bugün

okumaktan, yazmaktan, çalışmaktan ve araştırma yapmaktan gözleri ileri derecede bozulmuş olan ama bu dezavantajına karşın kimsenin karşısına çıkamayacağı kadar yüksek iq'lu olan bir bireyin kendisine sataşmaya çalışacak herhangi bir gereksize verebileceği ayar cümlesidir.

bu ayarı alan gereksiz ne yapar peki? mosmor olur, yürür gider kendi işine tabi, ne yapacak...**
kıroyum ama para bende kalıbını değiştirerek ayar verebilecek zekaya sahip olmak için gözleri 7 derece miyop yapan malın ayar sözüdür efendim.
adı üstünde maldır. o kadar miyop yapmışsın bizim anlayamayacağımız karmaşıklıkta boktan bir cümle kurda bizim gerizekalı olduğumuza senin zeki olduğuna inandır bizi.
(bkz: cemil meriç)
"ben bir gözlük takar mevzuyu çözerim ama senin kurtuluşun yok güzelim" diye de devam edebilir bu ayar cümlesi.*
Siktiri çekeceğim ayar cümlesidir.
Ulan 1 derece yalnızca bir derece bozuk. yaşadığım zorluğun haddi hesabı yok.
Teselli cümlesi.
Hayatı banyo kapısının camı gibi görmektir. Ekle bir miyop daha.
Derece değil numara. Derece astigmatlı camın dönme açısı.
Bazen düşünüyorum taş devrinde falan yaşasaymışım ne olacaktı? Amk bu bozuk gözlerle kaplanı amcam zanneder selam verirdim, kaplan da beni yerdi. Yere batsın böyle doğal Seçilim!
Kırma kusurları kuvvetle muhtemel ilk çağda falan yoktu. Sonradan ortaya çıkan genetik bir arıza.