bugün
- yazarların romantiklik seviyesi9
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- victor osimhen19
- eskiamaeksikbiri21
- özlem zengin20
- reis deyince akla ilk gelen15
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke13
- larisalisa öldü mü9
- b12 takviyesi10
- gecenin şarkısı9
- yazarların en çok sevdiği aylar29
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey29
- ölsem helvamı hangi yazar yapar21
- gece yatarken kurulan hayaller11
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- bazlama açmayı bilmeyen kız8
- sigara içen insan aptaldır32
- üşüyorum sözlük sarılabilir misiniz8
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- kanka olmak istediğiniz yazarlar20
- şalgam suyu10
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları20
- sokakta görülen kediye naber lan demek17
- larisalisa22
- sözlük erkeklerinin bu günkü kombini15
- peter parker'ın mutsuz olması11
- istifa etme nedenleriniz16
- bamya seven erkek25
- hz ömer'in nil nehrine racon kesmesi12
- konusu belirsiz kavga8
- belediye konserleri yasaklansın16
- iki nişan atmış a101 kasiyeri 35 yaşında mizgin16
- müslüman diye hamas'ı savunmak18
- skoda9
- manyak olmaya karar verdim10
- sözlük çirkinlerinin fotoğrafları12
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir19
- işten çıkmaya 1 5 saat kalması8
- erkek olana kadar çocuk yapmak13
- bu tiple kaç sözlük hatununu yatağa atarım11
- nerede o eski yazarlar19
- boyu 1 47 olup gazabımdan kork yazmak11
- anın görüntüsü9
- 10 milyon dolar verseler dinini değiştirir misin12
- hatuna artistlik için öküz gibi içip kusmak10
- realite manipülasyonu13
- mel mel vs eylulsabahi36
popstardan çıkma şarkıcı.
bu aralar sıkça köşküm gazinosunda sahne almaktadır. anlayacağınız popstar olmak isterken gazinostar olmuş kişi
* aşk-ı memnu romanında okuyucu kendine gıcık kaptıran, yaşlandığını bir türlü kabul edemeyip, kızlarıyla aşık atan, hatta kızlarını kıskanan,biraz aşifte, eli işte gözü oynaşta anne karakteridir.
giresun new jasmin hotel'de sahne alan eski popstar yarışmacısı.
şahsım tarafından izi kaybedildi. popstar, fizciler falan gibi şeyler hatırlıyor şahsım en son..
ruhsar adlı dizideki mazharın kız kardeşi olan şahsiyet.
çok güzel bir isimdir. hem de çok...
uçmaktır bir anlamı, bir anlamı da cennet...
Eski bir iranlı yazardır.Alper Tunga hakkında eserler yayınlamıştır.Alp Er Tungaya Elfesiyab da demiştir.
gaziantep'de nisbeten daha sık kullanılan kız ismi.
ama 'firdös' şelinde telaffuz ediyorlar. çok saçma. güzelim ismi ne hale getiriyorlar...
ama 'firdös' şelinde telaffuz ediyorlar. çok saçma. güzelim ismi ne hale getiriyorlar...
manası cennette 6. kat olan ve duyulduğunda erkeklere iç çektiren havalı bir bayan ismidir.
türkiye'de en çok kullanılan isimler sıralamasında 762. sıradaki isimdir. yani çok güzel olmasının yanında az olması onu daha da güzel yapar.
cennetin en üst tabakasıdır. derler ki: cenneti görüp ona ulaşamamak cehennem azabı gibidir.
bir zamanlar erzurum'da olandır.
biraz uçup sonra yere konmaktır. Ayaklar er yada geç yere basacak, her rüya gibi bu rüya da son bulacaktır. 'keşke yüreğimi çıkarıp gösterebilseydim' diye yazarak sterilizasyon poşetlerinin üzerine ve o saplanmış tirnefi çekip almaktır üstüne dolanmış pür-pak duygularla birlikte.
cerrahide olmak vardı şimdi. ruhum hicran dolu... Ezilirsin, bilirsin hakettin bunu.
cerrahide olmak vardı şimdi. ruhum hicran dolu... Ezilirsin, bilirsin hakettin bunu.
dünyanın en çakal karakteridir. demedi deme ibrahim bu kadın ednan' ı donuna kadar alır sonrada beyaz saçlı adama kaçar.
naif bir cennet bahçesi beklerken küçük, kuru toprak parçası bulmaktır. Soğuğunda erzurum'un, uzaklığında malatya'nın, imkansızlığında antep'in bir tılsım bulmaktır. Toprağı sevmek, toprağı özlemektir. Kurutmak ruhun güllerini o kupkuru toprakta... O ruh ki aşkla yükselmiş.
Firdevs... Hayatın büyük illüzyonu.
Firdevs... Hayatın büyük illüzyonu.
ona yürürken ateşe basmayı öğrenmektir. Her şeyin yalan olduğu dünyanın en büyük yalanıdır. sevgi yalansa en büyük yalan olmalı çünkü daha gerçek bir şey bilmedim ben.
neden sorusudur. Oysa onda kanadını yakan bendim. Doğru diye yalanlara bıraktı kendini. yalan firdevs yalan! Herkes yalan, bildiklerin, düşündüklerin yalan! Göreceksin ama neye yarayacak? hepimiz bitmiş olacağız çoktan.
mantığınla yaşayacaksın, mantığınla öleceksin. sonra göz görmese gönül görürmüş hiç bilmeyeceksin. güvenmeyeceksin hiç bir şeye ve hiç kimseye, koca ömrü iyiliğe teslimiyetsiz geçireceksin. teslimiyet körlük mü? bağlanmayacakmışsın hiç bir şeye körü körüne! o zaman dinle: ben bağlandım mükafatına inanıp, azabından sakınıp rabbime,
sonra bir nefes aşka 'körü körüne'. öyle diyorsun ya: körü körüne'.
asıl körlük manayı görmemekte. farketmemekte ruhundaki koca gediği!
sen şimdi git ne olur git. bir daha hiçbir şey olarak dönme! ben yapamam sen yap. çünkü ben kendi ellerimle yaralanmaya alışmadım, ama senden gelen acıya sonuna kadar açık kapım.
sonra bir nefes aşka 'körü körüne'. öyle diyorsun ya: körü körüne'.
asıl körlük manayı görmemekte. farketmemekte ruhundaki koca gediği!
sen şimdi git ne olur git. bir daha hiçbir şey olarak dönme! ben yapamam sen yap. çünkü ben kendi ellerimle yaralanmaya alışmadım, ama senden gelen acıya sonuna kadar açık kapım.
hayatın anlamsız olduğunu düşünendir.
Neden anlamsız neden? en kıymetli cevher ellerinde. Ellerinde yüreğim, ruhum, ellerinde sevgim. Bir ömür yoluna kurban ellerinde Daha ne istersin? Ölmekten bahsetme öldürme beni.
Neden anlamsız neden? en kıymetli cevher ellerinde. Ellerinde yüreğim, ruhum, ellerinde sevgim. Bir ömür yoluna kurban ellerinde Daha ne istersin? Ölmekten bahsetme öldürme beni.
bu firdevse son yazışım. O modern dünyanın yanılgısına bağlandı ve küçücük şeyler için değiştirdi hudutsuz değerleri.
Firdevs
seherle ilk soluk güne
bir veda düne
merhaba yeni hayallere
bu gönül onca umut arasında
nasıl dayanacak haber-i firkat-i güle
ayrılığı haber etse saba
daha henüz varmışken sabaha
Ya sürur gelmezse
bir mehveşe müptela olmuş gönlüme
yalnız bir mihman ise vuslat hayali.
Bir cennet sabahı istedim
Bağladım ruhumu o gül kokusuna
Ne zormuş bilmedim firdevsi sevmek
irkilmek her gül rengi gördüğünde
saçlarına dokun ellerinle,
O duygu için ölürdüm.
Firdevs
seherle ilk soluk güne
bir veda düne
merhaba yeni hayallere
bu gönül onca umut arasında
nasıl dayanacak haber-i firkat-i güle
ayrılığı haber etse saba
daha henüz varmışken sabaha
Ya sürur gelmezse
bir mehveşe müptela olmuş gönlüme
yalnız bir mihman ise vuslat hayali.
Bir cennet sabahı istedim
Bağladım ruhumu o gül kokusuna
Ne zormuş bilmedim firdevsi sevmek
irkilmek her gül rengi gördüğünde
saçlarına dokun ellerinle,
O duygu için ölürdüm.
1) cennetin bir adı, ya da cennetin bir katının adı. kur'an'da geçer, örneğin (bkz: müminun suresi).
2) türkiye'de kullanılan bir bayan adı.
2) türkiye'de kullanılan bir bayan adı.
cennetteki altıncı bahçenin adı.
Dünyada önce cenneti sonra cehennemi yaşatan insandır.
güncel Önemli Başlıklar