bugün

çaldıgınız ilk sey nothing else metters in giriş kısmı olmasın. azıcık yaratıcı olun baska seyler bulun, üretin.niyetiniz ciddiyse düzenli olarak her gün calısın, çok dinleyin,sevmediğiniz tarzları bile dinleyin her sarkıdan bisey kapın.
notaları iyi öğrenin.
sırf kızları etkilemek için öğreniyorsanız gitarı bırakmakla kalmayın, elinize geçen ilk jiletle kesin bileğinizi. eğer adam gibi sanat için öğreniyorsanız azim ve kararlılıkla devam edin.
samimi tavsiyeler;

kurallara uyun. ilk egzersizler en önemlileri, buna güvenin. sağ elinizin vuruş tekniklerini doğru öğrenin. yanlışı düzeltmek, doğruya alışmaktan daha beter. (p parmağı ile solo atılmaz, arpej tek parmakla çalınmaz, penada aşağı-yukarı vuruş) gibi..

şarkı öğrenmeyin, çalmayı öğrenin. 5 akor öğrenip gitar çalıyorum diye gezmeyin.
yapamıyorum demeyin, üzerine gidin. bare basmanız gerekiyor, çok mu zor geliyor, uğraşın. biraz daha, biraz daha.
muhakkak nota öğrenin. akorları bile am (a-me) diye değil, la minör diye adam akıllı okuyun. nota okuyun, tab yeterli olmayacaktır.

illede klasik gitarla başlamanıza gerek yok ancak klasikle başlamanızın büyük faydaları olacağı da bir gerçek. eş zamanlı olarak gitar çalmaya başladığım bir arkadaşım var. şu an arpeji elle atabiliyorum klasik gitar çaldığım için ve akustik ya da elektro dahi çalsam arpeje bas sesler ekleyebiliyorum. bunu hemen penaya alışan birinden bekleyemezsiniz.

hem klasik klavyesinden akustik/elektro klavyesine geçerseniz, kolaylığı da hissedersiniz.

bol şans.
Klasikten başlamayın. Rock müzik seviyorsanız. Bare basamiyorum diye aglamayin, günü gelince cok kolay gelecek.
ateş gördüğünüz yerde akdeniz akşamlarını söylemeye başlayamayın o gitarı ağzınıza sokmayayım durduk yerde.
bırakın gitar çalan çok orga klavyeye yönelin avcı düğün salonunda işiniz hazır!
Gamları iyi öğrenin. Solo çalmak yetenek değil gitarist için gerekli olandır. Nota herşeyiniz olsun bastığınız sesleri bilin. Bass gitar diğerlerinden ayrıdır. Müziğin olmazsa olmazıdır. Bass çalmak ayrı keyiftir.
seslerin üst üste binmemesine özen gösterin.
Başlama.
Kafasını s*kme milletin, zaten her yer gitarist.
yapmayın.
müziğe gitara aşık değilseniz başlamayın. herkes gitar çalacak böyle kız götürecek diye bir şey yok.
allahınızı severseniz ilk çaldığınız şarkılar; beni yak akdeniz akşamları gibi şarkılar olmasın.
hiçbir kız da gitar çalanları seksi falan bulmaz.
gitar teknik isidir. notalari parmak egzersizlerini atlamayin programli ve gunluk calisin 1sene sonra kivama gelmis olursunuz. taba hic bulasmayin bi godfather calarsiniz hepsini calabileceginizi dusunursunuz ama olmaz. en onemli olaylardan biri ritimdir egzersizlerinizde iki basim arasindaki sure esit olsun sakin calin parmakla calin p i m a ya dikkat edin yanlis parmakla yanlis tele vurmaya alismayin. klasik gitarla klasik muzik calinir tabularinizi yikin gayet keyiflidir. klasik muzik dinlemek caldigini hayal ettiginde, o orkestrada kendini hayal ettiginde etkiler insani.
Bırakın.
akdeniz akşamları şarkısının notalarını sakın öğrenmeyin bile bi farkınız olsun diğer gitarcılara karşı.
hocanıza gevşek gevşek "hocam yaaaa bu nothing else matters"ı kaç ayda çalabilirim" ya da " yaa hocam artık çalmaya geçelim, etütler baydı yeaa" demeyin. bir de, derse manitanızla gitmeyin. ne o öyle vıcık vıcık ciddi olun lan.
- kesinlikle nota öğrenin.
- eğer kafanızda "zor mu yeaa" gibi şeyler varsa hemen onu atın yoksa zor olduğuna inandırırsanız kendinizi çalamazsınız.
- şarkıları iyi dinleyin, gitarlara odaklanın, gitar cover videoları izleyin.
- sık sık parmak açma egzersizleri yapın.
- karı kız tavlamak için başlıyorsanız başlamayın ulan!
- bi de elinize gitarı alır almaz sosyal medyaya gitarlı fotoğraf atmayın, kaç senelik gitaristim bi tane fotoğrafım yok öyle.
mutlaka gamlari çok etkili kullananan bir kaç gitaristi örnek alın. (malmsteen, jeff loomis, randy rhoads, petrucci gibi). şarkı çalışmaktan fazla teknik çalışın ve bir müzik tarzının gitaristi olun. grupla çalışma yapın. nota öğrenmek yerine de kulağınızı geliştirin.
önce öğrenip sonra fotoğraf çekin.
başlamayın. bağlamaya başlayın ilerde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Metal dinleyipte single manyetikli gitar almayın. Bırakmanız almanızdan kısa sürer böyle bi harekette.
Yeter çalmayın artık şunu. Memlekette enstrüman çalan kişilerin yarısından fazlası bu zıkkımı çalıyor. Başka şeylere yönelin.
Sıkıldığınızda sevdiğiniz örnek aldığınız gitaristleri düşünün. Onlar da gitara başladıklarında sizden zerre kadar farkları yoktu, biz de akor basamadık, geçişlerde takıldık, parmaklarımız acıdı ama çalışınca devam edince oluyor bir şeyler. Yani pes etmeyin.
* başta yanlıs öğrendiğiniz şeyleri sonradan düzeltmek öğrenmekten zor oluyor dikkat edin.
* gitarın sapını 2 parmağınızın arasında tutun taşıyın bare basmak için parmak kaslarınızı güçlendirir.
* akorlarla iyice haşır neşir olduktan sonra sevdiğiniz şarkıları çalmayı öğrenin çalabilmenin verdiği hazzı yaşayacaksınız. Bu kadar.
Sabirci olun oyle hemen gitar virtúözû olamazsiniz.