olmanın en güzel hali.
Sabah okul eziyeti cekmemektir. Kendi bolumumun tek 2. Ogretiminde olduguma sukrettigim durum .