bugün

uykusuz geçicek gecelere delalettir. (bkz: lanetli hafta)
http://galeri.uludagsozluk.com/g/final-haftas%C4%B1/
şemsiye.
(bkz: sıçtın mavisi)
2 haftayı kapsayan, stresi 2 hafta önceden başlayan oldukça sıkıntılı geçen sınav dönemidir.
2hafta boyunca eziyet,stres,sınav heycanı dersten kalmama çabaları bizi bekliyor. bi an önce tatil gelmeli
gelsin nescafeler gitsin uykular. inanmıyorum lan ben gerçi, uyku kaçırdığına. öyle saatlerce ağzım boş kalmasın diye içiyorum işte. * ama adettendir tedarikli olmak lazım.
bir günde 3 alan dersimin sınavının olduğu mübarek haftadır. * * * *
herkesin sınavları bitmiş ve kiminin üzgün, kiminin mutlu, kimininse boşvermişim dünyaya modelinde eve döneceği ama benim hala başlamasını ve acilen bitmesini istediğim ruh sağlığımı bozan harukulade(!) hafta...
içinde bulunduğum haftadır. ne kadar çok ders o kadar cok basarıymış, onu anladım. kendı donemlerımin aldığı ders sayısının tam iki katı fazla ders alıyor olmama rağmen sonuçlar iyi. demek ki sıkışınca daha güzel sonuçlar alınıyormuş. mezuniyet öncesi okulumun hediyeleri işte.. kafam rahat olsun, huzurlu olayım da dersin sayısı hiç önemli değil arkadaş. adamı yıldıran huzursuzluk. Allah herkese barındığı yerde huzur nasip etsin. ammmiinnn...
(bkz: sıçtın mavisi)

her final döneminde gördüğüm renktir daha ziyade sabahtan hiç birşey yapmayıp
gece çalışmaya başlayınca 2 saat sonra görülür bu güzide renk.
Her 3 öğrenciden 3ünün içinde bulunduğu haftadır. Ve bu 3 öğrenciden 2.99999 u ne b.k yceni bilmemekle birlikte geriye kalan 0.00001lik (nasıl bir haftanın içinde bulunduğunun farkında olan )öğrenci , işte onu çok kıskanıyorum.
içmeden kafanın fazla ders çalışmaktan dolayı güzel olması durumudur. bir süre sonra öğrencinin kendi kendine "yok o öyle değildi yahu" diye konuşmasıyla karakterizedir.
başlamasıyla öğrenciler standart planlarını yapmıştır.
bizzat tanık oldum.
http://galeri.uludagsozlu...B1s%C4%B1n%C4%B1z-212016/
bir haftalık çalışma haftasında, bir hafta boyunca ayaktan çıkarılmayan 4 kat çoraptır final haftası.
yoran haftadır. çocuğu koymam lazım. *
bir önceki turu (vize) geçmeden finale kalınan tek hafta.
ısrarla mayıştığınız günlere denk gelir. *
dışarı çağırdıklarında sırf vicdan yaptığınız için dışarı çıkmadığınız günlerdir oysa ki evde de ders çalışmıyorsunuzdur.
haftaya başlayacak olan zorlu süreç.mücadeleye hazırlıksız yaklandık ama olsun.
Tatilde hep sonra çalışırım denilip, final haftası geldiğinde tüm öğrenci arkadaşlarımın sıçtım mavisine bakarak geçirdiği haftadır.
yine gelip çatmıştır lanet olası.
nestle 3 ü bir arada sponsorluğunda geçen hafta.
final haftası, kişide gereksiz bi stres, baş dönmeleri, uykusuzluk gibi yan etkilerinin gözüktüğü haftadır. hatta kimlerinde sivilceler çıkmaya başlar reçetesi olsa bi an önce atlatılması gereken hafta yazardı.
okula yakin marketlerdeki nescafe ve sigara satisinda tavan yaptiran, zamaninda not tutan arkadaslarla dalga gecilirken notlara muhtac kalip gunun yarisini fotokopicide gecirmek zorunda kalan, kalirsam yaz okuluna kim gelecek , evdekilere ne dicem diye biyerleri tutusan universite ogrencilerinin kabuslu 2 haftasidir.
başından geçen vizeler, ardından girdiğin quizler, verilen ödev ve projelerden sonra, çalışılıp hazırlanılması gereken yeni sınavların meydana çıktığı, öğrenciye bir kabusu yaşatan haftadır. çalışma eylemini bu haftaya bırakan öğrenciler (çoğunlukta olabilirler), sıçtın mavisini bu hafta boyunca yakından tanırlar. aynı zamanda kahve, sigara tüketimi ve uykusuz kalmak gibi konularda rekor denemeleri yaparlar. bazı kişiler, final haftası süresince, facebook ve twitter gibi sosyal medya ortamlarında, bir sonraki sınavının ne olduğunu falan paylaşma gereği duyarlar. ayrıca rekor denemelerinin gidişatını da yine bu ortamlardan duyururlar sebepsiz yere. hiçbir öğrencinin çalışma isteğini içinde barındırmadığı haftadır. yumurtanın göte dayanması durumunda gerçekleştirilen sabahlara kadar çalışma eyleminden sonra, kişiler, iyi not alabilmek için son gece yırtındığı sınavına uyuyakaldığından ötürü gidemeyebilir veyahut hiçbir soruyu göremeyecek gözleriyle girdiği sınavda uyuyakalabilir. dediğim gibi insana bir kabusu yaşatan bu hafta, bozulmuş bir psikolojiye, boşvermişliğe, uykusuzluğa, açlığa yahut aşırı tokluğa, can sıkıntısına ve buna benzer birçok duygu durumuna sebebiyet verebilir. fakat bu hafta sonlandığında, kişi kendisini bir kuş kadar hafif ve özgür, tüm bunlar başından geçmemişçesine gözlerini hayata yeni açmış bir bebek gibi hisseder.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar