bugün
- yavuz sultan selim19
- uludağ'ın kaderi23
- gozlerinmeyhanesi v622
- anın görüntüsü15
- larisalisa22
- utopyalarkralicesi22
- akp belediyesinin 85 milyon liraya konser vermesi19
- en etkili içki hangisi16
- her türk kadınına 100 türk erkeğinin yürümesi15
- hayatında aksiyon arayan yazarlara öneriler9
- nervio abla39
- jaguar'ın yeni logosu9
- amerika'nın icat ettiği bir şey söyleyin15
- rakının berbat bir içki olması38
- karınız için sözlüğü bırakır mısınız16
- çocukluk travmaları18
- true'nun ölmesi14
- wolverine gibi tırnakları olan kız10
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf15
- kürdüm 5000 yıllık tarihim var var mı diyeceğin21
- 23 kasım 2024 kayserispor fenerbahçe maçı27
- gecenin şarkısı17
- rusya nükleer güç kullanılır mı sorusu18
- etek giyersen tecavüzü hakedersin13
- mutluluğun formulü8
- doritoslu çiğ köfte11
- güzel erkek isimleri18
- hayal dünyasında yaşamak10
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi24
- homofobik yazarlar birliği10
- sözlük yazarlarının yapmayı en çok istediği meslek21
- hayatı seviyorum eylemleri21
- sözlük yazarlarının favori haber kanalı8
- true ile utopyalarkralicesi11
- larisalisa öldü mü12
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın16
- sözlükte birbirine yakıştırdığınız yazarlar11
- sözlükteki ruh hastaları15
- true neden evlenemiyor9
- yazarların çektiği çiçek fotoğrafları11
- mantı8
- yazarların en sevdiği cem karaca şarkıları17
- en son ne yediniz13
- 1 milyon dolar'a ismet'in tırnaklarını yer misiniz8
- sabah ereksiyonu olamıyorum11
- yaşı geldiği halde evlenmeyen insan11
- kız kardeşini date'e hazırlayan abi22
- gece dışarıdan gelen hav hav hav sesleri11
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı30
- chatgpt ile yazarların görselleri13
güzel bir geleneğin kaybolmasıdır.
artık hazır alındığı için o kadar zahmete giremeyecek olmalarından kaynaklanıyor olabilir... ya da vakitleri yoktur... hah bu daha iyi oldu... *
oyalanacak boş vakitlerinin olmaması sebebiyettir. *
ayrıca (bkz: makina icat edildi mertlik cici ev kızlığı bozuldu)
ayrıca (bkz: makina icat edildi mertlik cici ev kızlığı bozuldu)
anneannelerin en büyük derdidir. *
gereksiz bir geleneğin son bulmasının sebebidir.
"anne ve anneannelerden kalanlar evin müze kısımları için yeter de artar zaten hem ne o öyle sağda solda el emeği göz nuru diye yıka, kolala, ütüle; çekilecek çile midir yaw." dedirtmesi de gerekçesidir.
"anne ve anneannelerden kalanlar evin müze kısımları için yeter de artar zaten hem ne o öyle sağda solda el emeği göz nuru diye yıka, kolala, ütüle; çekilecek çile midir yaw." dedirtmesi de gerekçesidir.
lise demosu içerisinde kendisine yer bulup da, hayatını msn'e adamış, geleceğin anne ve de bilimum ev hanımı adaylarının, msn'de ''örme-çamaşır yıkama-bulaşık yıkama-ev hanımı olma'' sürümü yüklenmedikçe başaramayacakları durum.
Dantelden nefret ettikleri için onun yerine örgü örmeyi tercih etmişlerdir.
günümüz gelişmekte çagında olan erkeklerimizin bilgisayar başından kalkıp veya zevk alıp yaptıkları herhangi bir işten ayrılıp solugu köy kahvehanelerinde almamaları kadar normaldir.
(bkz: ören bayan ın iflas etmesi)
bu kadar yakınmayı görünce kızların bıraktığı yerden devam etmeleri gerektiğine inandığım önerme.** erkekler madem bu kadar özlemiş koyalım klavyelerin, pclerin üstüne birer dantel...
olayın aslı şudur: dünya üzerinde kadının yapamayacağı pek az şey vardır. kızlar başka şeylerle ilgilendikleri için danteli bırakmışlardır. kendilerine tanınan kısıtlı imkanlara, hem iş hem de eğitim hayatlarında karşılaştıkları türlü engellere rağmen zirveye tırmanmışlardır. böyle de devam edeceklerdir. şayet bazı erkekler kadınları yine çevrimdışı kılmak istiyorsa, oldu gözlerimiz doldu.*
olayın aslı şudur: dünya üzerinde kadının yapamayacağı pek az şey vardır. kızlar başka şeylerle ilgilendikleri için danteli bırakmışlardır. kendilerine tanınan kısıtlı imkanlara, hem iş hem de eğitim hayatlarında karşılaştıkları türlü engellere rağmen zirveye tırmanmışlardır. böyle de devam edeceklerdir. şayet bazı erkekler kadınları yine çevrimdışı kılmak istiyorsa, oldu gözlerimiz doldu.*
boş vakitleri gidermek için internet, sözlük, erkeklerin daha çok kabul görmeye başlamasının sonucudur.
evvelden hamarat kız tabiri vardı. kızların melekeleri bu yönde idi ve rağbet görüyordu. artık iyi dans eden, sesi ve fiziği güzel kızlar var ve rağbet görüyorlar. ne var ki, kullanılmayan yetenekler zamanla kaybolur. neslin kızları bu kayboluşu sadece örgü noktasında yaşamıyorlar. erkekleri de. konu arz talep meselesidir. diğer taraftan satın almanın kolaylaşması ve yorucu olmaması insanları tembelliğe itiyor.
annelerinden ders çıkarmayan kızlardır..aslında çıkarmışlardır da iki ters bir düz kısmından ileri gidemediklrinden eylemden vazgeçmişlerdir..
dantelin gereksizliğini savunan kızlardır. e tabi her bayramda her temizlikte ütülemek zorunda kaldıkları için örmemeye başlamışlardır. he tasvip ediyor muyum? tabi ki hayır, yarın öbür gün evlendiğimde arabamın koltuklarının başına danteli nereden bulacağım ben? ya da sehpaların üstüne ne koyacak hanfendi? silkinin ve kendinize gelin kızlar, bırakın klavyeyi fareyi alın tığları elinize, evde kalırsınız mazallah....*
örecek başka şeyler bulduklarından olsa gerektir bu tip hatunların çoğalması. en bilindik örneği çoraptır.
üzücüdür. yaşlandığımızda torunlarımıza naftalin kokulu havlular, danteller bırakamamanın ezikliğini yaşamaktır. yapay mamüllere ölüm derken kendini yapay çeyizlerin içinde bulmak. kaçınılmaz değişim.
(bkz: üşengeçliğin duygularınızı esir alması)
(bkz: üşengeçliğin duygularınızı esir alması)
işler ciddiye binip, söz-nışan olunca birçoğunun eteklerinin tutusmasına neden olan durumdur. annesi bişeyler ör derken "ya ben dantel kullanmıcam, hem hazır şimdi her sey" diyen kız* gün gelir fellik fellik örnek arar.
(bkz: tüh tüh)
artık kızların bu gib işlerle uğraşacak vakitlerinin olmaması nedeniyle yapılamamaktadir. bir de benim gibi hiç hoşlanmayanları vardır. zaman kaybı olarak görülür.
turlerinin son örnegi olarak kazak örenlerinin de neslinin tukenmesi ile na mevcut olan ugrasi. ammmavelakin rivayete göre yeraltindan dantel ören bir gürüh varmis.
(bkz: zincirimi çektim bekliyorum)
güncel Önemli Başlıklar