bugün

bazı dönemlerde bilir kişiler tarafından(!) universiteye girecek öğrencileri yönlendirmek amaçlı söz edilen meslek gruplarıdır.bu şekilde öğrencinin ileride aranan eleman ve bol para kazanan biri olacağı söylenir beyinlere kazınır.dönem dönem bu meslek gruplarının adları değişir değişen teknolojiyle birlikte.hüsranla sonuçlanabilir de bu tercihler.o yüzdendir ki en iyisi sevdiğin mesleği seç onu yapmaya çalış.en güzeli budur sahsım adına.tabi sevebileceğin bir mesleği seçme hakkın varsa.
(bkz: işletme)
(bkz: anketörluk)
gazetelerde (bkz: nalbantlık) ve (bkz: seyislik) olarak yazılıp çizilen mesleklerdir.
adı sanı duyulmamıs bir bölüme giden öğrencilerin tamamı için kendi bölümleridir.

-ahmet sen ne okuyosun?
+benmalımoloji
-o ne olm
+olm simdi bilinmiyo ama geleceğin mesleği.

bu kadar sacma bir ifade duymadım. geleceğin mesleğiyse bırak gelecektekiler okusun arkadasım. gelecekten kastın ne hem 100 yıl mı? 50 yıl mı? 100 yılsa bırak 96 sene sonra okusun adamlar onu. samimiyetsiz herif. bir yere giremedim demiyorda geleceğin mesleği diyor.
dilencilik. günümüzde bile bizden çok para kazanıyorlar. adamların altında son model cipler, bankalarda yüklüce para.
klima satıcılık yada vantilatörcülük (yok tabi eski meslekler).
Bunu çoğunlukla üni'yi yeni kazanan öğrenciler söyler, bölümleri ne olursa olsun.

-Mahmut abi, hayvan boku inceleme ve araştırma bölümünü kazanmışım.
-Aferin Hayri, güzel bir bölüme benziyor.
-Abi geleceğin mesleği. mezun olur olmaz, en az 10 bin ytl maaş.
-içeriği nedir bu bölümün Hayri ?
-Abi geleceğin mesleği.
-Anladım ama ne iş yapacaksın bu bölümden mezun olunca ?
-Abi geleceğin mesleği.
-Anlamıyorsun galiba içeriğini soruyorum Hayricim..
-Abi geleceğin mesleği.
-Ya tamam bi siktir git. bunalıma soktun beni iki dakika da...
haberleşme sektörü.
geçenlerde atv ana haber bülteninde belirtildiğine göre eğitim, otomotiv, iletişim alanlarında faaliyet gösteren meslekler.
kesinlikle sıralı oto gaz sistemleridir. bütün tv programlarını onlar sunuyor.
edit: daha çok şimdinin mesleği olsa da gelecekte de iş yapar.
(bkz: nex nexstarcılık)
(bkz: mekatronik mühendisliği)
(bkz: aktüerya)
(bkz: uzay dolmuşculuğu)
okumuş adam bolluğu olacağından , kesinlikle kalifiye elemanlıktır.
(bkz: overlokçu)

aç gazeteyi bak iş ilanlarına ne çok overlokçu ihtiyacımız var.
din istismarcılığıdır. yavaş yavaş emin adımlarla bu yolda ilerlemekte olup üfürükçülük, büyücülük ve buna benzer mesleklerin, insanlardaki aptallaşmayla doğru orantılı olarak artış göstermesi sonucu din adı altında evrimin terse dönmesi olayıdır.
"işsizlik" kesinlikle günümüz şartları için geleceğin mesleğidir.

bkz avrupadaki işsizlik maaşları..
tercih dönemlerinde sıkca duyulan söz. iyi de kardeşim bu gelecek ne zaman gelecek ondan haber versene sen.
"geleceğin mesleği" şeklinde değerlendirmek değil belki ama enerji alanında diyebilirim.
ne zaman gelecek bilmiyorum ama psikologluk olabilir. malum ülkeyi satanlara oy verenlerin sayısı oldukça yüksek olan bir ülkede psikolojik tedaviden daha önemli ne olabilir ki?
ALES, ÖSS, SBS, YGSsorularının hırsızlığını yapmak.
aktüerya.
benim fikrim değil belki ama sıkça duyduğum bi cümledir bu.
veterinerlik. çok hayvan var çok.
takı tasarımı.