bugün

Bilimin butun dinleri reddettigini bilmeyen vasat profesordur.
bilimin butun dinleri reddettigi safsatasina inanmayan akli basinda ender profesorlerimizdendir efendim..
Bilim adamı olduğunu sanan tiptir. Torpille bir yerlere gelmiştir. Orta Doğu coğrafyasında ya da gelişmemiş ülkelerde görev almaktadır.

Şaka bir yana Bilim adamı, pişmiş taş atan kuşlara (fil suresi), yılana dönüşen sopalara, yarılan denizlere (firavun-musa olayı araf suresi), ölüyken birden dirilip denize atlayan balıklara(kehf suresi) inanmaz.
http://www.izafet.net/thr...erlerin-mucizeleri.12230/

Bu tur sacmaliklara inanan cakma profesordur.
hem fizik 1 e giren hem de fizik ikiye giren iki hoca da prof. ve ikisi de dindar. ama 1 daha bir belli ediyor. ve bence bu bir sorun değil.
hem dindar hem de nükleer fizik profesörü olan birisini tanımıştım ama öyle herhangi bir cemaatin mensubu olmayanından bahsediyorum. Kültürlü yumuşak huylu birisiydi. Olabilir fizik tanrının varlığını kesin reddetmiş olsaydı bugün Hristiyanlık da yahudilik de kalmazdı.
fizik ve felsefe gibi bilimlerle uğraşan ve ciddi manada bu bilimlere tabiri caizse ömrünü veren insanlar ya dinibütün, inançlı insanlar oluyor ya da dine karşı büsbütün soyutlanıyor. Sebebi ise fizik ve felsefe bilimlerinde Allah'ın hikmetlerini görüp, bu muazzam mükemmellikte düzeni anlamak adına yoğun çaba sarf etmeleridir. Ya tüm bunların tesadüfi ya da bir yaratıcının olduğu görüşüne zıt alternatif olgularla meydana geldiğine inanırlar. Şahsen ben bu bilimlerle fazlasıyla uğraşmış kişilerin bu noktada orta düzeyde olduklarına inanmıyorum. iki uç noktada duruyorlar.
isaac newton da dindardı. ne olmuş?
Ne kadar çok dinle ilgili başlık var. Demekki çok sayıda kültürünü yitirmiş kimlik bunalımında olan insanımız var.