bugün

mutluluk sebebidir.
güncel konuların konuşulduğu ortamlarda, mal gibi kalmaktır.
sürekli değişen bir şeyle pek de ilgilenmemek.

çoğu zaman mutluluğun altın anahtarıdır.
çok hızlı yön değiştirdiğinden dolayı başı dönmüş yurdum insanının çoğunluğunun yaptığı eylem.
(bkz: ignorance is bliss)
insanın yaşadığı dünyaya ve çevresine duyarsız olması demektir. ve bu duyarsızlık onu bir takım farkındalıklardan ve gerçekliklerden soyutlayarak kendi dünyası içinde hapsolmuş bir şekilde bakış açısını basitleştirmek suretiyle dar kalıplar içerisinde yaşantısını da sıradanlaştırmasına mahal verir. insan bir nevze de olsa en azından kendisini ilgilendiren gündemdeki gelişmeleri takip etmeli ve yorumlayabilmelidir..
etrafında ne olup bittiğini bilmeyen, siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel,... hiçbir alanda gündemde ne var diye sormayan, sorulduğunda da ne biliyim ben diyen insan türüdür gündemi takip etmeyen insan.

"günü gününe takip etmesen de ne olduğunu, etrafında neler döndüğünü birazcık bil yahu.nedir bu gamsız, duyarsız tavırlar?" diyorum kendilerine.

notnotnot=herşeyin farkında olup da huzuru için bilmiyormuş gibi yapanları saymıyorum onlar kafalarını dinliyorlar zaten.
gündem denilen şey de kişilerin eğilimlerine göre değiştiği için başlıklara ayırılması gereken durum.

bunun ekonomik gündemi var, siyasi gündemi var, spor gündemi var, magazin gündemi var.. var da var işte.

ha genel gündemse mesele dediğim gibi illaki herkesin kendine göre takip ettiği bişicikleri vardır ama etmiyosa da aman iyi ediyodur kafası rahat işine baksın insanıdır.
haber muhabirleri sizinle röportaj yapmak istediğinde pek yanaşmayacağınız bir durum. son zamanlarda yaşanılan örnekleri çoktur. ladinin öldüğünü bilmeyen üniversite öğrencisine "ladin ülkemize gelip cumhurbaşkanıyla görüşme yapmak istiyor siz ne düşünüyorsunuz" diye sorulduğunda dışardan izlemesi gayet eğlenceli bir durumdur.
her haber bülteninde siyasi liderlerin abuk subuk laf dalaşlarını dinlemekten bin kat daha iyi olan hadise.
önemli işlerin gündem oluşturmadan halledildiğin farkında olmak, bir sebep olabilir.
magara adami gibi yeme, icme, sıcmayla mükellef insan davranisidir.
insanı ümitsiz ve isyan dolu cümleler kurmaktan uzak tutar. enerjinin minimum seviyeye düşmesinden, yaşama sevincinin yerlere inmesinden korur. ama bu demek değil ki ''bana dokunmaya yılan bin yaşasın''. bu demek değil. kimse gündemi takip ettiğimiz için kurtulmayacak. ''bak senin kardeşlerin ne haldeler bir de sana bak'' gibi düşünceler getirir insana şeytan, dürter resmen insanı bakması için. takip etmemeye çalışmak zil takıp oynamak demek değil. onların dertleriyle dertlenmek, dua etmek demek. yanlı basına taraftar olmamak, kanmamak demek. müslüman olumsuzluğa itecek her türlü şeyden uzak tutmalı kendini. psikolojik savaşa yenilmemeli.

''idrak-i maali bu küçük akla gerekmez.Zira bu terazi o kadar sikleti çekmez. ''

işine bakmalı bir müslüman. ayağına dolanan çer çöple uğraşıp kaybetmemeli. enerjisini boşa kürek çekmeyle bitirmemeli. sabrını savurmamalı. o sabır ona her an lazım. savurmamalı ki asıl sabretmesi gereken yerlerde isyan etmesin.

''Evet bu zamanda siyaset, kalbleri ifsad eder ve asabî ruhları azab içinde bırakır. Selâmet-i kalb ve istirahat-ı ruh isteyen adam, siyaseti bırakmalı.''

''Siyasetle meşgul olan, ehemmiyetli hizmetlerinden geri kalır. Hem de siyaset boğuşmalarına kapılanlar, selâmet-i kalbini kaybeder.''

''Sakın cereyanlara kapılmayınız, siyasete girmeyiniz, asayişe dokunmayınız!"

görevimiz iman hakikatleriyle bağlanmak hayata.

''Hem Kur'an bizi siyasetten şiddetle men'etmiş...''
kınadığım insanların yaptıkları eylemdir.
türkiyede mutlu olmak için yapılması gereken en önemli 3 şeyden biri.
nesini takip edeceğiz ki, ırkçılık ve onun uzantısı olan gündem var. ışid onu yaptı, kürtler bunu yaptı. böyle gündem sıkıcı oluyor. yani kim ne yaparsa yapsın diyesi geliyor en sonunda insanın.
özellikle acı olayların tat vermeyen ,hayatın gerçekleriyle bir nevi yüz yüze gelmemek için yapılan kaçıştır.
gündem beni takip etsin.
gündemin çok değiştiği ülkelerde büyük enformasyonlar olmadığı zaman görülen durumlardan bir tanesidir.
nitekim kamuoyunu hissizleştiren medyanın bunu bilip kullanması ayrı bir konu.
(bkz: gatekeeper)
Cokta gerekli oldugunu düşünmüyorum. Sürekli ayni gereksiz tatavalar oluyor. Zaman kaybidir bunlarla ilgilenmek.
imkansız
Tabi herkesin gündemi farklı da olsa ordan burdan duyuyoruz okuyoruz
Aman be .
pek yapmıyorum. bazen rahat ediyorum ama.
Bazen mutlu olmanıza sebep olur.
Bıraktım son 3 yıldır.

Youtube trendlerim papua yeni gine"ninkiler açık
Google da burkina faso.

Not: mutluyum.
Depresyona girmemek veya intihar etmemek için yapılan iştir. Sabah uyanıyorsun mis gibi hava, işin gücün yerinde, sağlıklı huzurlu mutlu bir evin yuvan var. Maaşın diyelim ki 4 bin tl. Açtığın ilk kanalda gazetede doların 50 kuruş arttığını senin bin dolarlık maaşın bi gecede piç olduğunu ülkenin her an savaş tehdidi altında veya mülteci istilasına uğramak üzere olduğunu görüyorsun. Mahallen olmuş suriye gettosu, sen fakirleşirlen birileri roket hızıyla zenginleşmiş orta gelir düzeyinden dibe gidiyorsun bi de asgari ücretli denyo çıkıp ben halimden mutluyum diyor, eh sonra insanın kendini sikesi geliyor. Çünkü bütün bunların yaşandığı bi anda en mantıklı iş bu olsa gerek. Resmen girinin sonunu getiremedim.