bugün

popstardan çıkma şarkıcı.
bu aralar sıkça köşküm gazinosunda sahne almaktadır. anlayacağınız popstar olmak isterken gazinostar olmuş kişi
* aşk-ı memnu romanında okuyucu kendine gıcık kaptıran, yaşlandığını bir türlü kabul edemeyip, kızlarıyla aşık atan, hatta kızlarını kıskanan,biraz aşifte, eli işte gözü oynaşta anne karakteridir.
giresun new jasmin hotel'de sahne alan eski popstar yarışmacısı.
şahsım tarafından izi kaybedildi. popstar, fizciler falan gibi şeyler hatırlıyor şahsım en son..
ruhsar adlı dizideki mazharın kız kardeşi olan şahsiyet.
çok güzel bir isimdir. hem de çok...
uçmaktır bir anlamı, bir anlamı da cennet...
Eski bir iranlı yazardır.Alper Tunga hakkında eserler yayınlamıştır.Alp Er Tungaya Elfesiyab da demiştir.
gaziantep'de nisbeten daha sık kullanılan kız ismi.

ama 'firdös' şelinde telaffuz ediyorlar. çok saçma. güzelim ismi ne hale getiriyorlar...
manası cennette 6. kat olan ve duyulduğunda erkeklere iç çektiren havalı bir bayan ismidir.
türkiye'de en çok kullanılan isimler sıralamasında 762. sıradaki isimdir. yani çok güzel olmasının yanında az olması onu daha da güzel yapar.
cennetin en üst tabakasıdır. derler ki: cenneti görüp ona ulaşamamak cehennem azabı gibidir.
bir zamanlar erzurum'da olandır.
biraz uçup sonra yere konmaktır. Ayaklar er yada geç yere basacak, her rüya gibi bu rüya da son bulacaktır. 'keşke yüreğimi çıkarıp gösterebilseydim' diye yazarak sterilizasyon poşetlerinin üzerine ve o saplanmış tirnefi çekip almaktır üstüne dolanmış pür-pak duygularla birlikte.

cerrahide olmak vardı şimdi. ruhum hicran dolu... Ezilirsin, bilirsin hakettin bunu.
dünyanın en çakal karakteridir. demedi deme ibrahim bu kadın ednan' ı donuna kadar alır sonrada beyaz saçlı adama kaçar.
naif bir cennet bahçesi beklerken küçük, kuru toprak parçası bulmaktır. Soğuğunda erzurum'un, uzaklığında malatya'nın, imkansızlığında antep'in bir tılsım bulmaktır. Toprağı sevmek, toprağı özlemektir. Kurutmak ruhun güllerini o kupkuru toprakta... O ruh ki aşkla yükselmiş.

Firdevs... Hayatın büyük illüzyonu.
ona yürürken ateşe basmayı öğrenmektir. Her şeyin yalan olduğu dünyanın en büyük yalanıdır. sevgi yalansa en büyük yalan olmalı çünkü daha gerçek bir şey bilmedim ben.
neden sorusudur. Oysa onda kanadını yakan bendim. Doğru diye yalanlara bıraktı kendini. yalan firdevs yalan! Herkes yalan, bildiklerin, düşündüklerin yalan! Göreceksin ama neye yarayacak? hepimiz bitmiş olacağız çoktan.
mantığınla yaşayacaksın, mantığınla öleceksin. sonra göz görmese gönül görürmüş hiç bilmeyeceksin. güvenmeyeceksin hiç bir şeye ve hiç kimseye, koca ömrü iyiliğe teslimiyetsiz geçireceksin. teslimiyet körlük mü? bağlanmayacakmışsın hiç bir şeye körü körüne! o zaman dinle: ben bağlandım mükafatına inanıp, azabından sakınıp rabbime,
sonra bir nefes aşka 'körü körüne'. öyle diyorsun ya: körü körüne'.
asıl körlük manayı görmemekte. farketmemekte ruhundaki koca gediği!

sen şimdi git ne olur git. bir daha hiçbir şey olarak dönme! ben yapamam sen yap. çünkü ben kendi ellerimle yaralanmaya alışmadım, ama senden gelen acıya sonuna kadar açık kapım.
hayatın anlamsız olduğunu düşünendir.

Neden anlamsız neden? en kıymetli cevher ellerinde. Ellerinde yüreğim, ruhum, ellerinde sevgim. Bir ömür yoluna kurban ellerinde Daha ne istersin? Ölmekten bahsetme öldürme beni.
bu firdevse son yazışım. O modern dünyanın yanılgısına bağlandı ve küçücük şeyler için değiştirdi hudutsuz değerleri.

Firdevs

seherle ilk soluk güne
bir veda düne
merhaba yeni hayallere
bu gönül onca umut arasında
nasıl dayanacak haber-i firkat-i güle
ayrılığı haber etse saba
daha henüz varmışken sabaha
Ya sürur gelmezse
bir mehveşe müptela olmuş gönlüme
yalnız bir mihman ise vuslat hayali.

Bir cennet sabahı istedim
Bağladım ruhumu o gül kokusuna
Ne zormuş bilmedim firdevsi sevmek
irkilmek her gül rengi gördüğünde

saçlarına dokun ellerinle,
O duygu için ölürdüm.
1) cennetin bir adı, ya da cennetin bir katının adı. kur'an'da geçer, örneğin (bkz: müminun suresi).
2) türkiye'de kullanılan bir bayan adı.
cennetteki altıncı bahçenin adı.
Dünyada önce cenneti sonra cehennemi yaşatan insandır.